Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument o mistrovství světa v ledním hokeji ve Vídni, kde česká hokejová reprezentace získala po dlouhých 11 letech zlaté medaile. (majk2)

Recenze (13)

cheyene 

všechny recenze uživatele

"Dotkli jsme se hokejového nebe." Zdařilý dokument o prvním zlatém triumfu v samostatných hokejových dějinách. Zde se tak nějak zformovala zlatá generace či parta hráčů, která objížděla i následné vrcholné akce a přivážela z nich cenné kovy, dokonce i ty nejcennější. Cesta za titulem: MS Vídeň 1996 musí potěšit každého fanouška této kolektivní hry, avšak na plné hodnocení to není. Přišlo mi to celé příliš zdlouhavé, postrádal jsem více rozhovorů s hráči či trenéry a v mnoha ohledech je cítit, že hokejová publicistika České televize teprve nastupovala na tu správnou cestu, kterou dnes důvěrně známe. ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele

Soupiska ČR týmu Brankáři: Roman Turek, Roman Čechmánek, Petr Franěk. Obránci: František Kaberle, Drahomír Kadlec, Stanislav Neckář, Antonín Stavjaňa, Michal Sýkora, Jiří Veber, Jiří Vykoukal. Útočníci: Radek Bělohlav, Radek Bonk, Jiří Dopita, Jiří Kučera, Robert Kysela, Robert Lang, Roman Meluzín, Pavel Patera, Martin Procházka, Robert Reichel, Viktor Ujčík, Otakar Vejvoda, David Výborný. Trenéři: Luděk Bukač a Slavomír Lener. ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

První české zlato! Co více dodat. Hokej je náš sport. Nikdo, ani Kanada, či Rusko, se nám nemůže rovnat i přesto že mají 2x více zlata než my. Taková malá země a je největší konkurencí hokejovým velmocem. ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

"Ten čas vidíte, který zbývá," pro mě jednoznačně legendární komentář Petra Vichnara, který mi zůstal v hlavě dodneška. Tento turnaj jsem poprvé viděl na VHS, což vypovídá o historii tohoto dokumentu. Zlato z Vídně je pro mě srdeční záležitost a to především kvůli roku 1996, ve kterém jsem se shodou okolností narodil. Legendární hráči, které současná generace jen těžko dokáže nahradit, ne moc známý ale sympatický trenér Bukač a také v té době ještě premiér Václav Klaus. To vše nabídne tento hokejový sen. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Úspech veľký, ale evidentne sa tu nehodnotila kvalita dokumentu, ale obsah spojeny s emóciami. Kvalita filmu je len priemerna. Určite to išlo spraviť aj lepšie. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama