Reklama

Reklama

Tonoucí se stébla chytá

  • Francie Le Petit Baigneur (více)
TV spot

Pan Fourchaume (Louis de Funès), majitel loděnice, v záchvatu vzteku vyhodí svého geniálního konstruktéra plachetnic. André Castagnier (Robert Dhéry) ale zanedlouho dostává prestižní cenu za vítězství v závodě se svou lodí Plaváček a nabídky z celého světa se jen hrnou. A s nimi samozřejmě i peníze. Pan Fourchaume najednou chce, aby se k němu André vrátil a je ochoten kvůli tomu podniknout nejeden bláznivý kousek. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (195)

karlospr 

všechny recenze uživatele

Tak jak už to bývá ve filmech s Louis de Funèsem, je právě on a jeho výtečný výkon hlavním tahounem filmu. Opět je obklopen lidmi, s kterými hrával, přesto se mi nestalo, že by mě to nějak mátlo, jejich výkony jsou energické a většinou komické. Děj má spád od začátku až do konce a budete mít co dělat, aby jste se smíchy nepotrhali. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nebudu dnes ze sebe dělat přemoudřelou. V 60.letech, kdy k nám chodily "Funésovky" do kin, tam všichni běhali a řehtali se jako koně. Byl to nový typ humoru (jako by zapomenuté americké crazy komedie z dob Bustera Keatona a Laurela a Hardyho). Já těm dnešním českým komediím nemohu přijít na chuť a tak si radší občas připomenu Louise de Funése. Za nápady v tomto filmu se opravdu nemusí nikdo stydět (zvláště scéna s kazatelnou v kostele !) ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ještě než spatřili světlo světa Weasleyovi, byli nejslavnější rusovlasou rodinou Castagnierovi. Tonoucí se stébla chytá má celkem slušnou první polovinu (Fourchaumova "oprava" lodi či hroutící se kazatelna měly své kouzlo), pak se však humor začne měnit spíše ve sled akčně laděných scén, které jsou někdy až zbytečně protahované (trable s traktorem). Lhal bych, pokud bych řekl, že jsem se u Tonoucího nepousmál, ale osobně si myslím, že má Louis de Funès na kontě povedenější komedie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dva největší kamarádi: Louis de Funés a Michel Galabru spolu sice začali u Četníků, ale později se v jednotlivých filmech už tak často nesetkávají a možná je to škoda jelikož, když jsou oba v jednom filmu dává mu to takové osobní kouzlo. Nejznámější samostatný film s těmito dvěma legendami je zřejmě zrovna tento, nezapomenutelný, vizuálními efekty nabitý film, kde se Louis de Funés zhostil role zbrklého, pohromu nosícího podnikatele. Záplava pohrom přitom na celém příběhu staví a nutno uznat, že je to zábava od začátku až do konce. --- Tohle je Plaváček, ne? - Jo to je prototyp právě jsem ho teďkon vylepšil ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Tento film je asi nejrealističtější ze všech Funesovek.Teoreticky je to dobře.Film má výborný scénář a herecké výkony.Ale zbytek za moc nestojí.Všechnu tuto povedenou zábavu totiž velmi kazí nepovedené a příliš dlouhé scény(scéna s traktorem,honění Michela Galabru).Nakonec je to ale stejně velmi dobrá zábava. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Když Fourchaume (Louis de Funès) hledá Castagniera (Robert Dhéry) a zabloudí do jakýchsi ruin, při každém ze dvou jeho výkřiků „Castagnier!“ spadne z rozbořených hradeb několik balvanů. Při druhém výkřiku je jasně vidět klacek, kterým někdo ze štábu z hradeb kameny shazuje. (pjotri)
  • Ve scéně, kdy Fourchaume (Funes) a Scipio (Galabru) plují na lodi se záchodem skrze Toulonský přístav, je možné za nimi spatřit francouzskou bitevní loď Jean Bart. Ta byla spuštěna na vodu v roce 1940. Po porážce Francie byla posádku odvlečena do marocké Casablanky. Při vylodění spojenců v Africe roku 1942, byla potopena. Po válce byla vyzvednuta a roku 1952 opravena, aby mohla sloužit opět Francii. Ve roce uvedení filmu (1968) byla odepsána a o dva roky později rozebrána. (Martensson35)
  • Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) ve filmu jezdí vozem Jaguar E-Type, který byl označován také jako nejkrásnější vůz století.Modrý vůz, kterým odvážejí zraněného Scipia (Michel Galabru), je italský Fiat Dino Spider z roku 1967. Jedná se o dvoumístný sportovní vůz s motorem vpředu a pohonem zadní nápravy. (Lucas87)

Reklama

Reklama