Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (367)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Dějově asi nejbláznivější (či nejodvážnější, chcete-li) díl celé série, u něhož se už znatelně projevuje efekt vaření z vody. Přesto si dobře vzpomínám, že jsem v dětství tento film bezvýhradně zbožňoval - především kvůli fantastické hudbě (obzvlášť ve scénách s létajícím talířem!) a pak, ó ano, kvůli přítomnosti vozu Citroën Méhari - byl-li hlavní atrakcí předchozích dílů Citroën 2CV proslavený díky automobilovým honičkám s jeptiškou, zde na sebe bezvýhradnou pozornost strhává právě tento revoluční vůz, byť zmíněná "kachna" se zde též objeví. Možná až někam sem lze vysledovat moji náklonnost k vozům této francouzské automobilky. Rovněž si dobře vzpomínám, že jsem se tehdy podivoval tomu, proč Cruchotovu manželku hraje jiná herečka, kam se poděla jeho dcera Nicol (která ostatně chyběla už v předchozím díle), a kde se tu náhle vzali dva noví četníci. S odstupem let nyní vidím, že právě v těchto detailech se tehdy projevilo citelné vyčerpání námětu, který už musel začít nudit. Přes to všechno si stále myslím, že je toto prostě velmi dobrá komedie, a odmyslím-li si ty protivné vady na kráse, pořád mi z toho vychází perfektní odpočinková podívaná, která baví i na opakované zhlédnutí. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Za mého mládí se točilo sci-fi většinou jako komedie, parodie či nějaká ztřeštěná fraška. Myslel jsem, že tím byl postižen jen východní blok, ale i Francouzi si prosadili své a to hned do populární četníkovské série. Měl jsem nejradši toho novýho četníka - toho tlustýho, retardovanýho. Bylo mi líto, že mu nikdo nevěří, že viděl mimozemšťany. S odstupem let jsem si uvědomil, že to ani jako komedie tolik nefunguje. Tím myslím ten sci-fi prvek. Mimozemšťané, ať už byli třeba ze souhvězdí Koňské hlavy, se chtěli na Zemi asimilovat nebo přinejmenším rekognoskovat, ale přitom se jednalo jen o nějaké roboty s celkem sofistikovaným zařízením na změnu šasi a vzhledu, čímž byl nastolen jasný paradox, že z toho musel chudák Asimov dostávat psotník. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl menší, líbili se mi všichni Četníci, ale na tenhle mám obzvlášť pěkné vzpomínky:) Asi to byl také první film, ve kterém jsem kdy viděl mimozemšťany. A dvojníky. A UFO.. atd. Nostalgické vzpomínání mi zabraňuje dát nižší hodnocení, ale film už jsem dlouho neviděl. Myslím, že dětem by se to líbilo i dnes. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nekompletní mančaft četníků je od tohohle dílu o hvězdičku slabší, nic nepomůže ani mimozemská invaze, která si na rozdíl od amerických představ vybrala o mnoho krásnější místo pro návštěvu. Dvakrát v životě jsem si přál být policajtem a v obou případech za to můžou Četníci. Dost možná to byla právě ta líbací scéna na pláži, která ve mně kdysi probudila zálibu zvanou slabost pro krásné holky. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tomuto dílu hodně uškodilo to, že řada postav se zde nevyskytuje nebo byla přeobsazena. Už to pak nemá ten náboj, hlavně co se týče manželek Cruchota a Gerbera, šak ty herečky co je tady hráli se ani trochu nepodobají těm původním, to si snad tvůrci z nás udělali legraci. Jinak co se týče příběhu, tak to nebylo zas tak špatné, bylo to celkem zajímavé a pořád docela vtipné. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • Vzhledem k úspěchu filmu s mimozemšťany se tvůrci rozhodli, že další díl bude také v žánru sci-fi a vymysleli několik příběhů. V jednom se měli vrátit mimozemsťané a pomstít se, v dalším by se zase Cruchot (Louis de Funès) ztratil v Bermudském trojúhelníku. Přemýšlelo se i o cestování v čase, kdy by se četníci ocitli v roce 1815 u Waterloo. Nakonec však vznikl film Četník a četnice (1982). (henrycruel)
  • V roku 1979 bol film najziskovejším vo Francúzsku, čo sa týka zárobkov v kinách. (Arsenal83)

Reklama

Reklama