Reklama

Reklama

Bezpečný přístav

  • USA Safe Haven (více)
Trailer 2

Do Southportu se přistěhuje plachá Katie, jejíž minulost halí opar tajemství. Ačkoliv se zprvu brání navázat jakýkoliv vztah, postupem času se seznamuje se sousedkou Jo a Alexem a jeho dětmi a v ospalém jižanském městečku začíná zapouštět kořeny. Musí se tedy rozhodnout – zvolí život na útěku, nebo novou rodinu? (oficiální text distributora)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (253)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Uvědomuju si, že to nebylo nic převratného a v těch dlouhých sekvencích, kdy si hlavní postava zvykala na život v přístavním městečku, se prakticky nic nedělo. Ale nějak z toho všeho čišela taková poklidná pohoda, že jsem tomu celkem snadno propadl. Ani ty prostřihy, kdy se začala vynořovat temnější minulost, mi ten klid nenarušovaly. Stejně jako scénáristické díry. Svůj podíl na tom mají samozřejmě i herci, kteří nejenže odvedli sympatické výkony, ale až na Cobie Smulders byli i svěže neokoukaní. Ten závěr mě docela překvapil a přišel mi tak trochu nepatřičný, ale nakonec jsem nad tím mávl rukou. Tak trošku guilty pleasure. 75% ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Chybou by určitě bylo očekávat mysteriózní thriller, nebo si od toho slibovat strhující drama. Ani jedním totiž film není a nemá dle mého názoru ani ambice být. Jedná se čistě o romantický příběh se snahou o dramatický závěr a jedním "mysteriózním" prvkem. Postavy jsou typicky šablonovité a černobílé pro tento žánr - od zlého manžela, přes roztomilou Katie až po hodného a osamělého Alexe. Ocitáme se v malebném přímořském městečku, jsme svědky klasického seznamování, nechybí romantický den strávený na pláži, nebo výlet na loďce s nečekaným deštěm. Klišé a kýč na každém kroku. Ve filmu jen těžko něco překvapí. Přesto bych se o Bezpečném přístavu neodvážil tvrdit, že je ve svém žánru špatným filmem. Viděl jsem dost i horších limonád a tahle mě nijak neurazila, abych sáhnul jen pro jednu nebo dvě hvězdy. Herci sice nejsou první liga, ale na Julianne Hough se aspoň hezky kouká a hudební podkres byl taky docela přiléhavý. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

No tyvole, občas mi nějaká romantika fakt sedne a tady jsem se na konci už blížil k slzám, což se mi u filmů prostě fakt nestává, takže já jdu jednoduše na čtyři a je mi to jedno. Trochu kýčovité, ale přesně tenhle film mi teď padl a musím říct, že pro mě vůbec nebyl předvídatelný a dost nechápu, jak někteří lidé mohli části filmu předem odtušit, že to tu nazývají předvídatelné. Asi jsou vědmy, nebo nevím. Příběh občas pokulhává, ale odpouštím za konec a nádherný vizuál a herecky to je dobré, až na Julianne, která podle mě prostě není dobrá herečka. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Typický Nicholas Sparks, obrovský slaďák, jako vždy se vše odehrává v krásném prostředí, hraje pěkná hudba, v popředí stojí pěkní herci, nechybí ani projížďka na loďce a scéna v dešti. Tohle ale rozhodně nemůžu filmu vyčítat, kdybych čekala, nebo chtěla něco jiného, nikdy si nepustím film od Nicholase Sparkse, jeho filmy jsou v zásadě pořád stejné, celý vývoj příběhu a závěr budete vědět od první minuty. Tak proč ve mně tento snímek vůbec probudil nějakou zvědavost? Kvůli jménu v kolonce režie, Lasse Hallström mi chybí, neříkám, že nemám ráda i jeho novější filmy (Lov lososů v Jemenu, Hačikó), chybí mi jeho upřímné a citlivě pojaté snímky typu Pravidla moštárny, naivně tak s každým jeho novým filmem v koutku duše doufám, že se alespoň přiblíží ke svým starším dílům, ale ne, Safe Haven je naprosto průměrnou záležitostí, ve které zkrátka na mě ta romantika nedolehla, hlavní dvojici jsem to až tak nevěřila a za ten až směšný závěr bych nejraději filmu ještě hvězdu ubrala, ale cílové publikum filmu bude jistě spokojené a o tom to taky je, Bezpečný přístav se ani nesnažil zalíbit i někomu jinému, pokud tedy nemáte vyloženě v lásce romány Nicholase Sparkse, do kina nechoďte, druhý The Notebook se zatím ještě nekoná. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Byť do hlbokej noci až prakticky rána hore kvôli romantickému kriminálnemu thrilleru, tak to už so mnou asi nie je niečo v poriadku a preto ak chcete, tak berte toto vysoké hodnotenie, ktoré tomu dávam s rezervou. Tí, ktorí ma poznajú však pochopia, že som stále rovnakí a ak mám isté veci rád, tak si viem užiť aj to, čo iní nie a zoberú to v pohode. Vo filme máme fešáka Alexa a fešandu Katie, najkrajších na okolí a nezadaných, takže romantický príbeh naberá na rozpakoch a lacnosti. Objaví sa nám tu aj zlý policajt, ktorého šialenstvo a zlosť na postavu sa však vo filme neobjasní. Duchársky príbeh je rozpačitá vec, veď ako často stretávate a hovoríte s mŕtvymi ľuďmi v akoby hmotnej podobe? Asi nie často, takže rozpačité dojmy sú tu oprávnené. Listy vo filme bol skvelý nápad, taktiež to postupné odkrývanie deja, no moje rozpaky boli stále, lebo mi to pripadalo ako vylepšený klišé film, teda filmy, lebo už sme mali veľa rôznych podobných, hoci aj z pláží, ktorý sa skrátka už niekam posunúť musel. Presvedčili ma herecké výkony, lebo Hough hrala takú blondínu s gestikuláciou, mimikou a správaním ako skôr môžem. Dokonca sa tu nebáli spraviť z policajta zlého násilníka, či poukázať na to, že pustiť si druhého takto rýchlo k telu a rodine môže byť nebezpečné, aj keď tým, že spolu nakoniec pár zostal len ukázali, že ľudia vnútro toho druhého často vycítia a zväčša sa nemýlia. Aj keď sa môže zdať, že jedno popiera druhé, je to tak len z určitej časti a tá zvyšná je skôr upozornením a preto ani ten už akoby povinný sex vo filme tomu veľmi neublížil. Pripravte sa teda skôr na thriller, než na romantický film. Dúfam, že som neprezradil príliš, nebudete na tento komentár veľmi myslieť počas sledovania a spomeniete si naň až po filme, keď mi snáď dáte za pravdu, že je to na rozhraní troch a štyroch hviezd. Ja z osobných pocitov dávam skôr štyri, aj keď sa to môže zdať slabé, mne to prišlo aj realistické. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • V čase 1:06:47 se Katie (Julianne Hough) dotýká Alexova obličeje levou rukou. V dalším záběru je to ale pravá ruka, která je na jeho obličeji. (Iveet)
  • Motiv plakátu, na kterém je muž, jenž drží ženu za obličej a chystá se k polibku, je shodný s plakáty k dalším filmům natočených podle knižní předlohy od Nikolase Sparkse. (Ganka)

Reklama

Reklama