Reklama

Reklama

Charismatický Jude Law jako Dom Hemingway – nenapravitelný, ale vždycky vtipný, většinou hříšný a často nebezpečný kasař a zloděj. Doma zrovna pustili po 12 letech z vězení a on se rozhodl přihlásit o odměnu za to, že držel celou dobu jazyk za zuby. Společně s parťákem Dickiem se proto vydává za šéfem Fontainem, kterého Dom svým mlčením uchránil od jistého trestu. Kromě jiného se Dom snaží navázat vztah se svou dcerou, starý dobře známý život ho ale brzy vtáhne zpátky mezi kriminálníky. Díky svému opilému a věčně sjetému egu Domovi nevyjde nic, i kdyby jeho úmysly byly čisté jak padlý sníh. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (232)

erased 

všechny recenze uživatele

Jude Law se v tomto britském pokusu o Sviňáka snaží přiblížit ryzí skotské dekadenci, co to jen jde. Jenže už samotný scénář se o to snaží tak křečovitě, že se oproti Welshově přesvědčivé fiktivní cestografii do hlavy ultimátního hovada dá i přes skvěle zahranou hlavní postavu jen minimu uvěřit. Na to je totiž samotný Dom ve své jednoduchosti až příliš básnicky ukecaný a jeho příběh po propuštění z dvanáctileté vazby až příliš přímočaře a didakticky míří k očekávanému napravení. To samozřejmě neznamená, že nedokáže několikrát skvěle pobavit, ba naopak, v těch nejčernějších chvílích si zadá s máločím, avšak u tak zjevně se podobajících filmů se dá jen těžko ubránit srovnávání a z něj vychází Dom Hemingway poražený. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla slušná jízda plná ostrých řečí,otrlého chování a v čele s vynikajícím Judem Lawem,který vás pobaví,ale zároveň vás plně vtáhne do osoby Doma Hemingwaye a jeho boji s vlastním já a nalezení cesty k odpuštění vlastních chyb.Skvěle jsem se bavil a film měl i dobré tempo.Za mě celkově 80 % a čtyři hvězdy. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Dom Hemingway (Jude Law) je po dvanácti letech propuštěn z vězení a připraven vybrat si slíbenou odměnu za to, že nepráskl svého šéfa Fontaina (Demián Bichir). Svobodu i získané finance náležitě oslaví s femme fatale (Madalina Diana Ghenea), aby druhého dne po vystřízlivění zjistil, že o vše přišel a jediné, co mu zbývá, je jeho rodina v čele s odcizenou dcerou (Emilia Clarke). A pomsta, v jejímž neobvyklém způsobu provedení se ho snaží mírnit jeho kamarád a tehdejší spolukriminálník Dickie (Richard E. Grant). ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Černá komedie, jak má být (chvíli se člověk směje z plných plic, pak najednou chce zatlačit slzu...). Dom H. je totiž drsný týpek s citlivým srdem, který má však velkou smůlu v životě, smůla se mu prostě lepí stále na paty....takový je občas (holt) život. Opravdu výborný scénář od Richarda Sheparda, jenž mě tímto snímkem naprosto překvapil. Jedná se tak trochu o lidskou gangsterku:o)). PS: Jude Law je Dom Hemingway! Law v této roli naprosto září! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

My letci máme ocelové ptáky, ale co je to proti Domovu titanovému penisu, který je tak nádherně tvarovaný, že by se o něm měly psát básně? Asi nic, protože Dom je sice jenom zmetek s velkým egem, ale jeho sebestředné kecy a nekontrolovatelné násilnické sklony jsou neodolatelně zábavné. To se ovšem nedá napsat o uplakaných rodinných scénách, při kterých se namachrovaný parchant bez mávnutí kouzelného proutku mění v uplakaného tatíka a kazí tím celkem povedenou taškařici. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno