Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Septimův Grand restaurant je jedním z nejdražších podniků v Paříži. Septime jej vede železnou rukou a své zaměstnance doslova terorizuje. Mezi pravidelné návštěvníky restaurantu patří ministři, vysocí úředníci i policisté. Není divu, že na večeři přijde i prezident spřátelené země, který je ve Francii na oficiální návštěvě. Místo decentní záře flambovaného dortu se ozve výbuch a prezident je pryč. Je na Septimovi, aby našel prezidenta a získal tak zpět reputaci svého podniku. Bláznivé funesovské eskapády začínají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Herca Louisa de Funesa považujem za kráľa francúzskej filmovej komédie. Jeho šialené herecké kreácie sa natrvalo zapísali do dejín svetovej kinematografie. Bol jedinenčný, originálny, nenapodopbiteľný. Stvárnil mnoho nezabudnuteľných postáv, objavil sa v mnohých kultových úlohách. Stačí si spomenúť na inšpektora Juveho, ktorý bol v pätách Fantomasa alebo komisára Cruchota z policajného oddelenia v Saint Tropez. To je totálna klasika. Avšak to čo predviedol vo filme "Grand restaurant pána Septima", ktorý bol natočený v roku 1966, na mňa až tak moc silne nezapôsobilo. V rámci jeho filmovej kariéry to považujem za slabší priemer. No i tak musím tento titul ohodnotiť minimálne tromi hviezdičkami. Louis de Funes je proste legenda. *** ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

První  polovina z restaurace je plná typických Funésovských gagů. Funés velmi přísně a důrazně komanduje a zkouší svoje zaměstnance a neodpustí jim nic. Dokáže odejít a potom se vrátit v převleku za obyčejného muže a podívat se jak to tam chodí za jeho zády. Je zděšen a dělá jim po práci různé cvičení apod. Geniální. Ovšem po nečekaném únosu prezidenta se z toho stane nudná a neskutečně trapná detektivka, kterou potom prakticky hned vypínám. Škoda mohla to být jedna z nejlepších Funésovek. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Počáteční necelá půlhodinka (odhadem) mi přišla hodně zábavná. Potěšila i celá řada známých tváří z jiných komedií s Funèsem, ale nejen s ním. Poté, co byl unesen prezident, začal pro mě film ztrácet zábavnost a byť scény v zasněžených horách vizuálně potěšily, dějově už mě to nelákalo. Za vrchol hlouposti beru scénu se "sáňkujícím" autem po střeše, která po všech těch skocích zůstala netknutá. (?!) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je snímek, který má docela šílenou zápletku, jejíž vyústění ale přece jen není až tak nečekané, jak by bylo pro celý film záhodno. Louis de Funès je dobrý hlavně v tom smyslu, že není tím, kdo děj ovládá, ale je většinu filmu tím, kdo je postrkován. Krásně se celou dobu potí a opět ukazuje svůj komediální potenciál. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Všimli ste si, že všetky hotelové raňajky formou švédskych stolov majú uniformne rovnakú chuť? Vrátane praženice - všade rovnako podpriemerná. V Grécku, Nemecku či na Slovensku.  Nuž a Grand restaurant pána Septima, napriek vychýrenej gastronomickej značke pre luxusných hostí a trpákov-politikov, chutí presne ako tá uniformná praženica. Divák sa nasýti, no potecha je len čiastočná. Sľubný začiatok vystrieľa v prvej polovici skoro všetky najlepšie fóry, ale nič si netreba nahovárať, obsahuje skoro rovnaký počet zdĺhavých buhaha scén o ničom. Druhá polovica sa presúva do exteriérovej naháňačky v horách. Je o poznanie nudnejšia, ale zase obsahuje pár absurdných čarovných scén stavajúcich napríklad auto z kolies na strechu. A záver je presne taký istý: nihilistická čarovná pointa únosu prezidenta je vzápätí zrazená pokorným návratom do funkcie. No: ako vravím hotelová raňajková praženica. Poteší nasýtením, sklame chuťou. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Nemecká verzia tohto filmu bola o 8 minút kratšia. NDR totiž vystrihlo slávnu scénu, ktorá je paródiou na Hitlera. (Arsenal83)
  • V taneční scéně nácviku chůze s nádobím dojde při zrychlení tance k rozbití nádobí o podlahu. Při celkovém záběru ale na podlaze není střep ani jeden. (xyran)
  • Film je prvým filmom v kariére Louis de Funèsa, na ktorom sa konkrétne podieľal, dokonca bol pôvodne ohlásený ako režisér. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno