Reklama

Reklama

Diana, princezna z Walesu (1961–1997) byla patrně nejznámější, zcela jistě však nejfotografovanější ženou dvacátého století. Její předčasná smrt po autonehodě v Paříži na konci srpna 1997 šokovala celý svět. Film režiséra Olivera Hirschbiegela zachycuje poslední dva roky života této výjimečné ženy (ve filmu ji představuje Naomi Wattsová), která už v té době žije v odloučení od manžela, prince Charlese. Při jedné návštěvě v nemocnici se Diana seznámí s kardiochirurgem pákistánského původu Hasnatem Khanem (Naveen Andrews), který ji okamžitě zaujme svým klidem a profesionalitou. Překonat „stavovské rozdíly“ není pro lékaře ani princeznu až takový problém. Horší jsou překážky, které přijdou poté, co se z obou stanou milenci. Jakou může mít jejich vztah budoucnost? Diana je v hledáčku bulvárních novinářů, kteří sledují každý její krok – a tudíž i každý krok jejího partnera. Případné manželství s ní by tedy pro Hasnata znamenalo opustit lékařské poslání. Jeho muslimská rodina je ostatně proti sňatku s rozvedenou křesťankou… (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (213)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Film, na který jsem byla dost zvědavá. Ovšem ne uplně zdařilý, především příběh tohoto formátu, by měl být vyprávěn jako celek a ne jako jeho jedna linie, což je určitě škoda. Nic proti Naomi Watts, jen kdyby byl snímek zachycen jinak. Pár emocionálních chvilek tu bylo, ale zas dost zbytečných scén. Stopáž filmu by mi nevadila, pokud by obsahovala mnohem, mnohem víc. Co tenhle film dokázal, je, že se nemůžu dočkat až sednu nad knihu o NÍ. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Vo svojej úrovni je film vlastne dokonalý. Žiadna gradácia ani tendencia vybudovať si vzťah k postavám. Princezná sa zamiluje do kardiochirurga, za ktorým táto ľudomilná celebrita ešte dolieza, pričom on sa prevažne tvári ako stratené šteňa. Z jej angažovania v boji proti násiliu tu vidíme scénu výletu do Angoly, kde rieši nebezpečenstvo nášľapných mín, a tým to končí. Inak je celý dej o milostnom trojuholníku, kde tretím hráčom, neodbytným obdivovateľom, je svet fotoaparátov. Nefunkčnej atmosfére nedokážu vdýchnuť život ani šansóny či jazz. Už chýba iba zvučka Hallmarku. Tam by film zapadol perfektne. Ale nebudem hodnotiť v rámci žánru, ktorý ani neexistuje. Hlavne keď ide o nedostatočne spracovaný portrét veľkej osobnosti. Hviezdičky len za Naomi Watts a jej imitáciu Diany. Aj by som k nej napísal viac, len neviem, či pohyby ofinou patria pod gestikuláciu alebo mimiku. ()

Reklama

Sidonka odpad!

všechny recenze uživatele

Zívárna bez jakéhokoliv kladného přínosu. Naivní film, který nejenom že je o ničem tak dokonce ani nepobaví. Je to nepřesvědčivé, nepůsobivé, sterilní, mrtvé a nemá to ani jiskru romantické oddechovky. Ač život Diany skýtá materiál na skvělé drama, neměla jsem velké iluze o jeho zpracování. Protože mi navzdory skromnému očekávání naservírovali úplně leklou rybu, hážu tenhle flák rovnou do odpadu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dvě hezký prdelky ve dvou pohádkách o princeznách se zlatou sponkou ve vlasech; Nicole a Naomi. Obě jsou moc krásné, kvůli oběma bych i sedmihlavou saň tupou sekerkou sťal, obě ale taky měly smůlu, že jejich filmy připomínaly spěšný vlak české pošty, který projede pod oknem a ani nezahouká. Poslední dobou nám ta životopisná dráma moc ne-e, co? Jestli ono to náhodou nebude tím, že ne každá slavná ozdobička visí na zajímavém stromečku nebo že ozdobičky jsou ke koukání, ne ke zkoumání... ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jak netočit biografii? no asi nějak takhle.......... film se zajímavým námětem který nebyl využit. Watts je v hlavní roli super ale film je zbytečně natahovaný. Ve filmu prostě (narozdíl třeba od Královy řeči) není důvod tak dlouhé délky. Stačila by hodina a půl ale to už prostě nezměním. takže asi tak nějak.......... ()

Galerie (130)

Zajímavosti (12)

  • Naomi Watts zpočátku chtěla prosadit změny ve scénáři, protože byl příliš drsný, ale nakonec usoudila, že právě toto všechno je součástí nepříliš šťastného života princezny Diany. (R´Hell)
  • Natáčení probíhalo po dobu 9 týdnů, a to v Chorvatsku, Londýně, Pákistánu a Mozambiku. (jenik71)
  • Naomi Watts dvakrát odmietla ponuku na hlavnú rolu, zobrala ju až na tretíkrát. Pôvodne kvôli strachu z reakcii Dianiných detí. (DarkSaint)

Reklama

Reklama