Reklama

Reklama

Fantomas se zlobí

  • Francie Fantômas se déchaîne (více)
Z natáčení  - Mylène Demongeot

Obsahy(1)

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. Hvězdou tohoto kongresu má být profesor Lefebvre, vědec zabývající se výzkumem v oboru hypnózy. Jeho objevy jsou tak převratné, že se dá předpokládat, že Fantomas bude mít o stařičkého vědce zájem a postará se o jeho zmizení. K únosu skutečně dojde, ačkoli určit toho pravého profesora mezi třemi navlas stejnými je pro komisaře Juvea úkol nelehký. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Mylène Demongeot

Recenze (304)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tenhle Fantomas mi přišel nejvíc dobrodružnej a akční. Zajímavý je, že svým stylem a zpracováním mi tak trochu připomíná Bondovku a taky si to tu Funés svými výstupy začíná nekompromisně krást pro sebe. Nicméně některými těmi nápady a vynálezy je to opravdu nadčasový dílko a je zajímavý, že některý z nich se objevili později ve filmech agenta 007 (střílející cigáro, létající auto, padouch sídlící v sopce) pouhá náhoda? 85% ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

One man show Luise de Funese s bezkonkurenčním dubingem Františka Filipovského. Je takřka neuvěřitelné, jak mě pokaždém skouknutí dokáže tenhle malý cholerik rozesmát. Nejvíc mě asi dostává zadržení komisaře v blázinci a jeho vysvětlování "jak to všechno bylo" :o). No je tam toho mraky... Nové americké rádoby komedie u mě nikdy nebudou podobným snímkům sahat ani po kotníky. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Postava komisaře Juvea je geniální a nezapomenutelná. Velkou zásluhu na tom má samozřejmě Funes, i když si ho většina lidí zaškatulkovala jako četníka. Tam byl nezapomenutelný a nepřehlédnutelný. Jako malá holčička jsem chtěla mít taky takový létající Citroen, kterým jezdil Fantomas. Pořád jsem nechápala, proč mi ho rodiče nechtějí koupit. Hodil by se i v dnešní době. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, ktoré možno označiť za senzačnejšie ako prvý diel a určite po všetkých stránkach lepšie. Zachovaná zostala aj tá skvelá atmosféra, v ktorej sa skĺbila rozprávkovosť s v tej dobe mimoriadne populárnymi špionážnymi príbehmi. Herci opäť ostávajú istotou, ktorá nesklame. Hlavne Louis de Funes , ktorý tu znova predviedol niekoľko nezabudnuteľných perál zo svojho jedinečného komediálneho talentu. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Fantomasovi zůstala výtečně neosobní maska, nezapomenutelné hudební téma a schopnost mít jakoukoliv tvář. Juve si urval svůj prostor před objektivem a předvádí obvyklé výstupy plné rozmáchlých gest, divokých pohybů, pitvorné mimiky a zmatených slov, jež z něj padají kulometnou frekvencí. Ani obvyklá posedlost Funèsových postav Řádem čestné legie nechybí. Oblíbené záměny a převleky doplňují bondovské serepetičky, jejichž užití, byť účinné, narozdíl od 007 míří spíše na bránici. Výstupy s umělou rukou jsou brilantní. Škoda, že to neplatí o neumělé ruce scénáristově, která umístila do dění nepotřebnou manekýnu, stejně užitečné manekýně a k tomu poněkud umělými kroky dostává postavy do potřebných situací, tj. pohazuje jimi jak figurkami. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (38)

  • Dům Fantomase (Jean Marais) stojí v Římě na Via Trionfale 151. (M.B)
  • Juve (Louis de Funès) padá z letadla a mává rukama, v nichž nic nemá, avšak v dalším záběru má v ruce telepatický přístroj, který následně pouští. (Armin82)
  • Komisař Juve (Louis de Funès) si v letadle nenavlékne padák, nýbrž jenom jakýsi pytel, na což jej Fandor (Jean Marais) upozorní. Juve přesto z letadla vypadne bez padáku, ovšem při záběrech na jeho postavu letící vzduchem je evidentní, že padák má. (Robbi)

Reklama

Reklama