Reklama

Reklama

Tonoucí se stébla chytá

  • Francie Le Petit Baigneur (více)
TV spot

Pan Fourchaume (Louis de Funès), majitel loděnice, v záchvatu vzteku vyhodí svého geniálního konstruktéra plachetnic. André Castagnier (Robert Dhéry) ale zanedlouho dostává prestižní cenu za vítězství v závodě se svou lodí Plaváček a nabídky z celého světa se jen hrnou. A s nimi samozřejmě i peníze. Pan Fourchaume najednou chce, aby se k němu André vrátil a je ochoten kvůli tomu podniknout nejeden bláznivý kousek. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (195)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Trochu příliš crazy i na Funesovy poměry, občas zbytečně dlouho proklepávané humorné středobody (viz. scéna se zaharadním traktorem), ale pořád jedna z nejlepších věcí, které nám francouzský komik servíruje. I tady (a zejména tady) se ukazuje, jak moc celkový dojem posilňuje úžasný dabing Františka Filipovského. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Komedie, jejíž šprýmy na mě účinkují v závislosti na momentálním rozpoložení. Třeba i proto, že neutuchající hemžení jejích protagonistů za účelem vyvolání všeobecného veselí má lehounce hysterický nádech - v určitých momentech mi tudíž připadá maličko vynucené. Přesto jí s mírnou nostalgií ponechávám 4* - za možnost návratu ... do pozitivně naladěných šedesátých let dvacátého století, která se dívala kupředu s neotřesitelnou vírou v sebe - i v nás ... a svůj optimismus dokázala předávat dál - dokonce i svým přístupem ke světu filmové komedie. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Další nezapomenutelný snímek, kde se opět setkali pánové Funès a Galabru. Výborná smršť humoru a bláznivých scén. Přesně kvůli takovým filmům Funèse milujeme, samozřejmě nesmím zapomenout na vynikající dabing pana Filipovského, nebýt jeho bezkonkurenčního dabingu, kde by asi tak byla popularita francouzských komedií s Funèsem v hlavní roli. 10/10. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Tento film sa trochu vyčleňuje z filmografie Louisa de Funesa a zaujíma osobité postavenie z dôvodu réžie snímku Robertem Dhérym, ktorý obdivoval klasickú komiku hercov z nemého filmu a preto i vo svojom filme kládol dôraz hlavne na vtipné obrazové spracovanie (napr. scéna v kostole) na úkor vtipných dialógov. L. de Funesa však máme prevažne zafixovaného ako hlavného hrdinu, ktorý svojím hereckým poňatím vyvoláva salvy smiechu, no v tomto snímku musel trocha ustúpiť, aby boli naplnené predstavy tvorcu filmu. Moje hodnotenie je nižšie z dôvodu, že tento film som uvidel až po veľkom počte zhliadnutí Funesa v iných postavách (série Fantomas a Žandár) a preto za tri i napriek tomu, že som sa celkom slušne zabavil. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Krásná komedie s pěknou zápletkou. Určitě stojí za shlédnutí. Bylo to bláznivé, zašmodrchané, vtipné a nápadité. Nemůžu ale dát plné hodnocení, protože některé scény se zbytečně vlekly a ačkoli film jako celek byl opravdu pěkný, přišlo mi, že se často opakuje. Proto čtyry hvězdy, které snad nikoho neurazí. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Když Fourchaume (Louis de Funès) hledá Castagniera (Robert Dhéry) a zabloudí do jakýchsi ruin, při každém ze dvou jeho výkřiků „Castagnier!“ spadne z rozbořených hradeb několik balvanů. Při druhém výkřiku je jasně vidět klacek, kterým někdo ze štábu z hradeb kameny shazuje. (pjotri)
  • Ve scéně, kdy Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) stojí u polorozpadlé zdi a křičí: "Kastaně", spadne kus zdiva a jeden velký kámen, u něhož je možné si všimnout, že je popostrčen dřevěnou tyčí. (offlineman)
  • Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) ve filmu jezdí vozem Jaguar E-Type, který byl označován také jako nejkrásnější vůz století.Modrý vůz, kterým odvážejí zraněného Scipia (Michel Galabru), je italský Fiat Dino Spider z roku 1967. Jedná se o dvoumístný sportovní vůz s motorem vpředu a pohonem zadní nápravy. (Lucas87)

Reklama

Reklama