Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Asi padesátiletý krejčí Miroslav Opatovský (M. Karpíšek) je zaměstnán v předním pražském módním salonu. Jeho klientky a modelky jej považují za neškodného, bez ostychu se před ním svlékají a koketují, ale také jej lehce zneužívají. Stres, stereotypní práce, postupující věk a hlavně skrytá sexuální úchylka však na muže doléhají víc, než kdokoliv tuší. Opatovský se jednoho dne neovládne a svou nahromaděnou agresi si vybije na mladé fotografce Monice, kterou na opuštěném místě přepadne a uškrtí. Dívka ho stačí před smrtí vyfotografovat, avšak on zahodí aparát do vodní nádrže. Zatímco se rozběhne rutinní policejní vyšetřování, Opatovský má nutkání k další vraždě… Kriminální film režiséra Otakara Fuky vznikl na motivy skutečných událostí, k nimž došlo v osmdesátých letech v severních Čechách a v Praze. (Česká televize)

(více)

Recenze (123)

honajz 

všechny recenze uživatele

Na filmu je asi nejzajímavější závěrečné využití grotty ve Vršovicích. Ale jinak mne pořád děsil ten neuvěřitelný smích, a hlavní hrdina jako oušlapek, kterého to občas chytne, byl spíše tragikomický (na rozdíl od jiných si myslím, že vybrán a zvolen byl dobře, vzhledem k tématu). Možná to tak mělo být, ale občas film nechtěně sklouzává k jakési parodii, i když některé scény, zvláště noční, jsou velmi dobře natočené. ()

Jehan 

všechny recenze uživatele

Asi budu trochu v opozici, ale casting mi připadá dokonalý. Milan Karpíšek je ideální představitel role. Jeho fysiognomie je úchvatná, stejně tak jeho běžecký styl. Geniální obsazení naprosto nevýrazných herců v rolích vyšetřovatelů v čele s jalovým Jandákem. Ty jejich trapné socialistické ohozy a hlavně - manýry! Špetka modelingové erotiky, rovněž dávka erotiky úchýlné. Nejúchylnější je ovšem vkus některých dam z řad obětí. Vítězkou filmu je okouzlující Stáňa Bartošová v černém prádle. Vůbec se nedivím, že její role utekla zpátky do Stockholmu. Mít v té době švédský pas, udělal bych totéž. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Kdyby hrál hlavního "hrdinu" někdo více charakterní,film točil nějaky lepší režisér než Otakar Fuka a scénář by se poupravil, tak by to dopadlo úplně jinak, protože posuďte sami. Hlavní postavu hraje operní (ne)herec, scénář je přímo odstrašující a lépe by to zrežíroval student na filmové škole. Jediné co je na filmu zajímavé je realistický postup při vyšetřování. Jednou mi tohle vidět stačilo..... ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Velice dobře udělané krimi u kterého se člověk nenudí. Dala bych i čtyři hvězdičky, ale vzhledem k tomu že by se mi vůbec nelíbilo když by se mi v noci stalo to samé, tak ji nedám pro svoji osobní bezpečnost. Jinak vyhrávání melodie Dívky v modrém si myslím že dočista sedělo když tam bylo tolik slečen. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Krimi o nenápadném krejčím, z kterého se vyklube noční postrach žen, natočil podle skutečné události Otakar Fuka a snažil se především o zachycení autenticity. Do hlavní role obsadil operního zpěváka Milana Karpíška a tah to nebyl nejhorší. Snímek ale svým zpracováním nijak nepřevyšuje běžný průměr. 60% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se mj. u Národního Divadla v Praze. (Winster)
  • První oběť má na pitevně po škrcení na krku tzv. strangulační rýhu. (Winster)
  • Ke konci filmu je uvedeno, že se dámský krejčí Miroslav „Miki“ Opatovský (Milan Karpíšek) narodil v roce 1932. Pokud by se film odehrával v roce 1986, tak by mu tedy bylo 54 let. (noelcoward73)

Reklama

Reklama