Reklama

Reklama

Charismatický Jude Law jako Dom Hemingway – nenapravitelný, ale vždycky vtipný, většinou hříšný a často nebezpečný kasař a zloděj. Doma zrovna pustili po 12 letech z vězení a on se rozhodl přihlásit o odměnu za to, že držel celou dobu jazyk za zuby. Společně s parťákem Dickiem se proto vydává za šéfem Fontainem, kterého Dom svým mlčením uchránil od jistého trestu. Kromě jiného se Dom snaží navázat vztah se svou dcerou, starý dobře známý život ho ale brzy vtáhne zpátky mezi kriminálníky. Díky svému opilému a věčně sjetému egu Domovi nevyjde nic, i kdyby jeho úmysly byly čisté jak padlý sníh. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (232)

Spooner 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejná herecká one-man show jako v případě nedávného Sviňáka s McAvoyem. Jenom zde je charakter Doma Hemingwaye přeci jen o něco výživnější a šťavnatější, než v případě věčně zfetovanýho poldy. Jude Law si to prostě dává a navíc tahle šílená jízda drží díky Shepardově neselhávající režii přeci jen o něco více pohromadě. ()

Necron 

všechny recenze uživatele

- Není můj pták nádhernej? - Protože já si myslím, že je zatraceně nádhernej. - Myslím, že je to parádní umělecký dílo. - Jako Renoir. - Nebo Picasso. - Obraz mýho ptáka by měl viset v Louvru. - Studovali by mý péro v uměleckejch školách. - Celý hodiny by studovali úžasný tvary týhle nádhery. - Nemyslíte? - Taky by měli mýho ptáka studovat vědecky. - Protože se vymyká přírodě. - Můj pták je tvrdej. - Je to kov, je to ocel, je to titan. Nepoleví. Neochabne. - Můj pták může stát celej den. - Jako dobrej voják, kterej chce udělat dojem na nadřízený. - Kdyby můj pták mohl dostat medaili, má ji. - Kdyby po něm mohli pojmenovat školu, udělají to. - Kdyby mohl zachránit somálský děti před hladem, udělal by to. - A dostal by za to kurva Nobelovu cenu míru. - První cenu udělenou ptákovi. - Můj laureát Nobelovy ceny je jako gepard! - Elegantní, nebezpečnej a vražednej. - Měly by se psát sonety o tom, jakej nebezpečnej gepard můj pták je. - Básně, hry. Měly by se kvůli němu vést války, hroutit říše. - Můj pták je blesk. Je to oheň. - Je to vulkán s vařícím posvátným semenem, lávou. - Cukr a koření a všechny věci... - Krása. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Richard Shepard | Hudba: Rolfe Kent | Distribúcia: Lionsgate, Fox Searchlight Pictures | Štúdio: BBC Films, Isle of Man Film, Pinewood Pictures, Recorded Picture Company | Rozpočet: ? $ | Tržby: 966,511 $ || Obyčajná, humorne ladená gangsterka, ktorá má niekoľko výborných scén na popukanie. Keby boli postavy viac rozpracované, a divák by si k nim vedel vybudovať ešte hlbší vzťah, mohlo to byť silne nadpriemerné. Vzhľadom k nie príliž zložitému scenáru to zostane ale príjmnou jednohubkou. Kôli scéne s trezorom sa však raz naozaj oplatí zhliadnuť :) Pozerať len v prípade, že vám nevadí od začiatku do konca nadávajúci Jude Law ;) 70% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Zajímavý britský snímek. Spíše drama než komedie, ovšem na anglický způsob, takže ve výsledku velice černá komedie, kde černá převládá a komedie je velikosti písma ala zadní strana složení dětské paštiky. Jude Law si roli Doma, který trpí snad i maniodepresivní psychózou, velice užíval. Jeho herectví jsem mu žral od začátku do konce. Bohužel, ovšem scenáristicky mi přijde o spatlanec několika příběhů v jednom, kde jeden příběh nijak zásadně neovlivňuje druhý (nechci spoilerovat). A z tohoto důvodu u mě zase tolik snímek nezabodoval. Rozhodně rád jsem ho viděl, ale znovu už nemám potřebu se na něj podívat. 70% ()

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Film o životním obratu jednoho gangstera pracuje s docela předvídatelnou strukturou - gangster se mstí, gangster dělá kraviny, gangster dělá ještě větší kraviny, gangster klesá na dno, dochází k malému prozření, najednou ale nic nevypadá tak, jak se zdálo, tak gangster dělá další kraviny, ale už to nefunguje, naopak ho cesty vedou k většímu prozření a téměř velkolepému happyendu. Ve výsledku se vlastně nic zase tak moc nezměnilo, jenom se v jednom gangsterovi probudil otcovský cit, ale přesto nadále zůstává v srdci gangsterem. Jude Law se obratně pere se svou pověstí herce povrchních kvalit, nechutně nagelovanou lysinou a fotříkovským vzezřením dokazuje, že zvládá i role jiného charakteru, než doposud. Vzpomněla jsem si přitom na přerod Jamese McAvoye pro loňský Filth (tam je to ale trošku jiná kapitola). Na scéně si užijete mimo to Londýna a jeho přirozených kvalit a samozřejmě slušné dávky okouzlujícího britského akcentu. PS: Nenechte se odradit úvodní scénou, která je podle mě velmi zábavná, pokud film nepustíte v rámci zábavného večera rodině. Trochu podivný zážitek. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama