Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Za mého mládí se točilo sci-fi většinou jako komedie, parodie či nějaká ztřeštěná fraška. Myslel jsem, že tím byl postižen jen východní blok, ale i Francouzi si prosadili své a to hned do populární četníkovské série. Měl jsem nejradši toho novýho četníka - toho tlustýho, retardovanýho. Bylo mi líto, že mu nikdo nevěří, že viděl mimozemšťany. S odstupem let jsem si uvědomil, že to ani jako komedie tolik nefunguje. Tím myslím ten sci-fi prvek. Mimozemšťané, ať už byli třeba ze souhvězdí Koňské hlavy, se chtěli na Zemi asimilovat nebo přinejmenším rekognoskovat, ale přitom se jednalo jen o nějaké roboty s celkem sofistikovaným zařízením na změnu šasi a vzhledu, čímž byl nastolen jasný paradox, že z toho musel chudák Asimov dostávat psotník. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Copak mi to provedli s mými oblíbenými Četníky?! Co se to stalo?! Stará parta se nám téměř rozpadla a její noví členové jsou velmi nevýrazní a původní borce nemohou nahradit. Ono vlastně celé kouzlo Četníků je nenávratně v tahu. A vrchol vší stupidity byl vůbec nápad s těmi mimozemšťany. Prostě ubohost! Vůbec nechápu, jak tuhle břečku mohl natočit člověk, který nám dal geniálního Četníka ze Saint Tropez a jeho výborné tři pokračovaní. Minulým dílem měla tato série skončit. Tohle už je ubohost. Bohudík za Louis de Funeho, který zmírňuje tu hodinu a půl utrpení, i když minimálně, 1 hvězda. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nostalgické návraty s dětmi. V paměti asi nejvýrazněji utkvělý četník. Ani jsem si nepamatoval, že se tak naváží do reklamy a záběrů s mimozemšťany jako bych si pamatoval více. Ale možná proto, že v paměti utkvěli hlavně oni. Sranda je to pořád. Zajímavé je, že mě se hudební motiv létajícího talíře hrozně líbí i po letech, syna vyloženě iritoval. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejgorší ze věech dílů, ale i tak natolik kvalitní, že sem se bavil skoro po celou dobu, ale musim uznat, že už to neni ono. Sice Louis de Funes stále naprosto dokonalej a jeho přeblek za jeptišku je prostě boží, ale ostatni uz tolik nestihaj, výmena některych herců tomu rozhodně neprospěla. Ale jak už jsem řikal, i přes to všechno to má spousstu skvělejch zábavnejch scén, který tenhle film dělaj nadprůměrným ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento díl z pestré palety humorných eskapád Četníků ze Saint-Tropez pro mě vždy bude patřit mezi ten nejvýraznější a asi i nejoriginálnější. Francouzští strážci zákona vs. Aliens From Outer Space:) Strážníci mají nyní co dělat s nemilými hosty z jiné galaxie. Urychleně musí vymyslet "Plán 9", jak nad návštěvníky z kosmu vyzrát, protože oni vládnou výbornými a nebezpečnými adaptačními vlastnostmi. Kromě množství legendárních scének (opět nesmí chybět temperamentní "Sestra řidička":) a hlášek má snímek rovněž famózní hudbu. Samotná melodie při přistání létajícího talíře, či kdykoliv přichází hrozba či jeden z "nich" je pro mě naprosto dokonalá a myslím, že by se právem mohla klidně zařadit na špičku "Best Sci-fi Movie Themes." "Šéfe, už tu jsou! Už ho mám! Ten tam dole, to jsem já, to jsem já!", "Váš pan manžel není Váš pan mažel, je to bytost z jiné galaxie, která nosí jeho tvář.", "Máte sklenici?" - "Sklenici?" - "Sklenici." - "Sklenici..."- "Sklenici na..." - "Aha, sklenici." :D ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • Ve scéně, kde Cruchot (Louis de Funès) rozebírá motor auta, vyzdvihne nad kapotu čtyřválcový, vodou chlazený motor. Vůz Citroën Méhari má však ve skutečnosti dvouválcový, vzduchem chlazený motor. (frolish01)
  • Lietajúce taniere, ktoré vidíme vo filme, sú skutočné taniere vyrobené spoločnosťou MATRA (Mécanique Aviation Traction). Je to francúzska spoločnosť, ktorá existovala od roku 1941 do roku 2003. Špecializovala sa na široké spektrum činností, najmä v letectve. (Arsenal83)

Reklama

Reklama