Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Proti četníkům ze Saint Tropez stojí identičtí četníci ze Saint Tropez. Jedna z těchto skupin jsou praví popletové uplatňující zákon a ta druhá doputovala z dalekého vesmíru do nepříliš dobře vybraného místa na zemi. Rozeznat je pohledem je nemožné, pouze úder do hlavy zní v jednom případě přirozeně dutě a ve druhém má dutost kovový přízvuk. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl série. Příběh samotný je sice neuvěřitelná stupidita, ale množství výborných gagů, de Funésův exaltovaný herecký projev a absurdní, místy až dadaistický humor ("Co se děje Cruchote?"-"Právě jsme přijeli."-"To vidím a předtím?"-"To jsme zase odjeli.") dělají z této prvoplánovité taškařice taškařici velmi povedenou. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Celkem vtipné pokračování četnické ságy, které vtipně reagovalo na vlnu sci-fi filmů. V hlavní roli opět hlavní strážmistr Ludovic Cruchot (Louis de Funés). Samozřejmě nemůže chybět rotmistr Gerber (Michel Galabru). Bohužel už chybí strážníci Merlot a Fougasse. Zůstali pouze Tricard (Guy Grosso) a Berlicot (Michel Modo), ale ti byli vždy méně výrazní. Doplnil je Taupin (Jean-Pierre Rambal) a především Beaupied (Maurice Risch). A ani partnerku v tomto díle neměl stejnou (Marie Mauban). Jinak četníci bojují proti invazi bytostí z vesmíru. Sice přicházejí v míru, ale jejich zdánlivá nezničitelnost a schopnost měnit podobu a také strach z neznáma donutí četníky k akci, která trochu srandovně krkolomným způsobem vede k vítězství. A Cruchot prchající před chycením od svých kolegů a přestrojený za jeptišku je velmi povedená pasáž. Film také vtipně reaguje na rostoucí a masivnější podíl reklamy v normálním životě. Stále kvalitní zábava o četnících. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl menší, líbili se mi všichni Četníci, ale na tenhle mám obzvlášť pěkné vzpomínky:) Asi to byl také první film, ve kterém jsem kdy viděl mimozemšťany. A dvojníky. A UFO.. atd. Nostalgické vzpomínání mi zabraňuje dát nižší hodnocení, ale film už jsem dlouho neviděl. Myslím, že dětem by se to líbilo i dnes. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Navázání na původní tetralogii po 10 letech bez znatelného švu. Cholerický Ludovík osloven jako kontaktní osoba setkání civilizací: -"Usnadněte nám náš úkol a budeme přáteli". -"Jděte se vyspat z tý opice, jo !" Scénáristický kousek, dramaticky zvládající replikaci postav. Zvuk plechu jako rozlišovací prvek. Trochu nastavovaný příběh, snažící se komicky dovytěžit prostředí kláštera a pláže, bohužel bez Fugase. Productplacementový úvod o vtíravosti reklamy: "Já že dělám reklamu ? (No co ?) Záruka na stáří". Slabší 4* ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • K natáčení byly zapotřebí dva létající talíře mimozemšťanů, jeden v „životní velikosti“, druhý o průměru asi 1,20 m – pouze pro natáčení jeho pádu v přístavu Saint-Tropez. (dopita)

Reklama

Reklama