Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (393)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Největší herecké ikony francie let 70tých se setkali v jednom z nejlepších francouzských filmů vůbec. Výborná komedie a pěkná a velice příjemná variace na válečnou dobu. Fuňas geniální, ale přeci jenom není jediným hlavním tahounem a spolu s Bourvilem tvoří opravdu nezapomenutelnou dvojku, která mě bavila v každém záběru. No a samozřejmě ta květnatá propletenost scénáře dělá tenhle film opravdu skvělou a originální podívanou. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší prča z II. světové, jaká kdy byla natočená.  Nejlíp zesměšnit Skopčáky vždycky uměli jen Frantíci a tady se navíc pod taktovkou komediálního režisérského esa Ouryho sešli dva největší komici, Bourvil a Funes a stvořili bombastickou šou, plnou zvratů, gagů, akce a nekončící zábavy s mnoha zapamatovatelnými scénkami a hláškami.  Po delší době připomenuto a užil jsem si krásné pošmourné sobotní odpoledne a dalších pět pěticípých, jak jinak. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Určitě je to jeden z nejlepších Funesových filmů. Jenomže i tak ho hodnotím jako průměr. určitě bych přidal taky jednu nebo dvě hvězdičky kdybych k němu cítil nostalgické vzpomínky. Ty ale nemám. Tak hodnotím jako průměr. Herecké výkony jsou velice sympatické, bohužel jsem se u toho moc nenasmál. A to je u komedie přece to nejdůležitější. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Velký flám je v podstatě jedna z mých nejoblíbenějších komedií od dětství. Funes hraje s Bourvilem úžasnou kočkovanou a jeden gag střídá další a další. Někdy ale přijde i na vážnou notu a vůbec to nenarušuje komediální náladu filmu. Rozhodně Funesova nejlepší role a rozhodně jedna z nelepších komedií vůbec. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Francouzi se velice dobře baví na podobných komediích. Jak jinak si vysvětlit úspěch Sedmé roty, Stepující stonožky či seriálu Haló haló?! I v této taškařici jde o to, jak proklouznout Němcům pod nosem, je tu záměna uniforem, žertíky s jídlem ... prostě všechno, co k tomuto žánru patří. Myslím si, že film má tak vysoké hodnocení, protože je první v řadě, jinak jde spíše o průměrnou zábavu s dobrým obsazením. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Ve scéně, kdy jede sestra s Angličany v sudech od vína na německé velitelství, jsou naloženy 4 sudy. V prvních dvou blíže k řízení jsou Angličané, ve zbylých dvou je víno. Když ale dojede vůz na velitelství a Němci sundávají sudy, Angličané se objevují v sudech, ve kterých by mělo být víno. (ForGump)
  • Scéna se zaměněnými pokoji v hotelu měla být původně natočena se dvěma postelemi. Na nátlak Louise de Funèse (Lefort) nakonec režisér svolil, aby byla vždy použita jen jedna postel, a to manželská. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama