Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (393)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Já jsem tedy docela hodně zklamán. Očekával jsem super komedii, u které se budu řezat smíchy tak, jak je to v komediích s Louis de Funésem obvyklé. Nestalo se. Děj je hrozně zdlouhavý a nudný. Budu se muset vydat tou nepříjemnou cestou proti proudu, ale já si prostě nemohu pomoct, tenhle film je hrozná blbost a takhle vysoké hodnocení zde je naprostý omyl. A flustrace je tak obrovská, že se zde uchýlím k odpadu. Obrovské zklamání. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem tento film mohl vidět v původním znění s titulky, a poslechnout si tak konečně de Funèsův hlas, který mi byl až dosud neznámý, protože v telce jeho komedie dávají výhradně v notoricky známém dabingu F. Filipovského. Byl to skutečně skvělý komik, byť mi přijde, že na jeho komediích je znát doba vzniku, a už to není úplně můj "cup of tea". Což ostatně u mě platí o situačních komediích obecně. Zaujal mě motiv s nastraženou bombou v divadle - jsem si skoro jistý, že se zde inspiroval Q. Tarantino, který podobný motiv zapracoval do svého filmu "Hanebný pancharti" z r. 2009 (upálení nácků v biografu na premiéře německého propagandistického filmu). ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší prča z II. světové, jaká kdy byla natočená.  Nejlíp zesměšnit Skopčáky vždycky uměli jen Frantíci a tady se navíc pod taktovkou komediálního režisérského esa Ouryho sešli dva největší komici, Bourvil a Funes a stvořili bombastickou šou, plnou zvratů, gagů, akce a nekončící zábavy s mnoha zapamatovatelnými scénkami a hláškami.  Po delší době připomenuto a užil jsem si krásné pošmourné sobotní odpoledne a dalších pět pěticípých, jak jinak. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Naprosto unikátní satyra s hereckým ansáblem, který snad ani lepší být nemohl. Takový humor už se dneska nedělá a ani by to již nebylo možné, v tom je asi největší síla Velkého flámu, strašně vypovídá o náladě v době, kdy byl natočen, vyrovnat se s hrůzami války s humorem a se ctí, to se mi na Francouzech líbí. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film s Funésem, co jsem viděl a jedna z nejlepších komedií vůbec. Parádní herci, hlavně ústřední trio Bourvil, Funés, Brook předvádí galakoncert dirigovaný samotným "kapelmajstrem". V celém filmu je nespočet nezapomenutelných scén, od likvidace důstojníka "dvojitým hajlem" až po svítící dort ve tmě...inu smál jsem se na celé kolo. Nakažlivou hudbu snad nemusím zmin'ovat, Tea for Two si pískám ještě ted' :) ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Scéna, v níž jsou oba hrdinové převlečeni do německých uniforem a Bourvil (Augustin Bouvet) nese na ramenou Louise de Funèse (Stanislas Lefort), nebyla ve scénáři a je výsledkem improvizace obou komiků. (Mackin)
  • Bourvil (Bouvet) a Louis de Funès (Lefort) obdrželi za film shodně vysoký honorář ve výši jednoho milionu francouzských franků. Smlouva s produkcí jim navíc zajistila podíl na zisku z návštěvnosti v kinech ve výši 1,4 %. (argenson)

Reklama

Reklama