Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (367)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je zrejme nejslabsi dil cetniku. Jednak tu chybi dva ze ctyr cetniku a misto nich jsou nejaky novy a docela divny a navic je film spis do sci-fi nez komedie. Par vtipu se tu sice najde, ale ty vychazej se zmatkovani Funese. Taky se tu najde par trikovejch scen, ktery ale pusobi spis smesne. A misto Josephy je tu nejaka jina zenska. Proste takovej zbytecnej dil, ale hodne slaby 4* dam. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejgorší ze věech dílů, ale i tak natolik kvalitní, že sem se bavil skoro po celou dobu, ale musim uznat, že už to neni ono. Sice Louis de Funes stále naprosto dokonalej a jeho přeblek za jeptišku je prostě boží, ale ostatni uz tolik nestihaj, výmena některych herců tomu rozhodně neprospěla. Ale jak už jsem řikal, i přes to všechno to má spousstu skvělejch zábavnejch scén, který tenhle film dělaj nadprůměrným ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Scéna v kostele, kdy Cruchot v převlečení za jeptišku zpívá bych přiřadil k nejkomediálnějším výstupům v historii francouzského filmu. Parádní díl série, který jako jediný zabrousí do sci-fi žánru. Jediná věc mi vždycky vadila a to přeobsazení Cruchotovy krásné a sympatické manželky Josefy (Claude Gensac) za méně sympatickou Mariu Mauban. Ale i tak opět pořádná sranda! A nezapomenutelná sci-fi hudba, když se vždycky objevil ten létající talíř. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taktéž se připojuji k těm, kteří nostalgicky vzpomínají na dětství strávené sledováním četnické ságy. Tento díl se mi rovněž kdysi hodně líbil (taky možná kvůli UFO), ale teď po letech musím uznat, že humorné pasáže už nemají takový šmrnc, jak tomu bylo u předchozích dílů. Navíc odešlo několik postav a ti jenž je nahradili, už nebyli tak dobří. Samozřejmě i zde se najde několik nezapomenutelných pasáží (viz převlek či šroubovák), ale nemůžu dát prostě lepší hodnocení, než průměr. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mně na tom to bezbřehé naivní podání, ale současně to bylo velmi hravé. Není nutné pokaždé brát příchod mimozemské civilizace vážně a s Louisem de Funésem už teprve ne. Scénáři pochopitelně chyběla propracovanost a se scifi motivem je nakládano až příliš volně, ale řemeslně je film natočen velmi dobře. Komediální stránka plná milých trapasů, omylů a nedorozumění se záměnou mimozemštanů je asi nejsilnější stránkou filmu a film na na tom dost staví. Gagů je dost, i když se často opakují jako ve smyčce, ale kvalitní herecké obsazení to jistí. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • V roku 1979 bol film najziskovejším vo Francúzsku, čo sa týka zárobkov v kinách. (Arsenal83)
  • Ve scéně, kde Cruchot (Louis de Funès) rozebírá motor auta, vyzdvihne nad kapotu čtyřválcový, vodou chlazený motor. Vůz Citroën Méhari má však ve skutečnosti dvouválcový, vzduchem chlazený motor. (frolish01)

Reklama

Reklama