Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (195)

Oskar 

všechny recenze uživatele

"To je jen Platón, moje krysa. V noci bývá nervózní." Komedie s Louisem deFunés mají společnou jednu ohromnou věc: stokrát omleté a odevšad vykradené zápletky jako tato (namátkou - Saki: Pozadí, Roald Dahl: Kůže nebo český film Muž, který stoupl v ceně) s ním dostávají úplně nový rozměr. Tetovaný je nádherně rozmarná komedie o přátelství a idiosynkratických extravagancích, které nás spojují. Nejsem vášnivý sběratel výtvarného umění ani inkvizitor lidí z památkového úřadu, ale je mi to jaksi blízké. I to je asi důvod, proč Tetovaného stavím na vyšší příčku než dejme tomu populárnější Senzační prázdniny. 80% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je naprosto vynikajici film, jeden z tech nejlepsich od Louise de Funes. Navic tu ma partaka v podobe Jeana Gabina, kterej je taky skvelej a diky odlisnejm stylum herectvi tehle dvou komiku film pusobi zajimave. Problem je v zaverecnejch zhruba 15 minutach, kdy tempo krapet vazne a vtipnejch scenek krapet ubyde. Navic, kdyz je na scene sam Gabin, tak to precejen neni ono. Nicmene 80% filmu jsem se dobre bavil, Louis to umi skvele rozjet, navic je tu i originalni a dobre napsanej pribeh, pekna hudba a i kamera je misty zajimava. Slabsich 5*. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

"Pane ministře! Vaše excelence!" Netušil jsem že tenhle film existuje. I přes lehce vodový scénář to s dabingem Františka Filipovského a Čestmíra Řandy stojí za to, a konec, ten je vůbec ze všeho nejlepší :-) EDIT 2022: Idylka francouzského venkova, člověk by měl hnedle chuť se tam aspoň na léto přestěhovat :) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zpátky, gorilo! Nevím proč, ale když si chci pustit nějaký film s Funésem, padne má volba dost často právě na Tetovaného. Vím, že zde není tolik humoru jako v jiných komediích francouzského mistra, ale ten film má v sobě jakési kouzlo, kterému nikdy neodolám. Možná je to tím venkovským prostředím a také bohémským stylem života, který vede legionář Legraine (dobré jídlo, pití, tabák a zábava). Přesně takhle bych si jednou chtěl užívat penzi. Proto čtyři hvězdy, Funés a Gabin v mistrovské formě. Film o přátelství. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Gabin s Funésem jedou pěkně na plno po celou dobu, škoda, že chvílemi se to od prvopočátečního uzlíku ala zádového tetování od Modiglianiho veze na situačních scénkách kdesi na zámku a člověk přestává vnímat, kde že je ten problém kvůli kterému se dvě hlavní postavy neustále handrkují. Jinak v dnešní hyperkorektní době si nelze nevšimnout černocha sluhy, kterému tam v pár scénách pěkně rasisticky zatápí, možná proto bude tento film v budoucnu trezorový. Zbytek už je klasická taškařice našeho mladíka. PS: jakožto fanouška MMA je tu doslova geniální scénka spárování asi prvního francouzského mix martial arts sportu. :D 70% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Jean Gabin a Louis de Funes spolu během natáčení nepromluvili mimo kamery jediné slovo. (fandalehy)
  • Za kulisu Legrainova polorozpadlého zámku posloužil hrad Château de Paluel v jižní Francii, který byl v roce 1944 vypálen ustupujícími Němci. Právě neutěšený stav posloužil později filmařům pro natáčení, i 40 let po uvedení filmu je zchátralý hrad vyhledávaným turistickým cílem. Natáčelo se také v nedaleké vesnici Domme a na zámku Salignac ve Francii. (argenson)

Reklama

Reklama