Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

pursulus

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení všech tří dílů Hunebelleho "Fantomase" ("Fantomas", "Fantomas se zlobí" a "Fantomas kontra Scotland Yard") a můj názor na ně jsou ZDE. (Vysvětlení, proč hodnotím více snímků jako celek, lze nalézti na mém profilu v úvodní části "O hodnocení".) ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Opět uplynul rok od předešlého dílu a opět tu je komisař Juve, který se stále chce dostat Fantomasovi ,,na kobylku,,. Tentokrát nás příběh zavede do ,,strašidelného,, domu v samotném Skotsku, kde se Fantomas připravuje na velkou loupež drahokamů. Vysoko nastavená laťka humoru z předchozích dílů i tentokrát není pro film fatální a ,,Fantomas kontra Scotland Yard,, nás opět vybízí k nenucenýmu smíchu. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Fantomasovi a jeho (ne)přátelům změna prostředí prospěla. Staroanglické lokace se postaraly o atmosféru, zazobanci skonávají hezky jeden po druhém, navíc je tu spousta oběšenců, kteří se objevují a zase mizí, a ze situace „Francouzi ve Skotsku“ se také dá vyždímat solidní dávka vtipných momentů. Nejvíc mě baví scény, kdy neúnavný, ale (Fantomasem) těžce zkoušený komisař Juve začíná pochybovat o svém zdravém rozumu. „To jsou chlupy z toho koně…“ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že atmosférou jednoznačne najsilnejší Fantomas. Už tá podzemná skrýša a všetko okolo Fantomasa je nesmierne atmosférické, keď sa k tomu pridá ešte britský strašidelný dom niekde na vidieku, režisérovi stačí doplniť toto kombo zopár vydarenými scénkami, v ktorých je Funés za toho najväčšieho blbca. V druhom desaťročí môjho života jedna z najzásadnejších komédií, ktoré v obľube dávali naše televízie. Pozretie po rokoch: Až teraz som plne docenil metaforu Fantomasa ako francúzskej vlády: "Tej oblude platím každý rok vysokú daň", "Ak nezaplatíte, zvýšia sa vám úroky", "Plánujem vytvorenie človeka, ktorý by žil bez hlavy", atď. Hm hm hm hm.... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • U lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon) vede Fantomas (Jean Marais) řeči o výši „pojistného“, která se pohybuje kolem 6 milionů dolarů, a to jen za MacRashleyeho. Na konci filmu však dostane brilianty pouze ve výši 800 tisíc dolarů, zbývajících pouhých 200 tisíc má do skříňky vložit MacRashley, tedy Fantomas. Zvláštní, jak hodně MacRashleymu i ostatním slevil. (pjotri)
  • Pojem "deň - noc" sa nedodržiava pri záverečnej scéne, ktorá sa odohráva o polnoci, lenže vonku je viditeľne deň. (jakeer)
  • Přestože má film název Fantomas kontra Scotland Yard, ve filmu samotném Fantomas (Jean Marais) vůbec proti Yardu nebojuje. Ve filmu je jediný zástupce této organizace a ten s Fantomasem nijak nezápolí. (pjotri)

Reklama

Reklama