Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zmrazený dědeček otravuje rozhodně méně než dědeček živý... Francouzsko-dánská polární expedice objeví na nejsevernějším břehu Grónska tělo muže dokonale konzervovaného v ledovci. Je to nepochybně člen posádky francouzské lodi, která zde ztroskotala roku 1905. Zmrzlé tělo bylo dopraveno do Francie, kde se podařilo neznámého muže oživit. Pro bohatou rodinu Huberta de Tartas (Louis de Funes) je tato událost jen senzací a dalším úspěchem vědy. Ovšem pouze do té chvíle, kdy se zjistí, že zmrzlý Hibernatus je vlastním dědečkem manželky Huberta de Tartas. Hubert chce příbuzného ponechat vědě, ale jeho žena Edmée chce naopak dědečka vrátit rodině. Ale komu vlastně nyní patří rodinná továrna? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nemá to spočiatku taký spád, ako by sa od Funèsa čakalo, ale keď začne so svojimi šialenými výstupmi, tak prichádzajú záchvaty smiechu. A to tie jeho grimasy, vrieskanie a rozhadovanie rukami aj nohami ani nemusia súvisieť s dejom a príbehom, ktorý je trochu slabší. Za záverečnú stručnú histôriu dvadsiateho storočia vo Funèsovom exhibičnom podaní jednu hviezdu pridám. Tiež záver je pekne nečakaný a prekvapivo originálny. –––– Máte velkou hlavu a vrtěl jste s ní. –––– Byla to hrůza, příšerná hrůza. Už ráno to začalo, néjaké takové trhání, neodpověděla, pak se nadula a praskla. Bylo to hrůzostrašné, všecko venku. –––– Nikdy není pozdě dvořit se vlastní ženě. ()

Mahoney. 

všechny recenze uživatele

Jedinečný Funes ktorý je úžasný komik a herec. Nezabudnuteľné hlášky ktoré denne hovorovo používam. Ako napr. "loď se už potápi máme nohy ve vode." :D A musím spomenúť historickú záverečnú scénu Funesa, myslím si že mal čo robiť kým dokázal taký monológ povedať. Veľká škoda že tento umelec si uvedomil svoju genialitu a humor až na prelome 50tky. Všetky jeho filmy ma vždy rozosmiali. Iné ako 5* dať neviem. ()

Reklama

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Celkem originální zápletka umožňuje rozehrát parádní gejzíry srandovních situací, které dovádí p.Funes do dokonalosti.Ten monolog zsvěcující dotyčného zmrzlíka do reality je něco fantastického.Tu a tam se někdo snaží sekundovat, ale protagonista je daleko.Koneckonců, jsou to filmy o něm.A je to tak dobře. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Řídký děj, chabá zápletka, stopáž nastavovaná různými přílepky, nelogické a často měněné chování postav. Žánr osciluje mezi vážnou sci-fi, sci-fi komedií, akčním filmem, akční komedií, kostýmním retrem a fraškou na Funésovo časté téma "bohatý chce být ještě bohatší". Jeden ze slabších Funésů a Molinarů - a to jejich Oskara pokládám za nejlepšího od obou! Lonsdale je jakožto komediální herec tragický a příliš to nezachraňují Gensacová, Préboist ani Funés junior. Hibernatus tak zapadá do Funésovy slabší série z přelomu 60. a 70. let, která začala Tetovaným, pokračovala Hibernatem, Četníkem ve výslužbě, Piti piti pa, Na stromě a skončila alespoň komerčně nejúspěšnější Pošetilostí mocných. Tentokrát jsem hodně váhal mezi ** a ***. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Bylo to hrůzostrašné. Praskla! Všecko venku. Bylo to hrozné, hrozné. Ale netrpěla, vůbec ne." Hibernatus v sobě vtipným způsobem snoubí praštěnou komedii se sci-fi myšlenkou hibernace a následného probuzení po x-desetiletích. Louis de Funès i Claude Gensac se opravdu činili a naservírovali mi nejednu humornou scénu, u které jsem se od srdce zasmál - ať už šlo o první setkání s "dědečkem", noční předčítání básně či makabrózní historku o zemřelé manželce. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Studio Gaumont se v případě filmu Hibernatus rozhodlo pro osvědčený postup realizace, který uplatnilo již při produkci snímku Oskar (1967). Vzalo úspěšnou hru, režii přidělilo Edouardovi Molinarovi a do ústřední dvojice obsadilo Louis de Funèse a Claude Gensac. (Komiks)
  • Ve filmu je zmínka, že se budou zmrazovat kosmonauti na daleké cesty vesmírem. Tato myšlenka se o deset let později realizovala ve filmu Vetřelec (1979). (Jan.Kanak)
  • Podstata příběhu spočívá v nalezení a rozmrazení člověka Paula Fourniera (Bernard Alane). Profesor Loriebat (Michael Lonsdale) vysvětlil na začátku filmu, že se na muže vylil glycerin po nárazu lodi na ledovec a tento glycerin ho okamžitě zmrazil. Toto je ovšem nesmysl. Glycerin, který je obsažen v tucích, má teplotu tání 17,8 stupňů Celsia. Pod touto teplotou, tedy kolem bodu mrazu, má tuhé, pevné skupenství. Je tedy naprosto nemožné, aby zalil Paula Fourniera a okamžitě ho zmrazil. (pjotri)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno