Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní policejní důstojník Cruchot je přeložen do Saint Tropez. Tady řeší nejen policejní případy, ale potýká se se svou dcerou, která se snaží udělat dojem na své nové přátele. Namluví jim, že její otec je milionář s jachtou v přístavu. Příběh se zamotá, když se zjistí, že původní majitelé jachty nejsou ti, za které se vydávají... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (512)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nejživější, energií nejnabytější a nejnebezpečnější Louis De Funès, jakého znám. Prvních, řekněme pět, zhlédnutí nám nezbývá, než se popadat za břicha,a poté, když už známe všechny geniální scénky nazpaměť, musíme stále více obdivovat skutečně smrtící výkon, jakého se tady menší, podsaditý, četníček s vysokým čelem dopustil. Jako by toho nebylo málo, je osazenstvo místní četnické stanice složeno naprosto nepřekonatelně, kdy Funèmu zdatně sekundují Michel Galabru a Jean Lefebvre, kteří všichni dohromady umí zatočit se všemi neplechy páchajícími neřády, nudisty a ostatními zločinci tak, jak si zasluhují. Snad jen ta představa "plážového" života francouzské nové mládeže časem trochu vyčpěla. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Niektorý z užívateľov napísal, že sú dve skupiny. Jedna, ktorá dáva danému filmu päť hviezdičiek a druhá, ktorá film ešte nevidela. Ja to mám v opačnom garde s Funésom. Filmy, ktoré som videl opakovane v dospelosti majú dve hviezdičky a tie opakovane nevidené tri. Žandár zo Saint Tropez nie je žiadnou výnimkou bez ohľadu na umiestnenie v Top 300, údajne najlepší Funésov film, začiatok úspešnej žandárskej série a pod. Nepestujem spomienkový optimizmus a tak Funés nie je jediným postihnutým. ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

Společně s Vinnetoui, Angelikami a Fantomasi série mého dětství. Viděl jsem četníky více než mnohokrát a proto jsou to v této době pro mne spíše nenáviděné, než-li oblíbené. Přesto je Funes PAN herec a tento díl vrcholem této série... - Viděno 8x cca - 70% ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Tak farebné prostredie a kostýmy pre tak čiernobiely príbeh a postavy. Šablóna povrchného humoru, ktorá sa vnára do divákovej pozornosti ako hodinu a pol dlhá kolonoskopia. Ale za čiernobiely si ovšem môžete dosadiť časuvzdorný, za šablónu povrchného humoru šibalské policajné historky a za kolonoskopiu klasiku. Väčšina z vás to tak predsa vidí. Pre mňa je to Žandár, s ktorým som Sám Trpel. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nepamätám sa, či som sa ako dieťa a puberťák šúlal pri Funesových grimasách v tomto filme smiechom, ale dnes už každopádne nie. Legendárna komédia je pre mňa zaujímavejšia viac kriminálnou zápletkou, ako vtipným naháňaním nudistov. Ale minimálne tie sny stáli zato, ostatné vizuálne a slovné gagy sú tak na pousmiatie. Žandár zkultovel okrem Funesovej postavy (a u nás Filipovského dabingom) hlavne príjemnou letnou atmosférou a legendárnou pesničkou, po ktorej som sa bál, že nás čakajú ďalšie. Takže to zhrniem: príjemná nostalgická spomienka na mladosť a na časy dávno minulé. Pripomenul som si ich a asi si ich už prostredníctvom tohto filmu nikdy nezopakujem. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (44)

  • Scenárista Richard Balducci se rozhodl napsat příběh o roztržitém strážmistru Cruchotovi poté, co mu na dovolené v Saint-Tropez ukradli kameru. Díky tomu zažil komické setkání s pravými četníky... (fandalehy)
  • Ford Mustang byl v tomto filmu poprvé představen ve Francii. (frolish01)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno