Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (389)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Louis de Funes mi vždycky připomínal mýho dědu, oba dva jsou stejný nerváci, akorát, že dědu nedubuje František Filipovský. Dědův Velký flám z války sice z vyprávění nepůsobí tak dobrodružně ani zábavně (nikdy nepomáhal k útěku britským letcům ani nikdy neutíkal do Anglie a rozhodně nikdy nestrávil noc vedle německého oficíra), nicméně i tak bylo co poslouchat. No ale zpátky k filmu. Velký flám je skvělá komedie, Funes ve výborné formě, některé jeho hlášky jsou opravdu perly ("Výborně pánové. ... Přirozeně jsem nechválil vás, ale sebe, vy jste byli hrozní ..."). ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mé snad nikoliv filmové dětství, ale spíš dospívání, spoluutvářely francouzské válečné komedie, jako byla Stepující stonožka nebo trilogie o 7. rotě. Měl jsem ty filmy opravdu rád a jejich humor mně kdysi dokonale seděl. Jenže od té doby už přece jen uběhla hezká řádka let a já se někam posunul a kinematografie konec konců taky. Velký flám je možná výkladní skříň určitého druhu lidové situační komedie, ale že by to byla nejlepší francouzská komedie, jak se v některých komentářích dočítám, tak to ani náhodou. V tomhle případě u mě nefunguje ani mrška nostalgie, takže z mého dnešního pohledu jsou to jen tři lepší hvězdičky. Celkový dojem: 65 %. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Já jsem tedy docela hodně zklamán. Očekával jsem super komedii, u které se budu řezat smíchy tak, jak je to v komediích s Louis de Funésem obvyklé. Nestalo se. Děj je hrozně zdlouhavý a nudný. Budu se muset vydat tou nepříjemnou cestou proti proudu, ale já si prostě nemohu pomoct, tenhle film je hrozná blbost a takhle vysoké hodnocení zde je naprostý omyl. A flustrace je tak obrovská, že se zde uchýlím k odpadu. Obrovské zklamání. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější francouzská komedie, která navíc velmi dobře funguje i jako dobrodružný film s tematikou druhé světové války. Velký flám je parádní staromilská jízda, která neztrácí dech hlavně díky skvělému scénáři servírujícímu hromadu výborných situačních gagů, v nichž Funés s Bourvilem naprosto excelují. Ouryho výpravný snímek je časem prověřená klasika, která je svěží a nenuceně zábavná a vtipná po celou dvouhodinovou stopáž. 95 % ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Teď já budu dirigovat a vy budete zpívat, Herr Kapelmeister!..... Po tunajších vyslovene nadšených komentároch som očakával komediálnu pecku. Nestalo sa. Príliš prepálená stopáž v ktorej je len veľmi málo naozaj vtipných momentov. V druhej polke, zhruba od tekvicovej naháňačky je to naozaj zábava a hotelová scéna je úplne geniálna, ale dovtedy viacmenej nuda. Angláni úplne nezáživní a nevtipní. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Louis de Funès (Lefort) hraje na piano v Pařížské opeře. Ve skutečnosti, během okupace za druhé světové války, hrál Funès na piano po pařížských barech. (Kulmon)
  • Při scéně, kdy Augustin Bouvet (Bourvil) zachrání Leforta (Louis de Funès) tím, že jej strhne z jízdního kola, aby nespadl do spárů německé hlídky, nařídil režisér Funèsovi mimo scénář poděkovat Bourvilovi za záchranu života. Funès se zdráhal, protože nechtěl do své role vnášet vážné prvky. Nakonec však souhlasil. (Jizni Tlapa)
  • Ve scéně, kdy jede sestra s Angličany v sudech od vína na německé velitelství, jsou naloženy 4 sudy. V prvních dvou blíže k řízení jsou Angličané, ve zbylých dvou je víno. Když ale dojede vůz na velitelství a Němci sundávají sudy, Angličané se objevují v sudech, ve kterých by mělo být víno. (ForGump)

Reklama

Reklama