Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 2

Recenze (146)

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Bourvil versus Louis de Funes. Geniální spojení. Bourvil ve své typické poloze naivního dobráka a Louis zase ve své poloze cholerika. De Funes měl strach, že ho Bourvil převálcuje. Funes měl za sebou teprve své první úspěchy kdežto Bourvil už byl mostre sacre....Jenže film čerpal z toho jak jsou rozdílní a proto funguje dokonale... dodnes. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem narazil na skutečnou lahůdku s Louis de Funès, a to ve filmu, kde hlavní roli hrál neméně skvělý Bourvil. Louis je k vidění v trošku netypické roličce vrchního mafiána, která mu ale extrémně sekne. Vzájemně se Bourvilem se perfektně doplňují. Příběh je poutavý, vtipný a herecky až oslnivý. S režisérem Oury mám velice neblahou zkušenost, ale musím uznat, že tohle se mu tedy povedlo. Půjdu s hodnocením klidně i na takové slabší 4 *. Tím jsem vyčerpal filmy s Louis de Funès z kategorie snadno dostupných.Teď už budu mistra vídávat s více a více vlasy. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná a zábavná komedie, kde gangster Leopold Saroyan (vynikající Louis de Funés) najme naivního Antoina Marechala (Bourvil) k převozu auta z Neapole do Bordeuax, které je napěchováno kokainem, zlatem a diamanty z velké loupeže. Saroyan je nádherně ďábelsky výbušný a jeho humor eskaluje, například, když si sám opravuje auto, nádherně vše diriguje, všechny komanduje a nesnáší odpor. Marechal je trouba, mlsný kocour, který nikdy nedosáhne svého, i když si myslí, že má nadosach krásky Ginu (Alida Chelli) a později Ursulu (Beba Loncar), postupně svou naivitou přichází skoro o všechny kontrabandy, i ženy a jeho humor je spíše rozvleklý, takový bodrácký. Do toho samozřejmě vůdce druhého gangu, který chce vše pro sebe, Kokta Mickey (Venantino Venantini). A dva četníky zde hrají Guy Grosso a Michel Modo z Četníků. Ale celkově je to velmi zábavná, místy napínavá a výbušná komedie, kdy vyjde najevo, že není nejlepším nápadem najmout na důležitý úkol naivu, který si myslí, že je na výletě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi první opravdu slavný film, kde se setkali té doby dva největší a nejslavnější francouzští komici a to Bourvil s Funésem. Mezi nimi to vždycky jiskřilo, a ačkoliv je Velký flám určitě lepší ani Smolaře nemůžu opomenout. Zábavná komedie, kde si Funés ve skutečnosti Bourvila neskutečně oblíbil a ačkoliv se v osobním životě příliš nevídali, je to jeden z mála lidí, které ve své branži dokázal respektovat a já se tomu všemu ani nedivím. Tahle komedie je jedna z těch, které mě dlouhou dobu minuli, ale když jsem měl to štěstí ji poprvé vidět, byl jsem rád, že existuje stále něco, co mě dokáže překvapit a potěšit zároveň. Oury, Bourvil, Funés jsou jasnou zárukou zábavy, která rozhodně nezklame. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Námět je hodně podobný tomu z filmu Záhadný kontraband (1964) s Belmondem. Bourvil mne nikdy příliš neoslovil, ani v komediálních, ani v charakterních rolích, tohle byl snad dokonce jeho nejslabší výkon. Funès je zde ve výborné kondici, ale bohužel nemá takový prostor jako v mnoha jiných filmech, které byly postaveny na jeho komediálním talentu. Ale chvíle, které patří pouze Funèsovi, jsou silné, sprchování v kempu, nebo nenápadka na celnici. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Auto v titulní roli je Cadillac DeVille Convertible typ 6267F, modelový ročník 1964. (Stejšn)
  • Ve Francii navštíilo film téměř 12 miliónů diváků. (hippyman)

Reklama

Reklama