Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 2

Recenze (140)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až mi jednou nějaký bohatý gangster rozloží můj vůz na anionty a kationty, tak přijmu jeho nabídku na projížďku Cadillacem, i když mi dobrák Antoine šeptá do ucha, že to není nejlepší nápad. Jenže já se bavil a to zejména ve chvílích, kdy de Funès rozjel své neurotické kousky - při demonstrování opravy auta, s kulturistou ve sprše či při svém tradičním odsekávání. A ta čtvrtá hvězda je za dokonale žárlivého holiče, jehož zběsilé troubení, úlisný knír i sličnou přítelkyni si budu dlouho pamatovat. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kapku méně ztřeštěná, o to však výpravnější, road movie. Klasicky rtuťovitý De Funès dostal k mému zklamání docela málo prostoru Bumbrdlík Bourvil onu zbývající větší část nenaplňuje zrovna "srandou k popukání" a svým slizkým přístupem k ženám mi přišel chvílemi až otravný. A tím se dostávám k dvěma velkým , i když vcelku upozaděným, plus - krásným Danielle Rocca a Alidě Chelli. Svou přirozeností a krásou dokázaly alespoň trochu zjasnit vcelku šedivý film. Ale abych byl spravedlivý, tak i prostředí slunné Itálie a jižní Francie mělo svou působivost a některé pasáže byly, když už ne k "zabřichopopadání", tak alespoň k širokému úsměvu, v tomto ohledu se dá vzpomenout zejména přestřelka u fontány. Silnější trojka. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem narazil na skutečnou lahůdku s Louis de Funès, a to ve filmu, kde hlavní roli hrál neméně skvělý Bourvil. Louis je k vidění v trošku netypické roličce vrchního mafiána, která mu ale extrémně sekne. Vzájemně se Bourvilem se perfektně doplňují. Příběh je poutavý, vtipný a herecky až oslnivý. S režisérem Oury mám velice neblahou zkušenost, ale musím uznat, že tohle se mu tedy povedlo. Půjdu s hodnocením klidně i na takové slabší 4 *. Tím jsem vyčerpal filmy s Louis de Funès z kategorie snadno dostupných.Teď už budu mistra vídávat s více a více vlasy. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Bourvil a Funès. Jeden smolař a popleta, druhý cholerický gangster. Osud je spojí banální autonehodou a následující minuty budiž o zábavu postaráno. O hlavní role tu vlastně ani nejde. V popředí zájmu jsou oba a vzájemně si výborně nahrávají. Spousta gagů a humorných situací nezklame ani po tolika letech a je stále zárukou dobré zábavy. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Zeleného Jaguára si během filmování půjčil syn prvního asistenta a odjel s ním na oslavu do Říma, kde jej zdemoloval, což opozdilo celé natáčení. (camper)
  • Bourvil měl vyšší honorář než Louis de Funès. (M.B)

Reklama

Reklama