Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zmrazený dědeček otravuje rozhodně méně než dědeček živý... Francouzsko-dánská polární expedice objeví na nejsevernějším břehu Grónska tělo muže dokonale konzervovaného v ledovci. Je to nepochybně člen posádky francouzské lodi, která zde ztroskotala roku 1905. Zmrzlé tělo bylo dopraveno do Francie, kde se podařilo neznámého muže oživit. Pro bohatou rodinu Huberta de Tartas (Louis de Funes) je tato událost jen senzací a dalším úspěchem vědy. Ovšem pouze do té chvíle, kdy se zjistí, že zmrzlý Hibernatus je vlastním dědečkem manželky Huberta de Tartas. Hubert chce příbuzného ponechat vědě, ale jeho žena Edmée chce naopak dědečka vrátit rodině. Ale komu vlastně nyní patří rodinná továrna? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Koho mám ohlásit? - Hádejte? Pana De Tartos! - De Tartos? - De Tartas, hovado! - De Tartas, hovado? Škoda, že se film rozjede na plné obrátky až ve druhé polovině, kdy se dědeček nastěhuje do Funésova domu, což spustí skvělé scénky a gagy, jinak by asi mé hodnocení bylo maximální. I tak je ale Hibernatus zábavný kousek a pohled do očí dvou starých kamarádů v závěru filmu, chytá za srdce. ()

Nataniel73 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších Funesových filmov. Síce to celkom dlho trvá (vzhľadom na krátku stopáž filmu) kým sa dědeček preberie a hlavne kým ho konečne dopravia do jeho sídla, ale nasledujúce minúty už je to slušná jazda. Jedna vtipná scéna strieda druhú a väčšina Funesových grimás funguje. Občas je zbytočne teatrálny, napr. v závere kde donekonečna opakuje meno Edmé. Ale scéna s čítaním milostného dopisu s Funesom pod posteľou alebo vysvetľovanie jak umrela jeho žena nemá chybu. Jak zemřela vaše paní? Byla to hrúza. Už ráno ji bylo nevolno, začala se nadýmat, pak chrčela a nakonec praskla. Všechno venku. Ale moc netrpěla. Za mňa 80%. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Skvělé scény se střídají s těmi, co mě nezaujaly nebo jsou nijaké, každopádně i tak se jedná o celkem příjemnou komedii. Docela jsem se u ní bavil, stopáž je příjemná, námět mě zaujal (+ přišel s jedním zajímavým nápadem) a ačkoli jsem to celé viděl v českém dabingu, naštěstí jsem sehnal asi ten nejlepší možný, kde Funèse dabuje Filipovský. Celkově se mi to skutečně líbilo - akorát ne tolik, abych dal vyšší hodnocení, než lepší 3*. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Bylo to hrůzostrašné. Praskla! Všecko venku. Bylo to hrozné, hrozné. Ale netrpěla, vůbec ne." Hibernatus v sobě vtipným způsobem snoubí praštěnou komedii se sci-fi myšlenkou hibernace a následného probuzení po x-desetiletích. Louis de Funès i Claude Gensac se opravdu činili a naservírovali mi nejednu humornou scénu, u které jsem se od srdce zasmál - ať už šlo o první setkání s "dědečkem", noční předčítání básně či makabrózní historku o zemřelé manželce. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Klasická Funésova situačná komédia, keď vďaka dedkovi svojej manželky, ktorý zamrzol na začiatku minulého storočia, musí hrať nápadníka svojej ženy, ktorá hrá úlohu svojej babičky. Kvôli týmto posunom postáv vznikajú komické situácie a Luis de Funés sa môže riadne rozparádiť. Žiaľ nie je to veľmi často. Paul Préboist ako obyčajne sluha a Claude Gensac starostlivá manželka sú klasická herecká zostava, ktorá drží fazónu a nekazí hru. Olivier de Funés hra znovu syna svojmu otcovi. 70% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Když mladý de Tartas (Olivier de Funes) fotí v letadle svoji snoubenku (Eliette Demay), mluví o svém prapradědečkovi (Bernard Alane). To je ovšem nesmysl, protože pokud je Pavel Fournier (Bernard Alane) dědečkem jeho matky (Claude Gensac), je to současně pradědeček mladého de Tartase, nikoliv jeho prapradědeček. (pjotri)
  • Záběry, které Paul (Bernard Alane) na konci filmu vidí v televizi, pochází z Pařížského aerosalonu v Le Bourget z roku 1969. Lze na nich mimo jiné spatřit první prototyp nadzvukového Concordu. (Foxhound#1)
  • Eliette Gensac (Evelyne Crépin-Jaujard), která si zahrála ve filmu nejprve snoubenku mladého Didiera de Tartase (Olivier de Funès) a posléze novomanželku „zmrzlého dědečka“ Paula Fourniera (Bernard Alane), byla ve skutečném životě mladší nevlastní sestrou své filmové nastávající tchýně v podání herečky Claude Gensac (Edmée de Tartas). (Lynette)

Reklama

Reklama