Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (197)

Tosim 

všechny recenze uživatele

De Funésovy filmy, ve kterých hrál spolu s jinými hvězdami (Bourvil, Montand či Annie Girardot) dopadly na výsost dobře. Nemůžu si pomoct, ale ani jeden z hlavních herců tohoto snímku nepodává svůj výkon. Možná právě přítomnost těchto legend zapříčinily nemožnost plně projevit svůj talent... Osobně bych dal tři a půl... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

"Pane ministře! Vaše excelence!" Netušil jsem že tenhle film existuje. I přes lehce vodový scénář to s dabingem Františka Filipovského a Čestmíra Řandy stojí za to, a konec, ten je vůbec ze všeho nejlepší :-) EDIT 2022: Idylka francouzského venkova, člověk by měl hnedle chuť se tam aspoň na léto přestěhovat :) ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Vyzeralo to spočiatku na dobrú zábavu s Funèsom vo forme, okrem grimás a výkrikov padli aj dokonalé hlášky. Ale keď sa film veľmi skoro preniesol od tetovania k oprave zámku, to už nemalo tú správnu šťavu. Gabin nie je komediálny typ na to, aby vtipne posielal ľudí do svojej mokrej hladomorne. Z celkom inej strany sa na takýto námet pozreli domáci filmári v Mužovi, ktorý stúpol na cene. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Gabin a Funés sa hádajú o svoju kožu :) vlastne o kožu Gabina. Geniálny nápad, ťažko zrealizovateľný, neviem si predstaviť, ako by som mohol niekomu vyrezať časť kože s obrazom a potom mu prišil novú. Úžasná zábava, kde sa pýtate, kto je väčší blázon, Gabin či Funés. Keby sa vám niečo nepáčilo, gróf vás rád privíta vo svojom zámku, kde vám urobí exkurziu, ktorá sa skončí... v hladomorni :D ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, či to bolo práve Gabinom, ktorý spoluprácou s Funèsom filmu tak pomohol a prispel, ale s istotou musím povedať, že som sa náramne bavil. Nápadmi sa to len tak hemží, takže určite aj scenárista s citom pre pointu tu mal svoju veľkú zásluhu. Scény s hladomorňou predčili jej možnosti a hlášky ako: -Pane, jaký sport pěstujete? -Válku, před léty. -No vidíte, nastal mír a sportovec stloustnul!, a ďalšie sa musia nechať! Škoda, že títo páni sa už spolu v nijakom kúsku neobjavili. 85%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Jean Gabin a Louis de Funès - tito dva naprosto rozdílní herci až do poslední chvíle odkládali souhlas s natáčením filmu. Před tím se spolu setkali ve filmech Napoléon (1955), Napříč Paříží (1956) a Gentleman z Epsomu (1962) - ve všech třech filmech přitom Louis de Funès hrál pouze vedlejší role. (Kulihrášek)
  • Původní konec filmu měl být takový, že Mézeray (Louis de Funès) nedodrží slovo a postaví vedle Legrainova (Jean Gabin) hradu továrnu. Legrain zklamaný tím, že ho dostihl městský život, prchá ve svém voze. Tento konec Louis de Funès odmítl. (Untentrauer)
  • O tomto filmu, zejména o vztahu mezi Jeanem Gabinem (Legrain) a Louisem de Funèsem (Félicien Mézeray), koluje spousta informací. Nicméně jejich rivalita nebyla taková, jak si všichni myslí. Dokonce se v některých scénách na začátku dobře bavili a rozesmávali se navzájem – to je zachyceno v závěru filmu, kdy spolu obědvají. Hlavním důvodem, proč spolu na place moc nemluvili, byl fakt, že každý z nich preferoval jiný styl herectví. Gabin byl pedant, který se učil text do nejmenšího detailu a také ho dodržoval, kdežto Funès byl improvizátor, který potřeboval znát pouze podrobnosti o scéně. Jeho postava ve všech komediích byla prostě vhozena do určité situace a bylo pouze na něm, jak z nich vybruslí. Gabin se tak potřeboval soustředit na scénář, kdežto Funès si promýšlel možné východiska z těchto scén. A tak se stávalo, že díky Funèsově improvizaci musel být scénář upraven, aby dával smysl. Každopádně v době natáčení nebyl scénář hotov a dá se říct, že se psal za pochodu. (Untentrauer)

Reklama

Reklama