Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

Historik 

všechny recenze uživatele

Komedie je docela dobrá, ale ten Faltus není zas až takový zázrak, jak někteří píší. Místy spíše naopak. Nevím, proč jsme tak umanutí a vyžadujeme Filipovského. To napodobování je k ničemu, končí to vždycky nějakou křečí. Ať to nadabuje někdo jiný po svém. Vždyť to není jediný případ, kdy jednoho zahraničního herce dabuje více našich. A přece nenapodobují jeden druhého. Jak by to asi vypadalo, kdyby se třeba Moravec, který párkrát daboval Belmonda, snažil mluvit jako Krampol, na kterého jsme byli přece jen byli u Belmonda zvyklí více? ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Výborná, vtipná a nadčasová komedie. Louis zde hraje sympatického človíčka a líbí se mi, jak celý rodina drží pohromadě a umanutému tatínkovi pomáhají. Český dabing není nejlepší, je znát, že Funése nedabuje profesionál ale na druhou stranu Václav Faltus odvedl velmi dobrou práci, když si uvědomíme, jak těžké to pro něj asi muselo být, aby důstojně nahradil hlas mistra F. Filipovského. Není mu sice tak dobře rozumět ale stačí jen chvíly a divák se zvykne. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Louise okrade nepoctivy banker o zivotni uspory a ten se rozhodne ze pomstu vezme z gruntu a danou banku rovnou vykrade celkem slusna a dost neznama komedie neni to zase takova pecka jak nasvedcuji zdejsi hodnoceni ale parkrat sem se slusne zasmal takovej Funesovskej prumer co se dabingu tyce Faltus neni spatny napodobuje to slusne ale marna slava Filipovsky je jenom jeden a proste to poznate nevim proc musi tolik sislat a jeste lecos se dalo vylepsit ale na druhou stranu sranda to asi neni prekonat neprekonatelnyho takze to jeste uslo ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Povedena komedie to je, ale cekal jsem vetsi srandu. Trochu za to muze samotnej Funes, kterej jak kdyby se nemoh rozhodnout, jak tu postavu zahrat. Takze misty dela svoje typicky grimasy, ale misty se zase snazi o vcelku charakterni herectvi. Vtipy nejsou buhvijak originalni, ale pobavi a pribeh je akorat tak na tech 80 minut, takze to ty 4* da. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Film je kvalitní klasikou své doby, se skvělými herci, odlehčeným příběhem a spoustou gagů.. Prostě oddychovka jak má být. Více mne však zajímala kvalita dabinku, protože česká dabérská škola, mám pocit, v posledních letech šla hodně dolů a nyní stála před obrovským problémem, jak nadabovat Funese bez Filipovského. Protentokrát se "hlavní role" zhostil Richard Faltus a musím tohle rozhodnutí kvitovat. Pan Filipovský to samozřejmě není, ovšem po pár minutách jsem si na jeho "šišlání" zvykl a celkový projev vyzníval velmi podobně, takže dávám dvojku :) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama