Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

Historik 

všechny recenze uživatele

Komedie je docela dobrá, ale ten Faltus není zas až takový zázrak, jak někteří píší. Místy spíše naopak. Nevím, proč jsme tak umanutí a vyžadujeme Filipovského. To napodobování je k ničemu, končí to vždycky nějakou křečí. Ať to nadabuje někdo jiný po svém. Vždyť to není jediný případ, kdy jednoho zahraničního herce dabuje více našich. A přece nenapodobují jeden druhého. Jak by to asi vypadalo, kdyby se třeba Moravec, který párkrát daboval Belmonda, snažil mluvit jako Krampol, na kterého jsme byli přece jen byli u Belmonda zvyklí více? ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Prosím vás všechny, dabing řešte jinde. Protože tady jde o film. Nelíbí se mi, že je tady hlavním tématem právě dabing. Ale teď k filmu samotnému. Dost mě překvapilo, jak pozdě se sem film na dobu své výroby dostal. Ale není o nic horší než ty ostatní, mně se docela líbil. I když to bylo trochu slabší než třeba četnická série nebo Piti piti pa a ostatní. Výborně jsem se u filmu bavil, hlavně byl dost zábavný ten nápad, jak se celá rodina podílí na vyloupení banky. A závěr je docela vtipný a nečekaný. A teď dabing. Já vím, že vám všem leží v žaludku od té doby, co Filipovský nežije. Ale vážně jsem o panu Faltusovi přemýšlel i já. Teď si však myslím, že trošku přehrával a zbytečně moc šišlal. Přesto i jemu patří poklona, jak se dokázal s de Funèsem vypořádat. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Podle mého je to jedna z těch lepších Funésových komedií. Rozhodně lepší, než ty z pozdní éry, kdy se stal strojem na peníze. Zde byly jeho gagy ještě neokoukané a čerstvé. Spousta vtípků sice časem ztratila náboj (zkoušení vábniček), ale některé scény fungují dodnes. Například scéna, kdy je Funés nucen lít do sebe silné víno, v něm nezapře velkého komika. A teď k dabingu. Ten v považuji v zásadě za vždy špatný. Nevěřím, že může být někdy dabing lepší originálu, naopak dokáže totálně rozměnlit herecký výkon. Ale filmy s Funésem bývaly nadabovány alespoň tak, že se mohly orignálu alespoň blížit. Myslím, že Faltus, i když mu není občas rozumět, zde odvedl skvělou práci. Víc se Filipovskému snad ani přiblížit nelze. Z nasazení je cítit, že to musel být velice vyčerpávající výkon. O to více ale zamrzí dabing zbytlých postav, který je vysloveně odfláknutý. Jeden dabér mluví několik postav a to je trapné. Škoda ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Naprosto roztomilá záležitost: během scény, kdy se Fuňas/Garnier zbavuje otravných bratránků (Přesně tak, rodina má držet pohromadě. Vyspěte se v hotelu.), jsem se řezal jak dobytek. Skvěle gradující dabing pana Faltuse v neméně gradující absurdní komedii. Situaci, kdy hlavní hrdina bez skrupulí zasypal X denní dřinu grupy kopáčů nemakačenků hlínou ze svého tunýlku (Víte, to je pro ženu. K narozeninám... Taková Alibabova jeskyně na chalupě. Ale malá.), k dokonalosti též mnoho nechybí. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že místo filmu se tady hodnotí pouze dabing Faltuse. Film patří podle mě k tomu lepšímu, co Funés natočil a jenom se divim, že se do ČR dostal až tak pozdě. Možná se mi film taky líbil, protože všechny četníky, fantomase a další už znám skoro nazpaměť a tohle bylo zase něco novýho. A co se týče dabingu, tak já jsem za Faltuse vděčnej. Francouzsky neumim ani slovo a ten jazyk je mi na poslech protivnej, takže francouzský filmy s titulkama moc rád nesleduju. Pokusy s dabingem Krampola nebo Lábuse dopadly dost otřesně, takže ZLATEJ FALTUS. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama