Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taktéž se připojuji k těm, kteří nostalgicky vzpomínají na dětství strávené sledováním četnické ságy. Tento díl se mi rovněž kdysi hodně líbil (taky možná kvůli UFO), ale teď po letech musím uznat, že humorné pasáže už nemají takový šmrnc, jak tomu bylo u předchozích dílů. Navíc odešlo několik postav a ti jenž je nahradili, už nebyli tak dobří. Samozřejmě i zde se najde několik nezapomenutelných pasáží (viz převlek či šroubovák), ale nemůžu dát prostě lepší hodnocení, než průměr. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento diel som mal v detstve najradšej, lebo tam sú mimozemšťania a sci-fi som mal vždy rád. Ale dnes už mi to pripadá strašne slabé. Celý dej spočíva v neustálych zámenách ústrednej party s mimozemšťanmi, ktorí vedia zmeniť podobu a okopírovať kohokoľvek. Lenže nejedná sa o nejaké prepracované epizódky, ale len o to najprimitívnejšie čo pravdepodobne tvorcov napadlo 5 minút pred natočením scény. Minimálne tak jednoducho to pôsobí. Funes už dosť zostarol a ani to gúľanie očami mu už tak nejde. Najviac zamrzí absencia niektorých pôvodných hercov. Či už Lefebre, ktorého aspoň nahradili snažiacim sa tučkom, alebo Claude Gensac v úlohe Funesovej ženy. Tá ma tak malý priestor, že ani tak nevadí, že ju preobsadili nejakou nevýraznou herečkou. Celkovo to je taký nudný diel v ktorom ma rozosmiala len scéna v ktorej si do rytmu žandári búchajú po svojich dutých hlavách a samozrejme najdutejšiu hlavu má Funes. To sa vydarilo, ale ako celok je to slabota. 4/10. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento titul je v poradí piatym voľným pokračovaním komediálnej filmovej ságy o malej policajnej posádke zo slnečného juhofrancúzskeho prímorského mesta Saint Tropez. Tento krát sa cholerický strážmajster Cruchot a jeho podarení podriadení musia vysporiadať s inváziou mimozemšťanov. Je to ich najdivokejšie dobrodružstvo. Ja osobne mám túto časť najradšej z celej série. Páči sa mi ten naivný sci-fi námet. Je to zábavné. "Le Gendarme et les extra-terrestres" *** ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Mně se tenhle díl náhodou moc líbí, i když mi tam chybí Claude Gensacová jako Ludvíčkova manželka. Určitě k tomu připspívá i to, že jsem film sledovala se svými dětmi, když byly malé, a jim se to moc líbilo, hlavně talíř a smuteční pochod hraný na duté hlavy nad torzem mimozemšťana. Takže jsem vždycky trochu sentimentální...Ale stejně, pochodující recitující četníci, všechny scény s Cruchotem-jeptiškou, scény s panem plukovníkem (Všichni jste pošukaní parchanti!) a zvláště scény s lichocením nadřízeným (Teda šéfe, jestli jste taky tak chytrej, jak jste krásnej!) mě vždycky dostanou. No a samozřejmě Michel Galabru, třeba když přesvědčuje četníky, že hospůdka zmizela (Měl jsem ragúúúúú....fakt!) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo 8 let, patřili "Četníci a mimozemšťané" k mým nejoblíbenějším komediím, ufouni mě příjemně děsili a komisař Cruchot se svou squadrou inteligentů v uniformách mi notně lechtali bránici situačním humorem. Z tohohle druhu srandy jsem naneštěstí nebo naštěstí časem vyrostla, ne až tak dávná repríza mi na tvář připlácla nostalgický úsměv, ale na škytavku ze smíchu ani k úniku moči nedošlo. Přihlédnu-li tedy k oběma dojmům - k perfektnímu dětskému i průměrnému dospěláckému-, vylezou z toho velmi solidní 3 hvězdičky. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • V roku 1979 bol film najziskovejším vo Francúzsku, čo sa týka zárobkov v kinách. (Arsenal83)
  • Četnické auto je Citroën Méhari z roku 1978, auto Joséfy (Maria Mauban) je Oldsmobile Delta 88 z roku 1970 a auto matky představené je Citroën 2CV 6 z roku 1970. Požární auto je Berliet 770 KB a auto Monsiňora je Mercedes-Benz 230.6 Lang [W114] z roku 1974. (frolish01)

Reklama

Reklama