Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantomas, záhadný netvor s ocelovou tváří terorizuje Paříž. O jeho skutečné existenci jsou však stále pochybnosti, neboť ho dosud nikdo na vlastní oči nespatřil. Prvním hostem tajuplného Fantomasova paláce se nedobrovolně stane novinář Fandor, který napsal o netvorovi senzační článek. Fantomas potrestá tuto troufalost osobitě: vezme na sebe Fandorovu podobu a spáchá fantastickou loupež. Později si nasadí i masku komisaře Juvea, který se neúspěšně již dlouho snaží Fantomase dopadnout. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (473)

novoten 

všechny recenze uživatele

Příjemná zábava, které vzhledem k datu výroby odpustím některé nevydařené momenty v akčních scénách. Ty jsou totiž vinou prazvláštního střihu hotovým utrpením. Slovní přestřelky Juveho s Fandorem jsou naštěstí i dnes geniální, soundtrack legendární a tajemství okolo Fantomase stále funguje. Jako celek film ale už nedrží pohromadě. Ideální oddech, který bolestivě zestárnul. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tajuplný démon Fantomas, vlastník mnoha navlékacích tváří, se tehdy představil filmovému publiku poprvé a vlekl přitom po své chladnoucí stopě investigativce Fandora i uvolněně křečovitého komisaře Juvea. Pronásledovatelé si evidentně neuvědomovali, jak si s nimi pronásledovaný hraje a nebyli schopni ani pochopit známou pravdu - kdo se směje ďábelským smíchem naposled, ten se směje nejlíp. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Filmová série, jejíž kvalita má vzestupnou tendenci, což se hned tak nevidí. Tenhle první díl ještě není to pravé ořechové, protože za hlavní hvězdu je zde Jean Marais, vystupující v několikaroli. To se ukázalo jako chybný tah, protože Marais neprojevil potřebnou schopnost nadsázky a postava novináře Fandora, která má být zřejmě sympatická, je velmi špatně napsaná (za což Marais samozřejmě nemůže). O naivní Mylene Demongeteové platí totéž. André Hunnebelle obsazoval systematicky, snad do všech svých předchozích filmů, Louise DeFunés. Vždycky šlo o malé postavy, ale tady udělal výjimku, což se mu vymstilo. Diváky prostě nemůže pobavit Marais, když se v tomtéž filmu, v roli stejného rozsahu, vyskytuje všemi milovaný Louis. V dalších dvou dílech už je vše napraveno, J. M. odstaven na druhou kolej, ale jednička je přece jen tak trochu těžkopádná. 60% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Fantomas je legenda v tom pravém slova smyslu. Ať už mám na mysli celou třídilnou sérii, která je úžasně zábavná, nápaditá a skvěle zahraná, nebo samotnou postavu nepolapitelného padoucha, kterou jsem v mládí vždy bezmezně obdivoval za všechny ty super převleky, plány a vynálezy. Jen je mi pokaždé líto chudáka komisaře Juvea, jenž se může přetrhnout a vyvztekat, ale na Fantomase mu vždy ten jeden krůček chybí.)) P.S. Díky moc, pane Filipovský... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Fantomas" je filmová adaptácia románu Pierra Souvestra a Marcela Allaina. Žiaľ do dnes som nemal možnosť dostať sa ku tejto knihe. Počul som totiž, od viacerých známych, že je to zaujímavé, napínavé čítanie. Film je ladený predovšetkým komediálne. O čo sa stará najmä cholerický policajný komisár Juve, ktorého svojim jedinečným spôsobom stvárnil francúzsky komik Louis de Funes. *** ()

Galerie (45)

Zajímavosti (63)

  • Pred koncom naháňačky s policajtmi Fandor (Jean Marais) kopne Fantomasa zozadu do hlavy, aby stratil kontrolu nad riadením auta. Nasleduje záber auta, rútiaceho sa z vozovky, počas ktorého je možné všimnúť si, že v aute sedí iba šofér-kaskadér. (Hudino)
  • Po únose Fandora (Jean Marais) si je možné všimnúť vo Fantomasovej skrýši tieň mikrofónu. (ČSFD)
  • Rémy Julienne, francouzský motokrosový šampion z roku 1957, byl v roce 1964 najat Gilem Delamarem (známým kaskadérem a koordinátorem speciálních efektů), aby během závěrečné honičky předvedl kaskadérské kousky na motorce a předjel Jeana Maraise (Fantomas). Většinu kaskadérských kousků si však herec dělal sám. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama