Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dávám tomu alespoň ten průměr, ale spíš jenom z nostalgie. Už to prostě není ono. Moc se zde tlačí na pilu, ale ve skutečnosti už to není vtipné. Celý příběh je takový podivný a moc nefunguje, ty holky jsou tam čistě jenom na ozdobu, jiný význam to opravdu nemělo. Škoda, jako poslední rozloučení skvělého komika to mohlo mít lepší scénář. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Z detstva si pamätam z televizie, ze koncom 80-tych rokov davali hlavne tuto cast, mimozemstanov a Cetnika ze Saint Tropez (1964). Ja osobne som mal najradsej sci-fi komediu o mimozemstanoch, pretoze sci-fi a fantasy bol moj najoblubenejsi zaner, inac ostatne casti bud v telke nedavali, alebo sli mimo mna, ani neviem preco. V kazdom pripade som sa na tejto casti pobavil celkom slusne aj dnes. Funes ma vzdy rozosmeje a teraz ked som videl vsetky casti, tak najmenej sa mi pacil Cetnik v New Yorku (1965)... 04.01.2011 _______ Louis de Funes - (Strážmistr Ludvic Cruchot) +++ Michel Galabru - (Rotmistr Gerber) +++ Guy Grosso - (Tricard) +++ Maurice Risch - (Beaupied - Poupě) +++ Michel Modo - (Berlicot) +++ Claude Gensac - (Josepha Cruchot) +++ Sophie Michaud - (Isabelle Leroy) +++ Hudba: Raymond Lefévre +++ ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Neslajbší ze série četníků s Louis de Funesem v roli vrchního strážníka Cruchota. Je zde přidán ženský mladý půvab v podání mladých četnic. Jinak už je vidět starnutí všech zúčastněných, včetně Michela Galabru v roli velitele Gerbera a Claude Gensac v roli Cruchotovy manželky. Ale i tak je to velmi milé rozloučení s Jeanem Giraultem a Louis de Funésem. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento diel mi pripadá ako taká variácia na American Pie v ktorej sa banda starých žandárov správa jak pubertiaci. Polovicu filmu sa pri pohľade na ženské kolegyne správajú jak retardi a druhú zase jak nevychované prasce, ktoré neustále ohmatávajú kolegyne. Me Too by ich hneď poslalo do basy. Čo pochváliť? Aspoň sa vrátila Claude Gensac ako Funesova manželka. Ale všetci tu už pôsobia strašne staro a opotrebovane. Žiadne nové nápady tento diel neponúka. To že tam majú ženské kolegyne sa nijak poriadne nevyužilo. To už aj pornofilmy zvykli mať vtipnejšie scénky. Dokonca aj tá jedna hromadná havária pôsobí fádne. Tŕ druhú hviezdičku dávam fakt len tesne, lebo nechcem byť až tak krutý na poslednú Funesovku. Ale rozhodne má na konte oveľa lepšie filmy, ktoré na rozdiel od tohto, fungujú aj po rokoch. 3/10. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Labutí píseň četnické série. Bohužel zde už tvůrcům evidentně došli téměř všechny nápady a je to už spíš vaření z vody a kopírování toho co bylo v předchozích dílech. Snad jenom ty mladý pěkný četnice (z výjimkou tý černý mužatky) za něco stojí a je na ně celkem pěknej pohled. Dvakrát škoda, protože za povšimnutí stojí i fakt, že nás spolu s tímto filmem opustili i dvě velké osobnosti Francouzské komedie. Louis de Funes a režisér Girault. Přál bych jim důstojnější rozlučku, ale nepovedlo se. No co už dám 20% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (31)

  • Na souřadnicích 49°20' j.š., 69°20' v.d. naleznete Kergueleny (o nichž se ve filmu hojně hovoří), souostroví v jižní části Indického oceánu, které patří k francouzským jižním a antarktickým územím. (cheyene)
  • Četnické auto je Citroën Méhari z roku 1978, auto matky představené je Citroën 2CV 6 z roku 1979 a auto majitele jachty je Cadillac Fleetwood Limousine z roku 1978. (frolish01)
  • Podľa svedectva Catherine Serre bol Louis de Funés mimoriadne aktívny pri natáčaní, napriek zlému zdravotnému stavu, prítomnosti lekára a neustálej kontrole srdcového tlaku a podobne. Vôbec sa nešetril: "Sú scény, ktoré sme museli opakovať dvadsať, dvadsaťpäťkrát, kým nebol s nimi spokojný. Venoval sa všetkému. Na všetko dohliadal. Bol tam celý čas. Dokonca prišiel na plac aj vtedy, keď sa nenakrúcalo.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama