Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Septimův Grand restaurant je jedním z nejdražších podniků v Paříži. Septime jej vede železnou rukou a své zaměstnance doslova terorizuje. Mezi pravidelné návštěvníky restaurantu patří ministři, vysocí úředníci i policisté. Není divu, že na večeři přijde i prezident spřátelené země, který je ve Francii na oficiální návštěvě. Místo decentní záře flambovaného dortu se ozve výbuch a prezident je pryč. Je na Septimovi, aby našel prezidenta a získal tak zpět reputaci svého podniku. Bláznivé funesovské eskapády začínají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

Radko 

všechny recenze uživatele

Všimli ste si, že všetky hotelové raňajky formou švédskych stolov majú uniformne rovnakú chuť? Vrátane praženice - všade rovnako podpriemerná. V Grécku, Nemecku či na Slovensku.  Nuž a Grand restaurant pána Septima, napriek vychýrenej gastronomickej značke pre luxusných hostí a trpákov-politikov, chutí presne ako tá uniformná praženica. Divák sa nasýti, no potecha je len čiastočná. Sľubný začiatok vystrieľa v prvej polovici skoro všetky najlepšie fóry, ale nič si netreba nahovárať, obsahuje skoro rovnaký počet zdĺhavých buhaha scén o ničom. Druhá polovica sa presúva do exteriérovej naháňačky v horách. Je o poznanie nudnejšia, ale zase obsahuje pár absurdných čarovných scén stavajúcich napríklad auto z kolies na strechu. A záver je presne taký istý: nihilistická čarovná pointa únosu prezidenta je vzápätí zrazená pokorným návratom do funkcie. No: ako vravím hotelová raňajková praženica. Poteší nasýtením, sklame chuťou. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch úplně nejznámějších Funésovek. Už úvodní titulky vyvolají pocit hladu a první polovina z restaurace je snad šestihvězdičková, francouzský mistr zde doslova exceluje a bránice diváka dostává zabrat v pravidelných intervalech. Bohužel, ve druhé části film trochu ztratí tempo a šmrnc a příběh se stává dosti nezáživným. Ale i tak mám Grand restaurant moc rád a výborně se u něho bavím. P.S. Skvělá je především scéna, ve které Funés paroduje Hitlera a líbí se mi i jeho monolog u zrcadla na začátku filmu či trénink číšníků, kde se všichni nechají hudbou strhnout k zběsilému tanci. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Grand restaurant pana Septima je dalším z fenomenálních kousků z dílny francouzského humoru, jemuž velí Louis de Funès. Až na, zhruba poslední půl hodinku. Tam se skvělý humor a eskapády, které byly stavebními prvky od počátku filmu, přehoupnou do jiné roviny, kde následuje dlouhá honička, která začne po chvíli být jednotvárná a dokázala mě po zbytek filmu uspat:) Ale když promineme tuto část, jedná se o parádní kousek, v němž se setkávají snad všichni "Četníci" z kultovních kousků s Funèsem, které by se daly nazvat "Eskapády četníků ze Saint-Tropez.":) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Prva polovica sa mi pacila omnoho viac, lebo Funes si tu zahral sefa restauracie, ktory "tyranizoval" svojich zamestnancov - casnikov, z coho vzniklo obrovske mnozstvo humornych situacii. Okrem toho je tu i jedna scena, na ktorej som sa nasmial, kde Funes napodobnuje Hitlera, takze ak ste tento film este nevideli, tak teraz mate prilezitost. Avsak v druhej polovici po unose prezidenta, ked uz bol prenasledovany zlocincami a musel na seba zobrat zodpovednost za unos, uz tak humorna nebola, aj ked v detstve sa mi naopak viac pacila ta druha polovica, lebo bola plna nahanaciek a akcie... 06.09.2010 _______ Louis de Funès - (Septime) +++ Bernard Blier - (Policajný komisár) +++ Maria-Rosa Rodriguez - (Sophia) +++ Venantino Venantini - (Henrique) +++ Juan Ramírez - (Generál) +++ Folco Lulli - (Prezident Novalès) +++ Hudba: Jean Marion +++ Nemecka Cinema - 100% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je snímek, který má docela šílenou zápletku, jejíž vyústění ale přece jen není až tak nečekané, jak by bylo pro celý film záhodno. Louis de Funès je dobrý hlavně v tom smyslu, že není tím, kdo děj ovládá, ale je většinu filmu tím, kdo je postrkován. Krásně se celou dobu potí a opět ukazuje svůj komediální potenciál. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Nemecká verzia tohto filmu bola o 8 minút kratšia. NDR totiž vystrihlo slávnu scénu, ktorá je paródiou na Hitlera. (Arsenal83)
  • Restaurace pana Septima (Louis de Funès) se nachází v Paříži na Avenue Dutuit 1. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Při jízdě ve francouzských Alpách si všimněte stříbrného Chevroletu Bel Air 1957. Střídavě má a nemá promáčklý blatník. (slatkac)

Reklama

Reklama