Reklama

Reklama

Prince Avalanche

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdiny nezávislé komedie, která získala Stříbrného medvěda na letošním Berlinale, jsou dva mladí silničáři, kteří pracují na opravě silnice uprostřed texaských lesů, poničených nedávným požárem. Dva povahově odlišní muži se zaplétají do osidel nevraživosti a teprve postupně se mezi nimi rodí porozumění... Hlavních rolí se ujali Paul Rudd a Emile Hirsch. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (106)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, nakolik je tento remake podobný islandskému originálu. Přitom přesazení děje z Islandu do Texasu nevypadá nijak násilně. Změn v ději je minimum, a nejsou zrovna k lepšímu. Pokud výsledný film něčím lepší je, je to dáno jen a pouze jeho vyšším rozpočtem (který stále je na americké poměry zanedbatelný). Hodnotím tedy stejně vysoko jako originál. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, kde jsem k tomuhle přišel, hlava mi to nebere, protože jsem tomu nepřišel absolutně na chuť. Po celou stopáž jsem si vlastně řikal o co tam jde a co je účel toho filmu. Je očividný, že to byl nízkorozpočťák na nějakým filmovým festivalu, ale prostředím toho odlehlýho lesa to nezabodovalo, byli jsme pořád jenom s těma dvěma a snažili jsme pochopit proč jsou oba tak rozdílní. Dalo by se to shrnout v jednom krátkým videu, scénář rozhodně nevymyslela žádná extra třída. ()

Reklama

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Dva silničáři se postupně prokecají celou tou hodinou a půl aniž by tím hnuli s "příběhem", celé to tak nějak příjemně plyne a až po závěrečných titulcích si uvědomíte, že byl film vlastně úplně o ničem. Stejně tak, jako že vám to vlastně nevadí. Já děkuji dramaturgii Bio Oka za neokoukaný film a fajnově strávený čas. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Zvláštní a hodně pomalý film o přátelství a životních strastech, který mě nechytnul natolik, abych dal čtyři hvězdy. Nicméně musím uznat, že i den po projekci pořád cítím ten lesní klid a slyším Emila Hirsche vyprávět zážitky z víkendu. Konkrétně jeho výkon se mi zamlouval o hodně více, než v Příběhu mého syna. Všichni ostatní herci (3) také dobří, jejich výkony zdobí především přirozenost, která je příznačná pro celý snímek. Nejde si nevšimnout specifického hudebního doprovodu a „vynalézavé“ kamery, především v četných momentech, kdy si hlavní duo užívá svoje ticho. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Doposud asi nejlépe natočený lesní porost. Ale co si budeme nalhávat, sledování dvou silničářů konajících rutinní pracovní záležitosti dělnického života, není zrovna dvakrát kulturně zábavné. Naštěstí se to obešlo bez přehnaného rozumování a oba chlapci vedou dialogy hodné svého intelektu, trošku jsem se obával, aby si někdo nehrál na Malicka. Nesympatický otylý Emilek naštěstí není v montérkach s palicí či kolečkem v rukou tak odporný jako když balil Penelope (Cruz). Určitě zde opět spousta zdejších citlivých chlapců a děvčat bude psát, jak je to celé krásně lidské citlivé a patrně i hluboké a ono je to přitom naprosto obyčejné a rutinní, kluci holky občas stačí zvednout zadek z gauče a pokecat s lidmi ve svém okolí a budete poslouchat stejné "žvásty" o těžkostech života a vztahů a ještě se provětráte a dáte si třeba pivko :) Natočené je to ovšem velmi dobře a kamera je bezchybná, hudba klasicky nezávisláková. Těším se na dobu, kdy uvidím americkou nezávislárnu, ve které minimálně jedna z postav nebude zobat antidepresiva, už je to otravné. Stejně jako poslední půlhodina tohoto snímku. A toho skunka požírajícího přejetou želvu si také mohli odpustit. 60% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Na začátku filmu Alvin (Paul Rudd) prochází troskami vyhořelého domu a potká starou ženu v růžovém klobouku, jak se probírá sutinami. Ženu hraje Joyce Payne, která žádné předchozí zkušenosti s herectvím neměla. Jen se probírala sutí svého skutečného domova, když ji režisér David Gordon Green objevil, poprosil ji, zda by mohl její příběh použít i ve filmu. Joyce a její manžel přišli o všechno během obrovských lesních požárů v roce 2011. Co její postava vypráví ve filmu, je tedy skutečný příběh Joyce. (Nine)
  • Snímka bola nakrútená behom 16 dní. (Sufferer)

Reklama

Reklama