Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Banka mu "vzala" peníze a on je chce zpět. Kdo by si myslel, že to půjde tak lehce, bude na omylu. Jelikož Victor Garnier je popleta a vše, i když to má skvěle promyšlené, se mu nedaří. Louis de Funes je sice hlavním tahounem a sekundují mu v pozdějším dobách taktéž známí herci, ale bohužel i přesto, to není ono. Možná jsem čekal kdo ví co, ale prostě pořádně jsem nenasmál, jestli vůbec pousmál, tak to bude hodně. I přes tento hřích u komedie se jednalo o slušně strávených 85. minut s neotřelým vykrádáním banky. Komedie ze staré školy, jenž vezmou za vděk snad jen fanoušci. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem mírně zklamán. Největší slabinou filmu je ne moc kvalitní dabing. Panu Faltusovi není místy moc rozumět. Přece jen František Filipovský byl skvělý herec a tak Funese vlastně hrál a ve většině filmech jej i zastínil. Pozdější Funesova díla jsou mnohem lepší i dějově. Snímek je malinko naivní, ale je to dáno samozřejmě dobou, ve které vznikl. 50% ()

Reklama

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Film je kvalitní klasikou své doby, se skvělými herci, odlehčeným příběhem a spoustou gagů.. Prostě oddychovka jak má být. Více mne však zajímala kvalita dabinku, protože česká dabérská škola, mám pocit, v posledních letech šla hodně dolů a nyní stála před obrovským problémem, jak nadabovat Funese bez Filipovského. Protentokrát se "hlavní role" zhostil Richard Faltus a musím tohle rozhodnutí kvitovat. Pan Filipovský to samozřejmě není, ovšem po pár minutách jsem si na jeho "šišlání" zvykl a celkový projev vyzníval velmi podobně, takže dávám dvojku :) ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Skutečně vynikající komedie. Je s podivem, že tehdy unikla naší distribuci. Stran dabingu - Faltus byl opravdu solidní volba; sice to není herec a tudíž přehrává Filipovského výbušnou dikci spíše jako dobře nastavená Balabolka (počítačově modulovaný hlas), ale kdyby na natáčení měl více času a přestal říkat "čeba" místo "třeba" či "dneška" místo "dneska", byl by to opravdový úspěch. - Nutno ocenit i výběr ostatních hlasů, které působí, jakoby vypadly z úspěšných dabingů let sedmdesátých. Jen to obsazení Pavla Trávníčka do 3 postav (bankéř, přistěhovalecký dělník, barman) bylo hloupé. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kvalitna komedia s Louisom De Funes-om o obchodnikovi, ktory strati vsetky uspory, lebo tie vlozil do prave zostatnenych africkych bani. DE Funes bol perfektny komik, o tom bez debaty a ak sa spoji napriklad s reziserom Jean Giraultom, tak vznikne kultova komedia ako tato. Nechapem len jedno, preco je to v nasich koncinach tak zufalo malo zname : 89 % ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama