Reklama

Reklama

Prince Avalanche

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdiny nezávislé komedie, která získala Stříbrného medvěda na letošním Berlinale, jsou dva mladí silničáři, kteří pracují na opravě silnice uprostřed texaských lesů, poničených nedávným požárem. Dva povahově odlišní muži se zaplétají do osidel nevraživosti a teprve postupně se mezi nimi rodí porozumění... Hlavních rolí se ujali Paul Rudd a Emile Hirsch. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (106)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak od Prince Avalanche jsem čekal ledacos jako například potrhlou komedii,vtipné i méně vtipnější scény,ale toto...?Nevím,ale opravdu jsem se snažil na tom filmu najít alespoň minutu vtipu nebo naopak dramatu atd,ale prostě jsem nic nenašel a když uplynula pomalu hodina stopáže tak jsem si říkal,že tohle se teda fakt nepovedlo a konec to nijak nevylepšil.Nevím možná byla důležitá prvotní scéna o vyhoření lesa a vlastně skrytý význam,že celý rádoby příběh těch dvou chlápku (který se opravdu a to doslova odehrál v tomto stylu: dva chlápci pracují jako dopravní silničáři co značí silnice a mezitím je dvakrát navštíví místní usedlík s chlastem ,do toho se Paul Rudd rozejde na dálku se svojí ženou což je sestra Emila Hirsche a to je de facto opravdu vše ) a nebyl až tak podstatný jako přežití místních lidí.Nevím,ale za mě nemohu víc jak celkově 40 % a dvě hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Paul Rudd se snaží už delší dobu dostat ze škatulky obyčejného komedianta v herce, který má co říct. Vlastně se mu to celkem daří a právě snímek "Prince Avalanche" už je i pro mě osobně předělem. Beru ho jako schopného herce, který dokáže vést celý film, a to i takový meditativní a poklidný, jakým je "Prince Avalanche" Na tohle tempo musíte mít náladu, jinak se s ním naprosto minete. Se mnou se naštěstí setkal v tu pravou chvíli. ()

Reklama

Philcze 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, takže nemohu posoudit nakolik se ho to drží a nedrží, ale ve finále to naprosto jedno. Green ukázal, že nemusí nutně dřít u průměrných komedií, tady se totiž zmohl na ultimátní nezávislý feel-good film s parádními hereckými výkony (Rudd nikdy nebyl lepší) a excelentní atmosférou odcizeného středozápadu USA. 90% (Berlinale 2013) ()

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Dva silničáři se postupně prokecají celou tou hodinou a půl aniž by tím hnuli s "příběhem", celé to tak nějak příjemně plyne a až po závěrečných titulcích si uvědomíte, že byl film vlastně úplně o ničem. Stejně tak, jako že vám to vlastně nevadí. Já děkuji dramaturgii Bio Oka za neokoukaný film a fajnově strávený čas. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Bromance (z anglických slov brother + romance) > snímek o blízkém, nesexuálním!, vztahu mezi dvěma silničáři a jejich životních svízelích, odehrávající se podél silnice uprostřed texaských lesů. Na Prince Avalanche se vyloženě špatně nekouká; je to pohodička, občas se člověk pousměje, občas proběhne zvířátko, občas je to kýč a dost často KLIŠÉ. ~ Uvažoval jsem i o vyšším hodnocení, ale zůstanu u průměru. Pokud chcete Hirsche vidět o dost štíhlejšího v (o dost lepším) Into the Wilde, neváhejte. Ale předpokládám, že jste již neváhali… ~ ~ Chovali jsme se jako idioti, chtěli jsme se navzájem urazit. Jednou jsem v jedné školní příručce četl, že když někomu řekneš něco špatného, tak se vlastně snažíš sám sebe přesvědčit, že jsi něco víc. Takže když někomu řekneš něco negativního nebo ho urazíš, tak tomu člověku ve skutečnosti ukazuješ, jak jsi vnitřně rozpolcený a nejistý sám sebou. / Já vím. Taky jsem tu příručku četl. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Snímka bola nakrútená behom 16 dní. (Sufferer)
  • Na začátku filmu Alvin (Paul Rudd) prochází troskami vyhořelého domu a potká starou ženu v růžovém klobouku, jak se probírá sutinami. Ženu hraje Joyce Payne, která žádné předchozí zkušenosti s herectvím neměla. Jen se probírala sutí svého skutečného domova, když ji režisér David Gordon Green objevil, poprosil ji, zda by mohl její příběh použít i ve filmu. Joyce a její manžel přišli o všechno během obrovských lesních požárů v roce 2011. Co její postava vypráví ve filmu, je tedy skutečný příběh Joyce. (Nine)

Reklama

Reklama