Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 3

Recenze (146)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že je to komedie horší než další slavné francouzské komedie 60. let, je však pro mě dokladem, že neviděna kdysi a společně s někým, v mém případě to bývala sestra, kdy se to směje vždy lépe a tak často, že hlášky se stanou prakticky součástí rodinného koloritu, už to není ono. Za 50 let se změnil film, svět i já a jen málokterý film dokáže ten vývoj přestát. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Hodně mě překvapilo, že hlavní roli zde má skutečně Bourvil, přičemž na Louise de Funèse zbyly skutečně ty druhé (i když hodně výrazné a nepřehlédnutelné) housle a fakt, že se za celý film potkají opravdu zřídka. Je znát, že jak dvojice Bourvil & de Funès, tak režisér Gérard Oury měli ještě co dohánět a dotahovat a k "Velkému flámu" urazit ještě dlouhou cestu. Přesto (i když vtipů, které by vás zvedly ze židle, je jen pár) působí hodně příjemně a spolehlivě pobaví. 75%. ()

Reklama

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Z raných Funesových začátku nutno brát s troškou nadsázky, ale jak je vidět své kvality tu dokázal, ostatně jako nespočetně krát. Úsměvné je, že se Funes obával kolegiálního komika Bourvila, že by ho mohl odsunout do pozadí a tím i podupat Funesovu kariéru. Opak byl však pravdou a Funes celému filmu vévodí, i když Bourvil hraje naivního pitomce také celkem přesvědčivě. Jen ty dialogy jsou kolikrát hodně slabé. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná a zábavná komedie, kde gangster Leopold Saroyan (vynikající Louis de Funés) najme naivního Antoina Marechala (Bourvil) k převozu auta z Neapole do Bordeuax, které je napěchováno kokainem, zlatem a diamanty z velké loupeže. Saroyan je nádherně ďábelsky výbušný a jeho humor eskaluje, například, když si sám opravuje auto, nádherně vše diriguje, všechny komanduje a nesnáší odpor. Marechal je trouba, mlsný kocour, který nikdy nedosáhne svého, i když si myslí, že má nadosach krásky Ginu (Alida Chelli) a později Ursulu (Beba Loncar), postupně svou naivitou přichází skoro o všechny kontrabandy, i ženy a jeho humor je spíše rozvleklý, takový bodrácký. Do toho samozřejmě vůdce druhého gangu, který chce vše pro sebe, Kokta Mickey (Venantino Venantini). A dva četníky zde hrají Guy Grosso a Michel Modo z Četníků. Ale celkově je to velmi zábavná, místy napínavá a výbušná komedie, kdy vyjde najevo, že není nejlepším nápadem najmout na důležitý úkol naivu, který si myslí, že je na výletě. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

„Zelené auto...sledované červeným autem...pronásleduje bílé auto.“ Věc je v zadním blatníku.“ "Pašování" - "Kšeft" a zlato? Přední a zadní nárazník. Šperky v baterii. "Přepadení". Yu-kun-kun, největší diamant na světě. „Vy řídíte, vy rozhodujete, vy to svěříte prvnímu smolaři, ale jakým právem.“ Smolař je Bourvil. Toto má být ten film, který vyslal Louis de Funése na hvězdnou dráhu? Bože, zač mě trestáš. Moc mě to nebavilo. Zápletka velmi podivná a myslím si, že velikáni francouzského nebe Bourvil a Funés nejdou dohromady. Skoro dvouhodinový film jsem málem nepřežil. Hodnotím mizernými 40 %. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Inspirací k natočení filmu o převážení heroinu a zlata v autě byla pro režiséra Ouryho skutečná zpráva z "Černé kroniky". (Mariin)
  • Auto v titulní roli je Cadillac DeVille Convertible typ 6267F, modelový ročník 1964. (Stejšn)

Reklama

Reklama