Reklama

Reklama

Pan Guillaume je nesmlouvavý muž, geniální podnikatel a tvrdohlavý manžel. Paní Bernadette je energická žena, neméně tvrdohlavá manželka a náruživá zahradnice. Jejich manželství je věčný souboj technického talentu a podnikatelských schopností a lásky k přírodě. Stačí jedna výhodná zakázka od Japonců a život paní Bernadette se obrátí naruby. První to "odnese" její zimní zahrada - co se dá dělat, přece svého muže miluje, ale když se obráběcí stroje dostanou i do její ložnice a ona má spánek vyměřený na minutu přesně, vyrazí do protiútoku. A pomsta zklamané manželky stojí rozhodně za to. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (213)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Typická francouzská komedie, opřená o výkony dvou hlavních postav, a sice pana Funèse a jeho filmovou manželku paní Girardot. Nutno podotknout, že oba dva hrají perfektně a jejich role jim dokonale sedly. Dokonalý herecký koncert. Jejich scény zde jsou naprosto odzbrojující. Sice zde Funès hraje podnikatele a pěkného parchanta, ovšem v jeho podání je tahle podnikatelská role přímo úchvatná. Velmi povedená, extrémně bláznivá komedie, která nikdy neomrzí a patří k tomu nejlepšímu, kde se Funès objevil. 10/10. ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Patrí to k tomu lepšiemu, čo Louis de Funés natočil. Zopár vynikajúcich scén na pobavenie. Funés v jednej zo svojich najzápornejších filmových postáv, ale bol to skvelý herec, to sa musí uznať. A Annie Girardot hrá v tomto filme tiež skvele. Vo filme sa objavuje aj zopár ďalších hercov, ktorí sa často dostávali na scénu vo filmoch božkého Louisa. Hudba Vladimir Cosma. Najvtipnejšie scény : masožravá rastlina v skleníku a netradičný spôsob podávania injekcie, trojitá svadba, Japonci všetko kupujú, záverečná výroba svetrov... Znova vynikajúci dabing celého štúdia, hlavne samozrejme Františka Filipovského. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Jedna z klasik Louise de Funese, ve které exceluje. Obrovská smršť scének kolem podnikatele, který se snaží splnit plán zakázek a zároveň si udržet manželku. Momentky s asijskou delegací nebo v domě plné dělníku jsou naprosto super. Možná trošku ke konci dochází tempo, ale i tak jsem se náramně bavil po celou dobu......8/10 ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Louis de Funes byl žádán, a tak se tvořila jedna komedie za druhou, až toho prostě bylo dost. Protože Funes nevybočil ze své obvyklé afektované komiky - a víc se od něho nečekalo - šlo jen o to, vymyslet slušný scénář. Řekl bych, že skvělá Girardotová celou situaci zachraňovala a jako protějšek se k panu továrníkovi krásně hodila. Přesto mi to opravdu jako skvostný duet nepřipadalo. Jeden hot a druhý čehý - to je jedna z nejslabších Funesových komedií. Vymyslet továrnu v bytě podnikatele, to byl sice ztřeštěný a neotřepaný kousek, ale myslící divák nesměl přemýšlet o tom, co který stroj vlastně vyrábí, kde jsou nějaké polotovary, kde je montážní linka na hotový výrobek. O něco lépe dopadly ty skeče, které se týkaly Funesova starostování. Jako oddávající a jeho neustále se opakující volební heslo bylo na tomto filmu to lepší. Tři hvězdičky, přimhouřím-li oko. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Aneb jeden z nejlepších manželských soubojů v dějinách komedie. Tak jsem jednou přemýšlel, který film jsem ještě nehodnotil a proto jsem zjišťoval ve kterých filmech hrál Louis de Funés. Klikl jsem tedy proto na tenhle název a hned se mi vybavily scény. Jak jeho manželka chtěla spát a Funés tam do domu objednal řemeslníky, kteří pracovali ve dne i v noci. Je to příjemná komedie, kterou řadím mezi mé nejoblíbenější, samozřejmě až po Četnících. ps: „Odjedeme do provence a budeme pěstovat ovce...“ „A koupím pozemek a postavím továrnu...“ ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Ihned po začátku natáčení se ozval režisér Jean-Pierre Mocky, že námět filmu se velmi podobá scénáři, který on sám krátce předtím Funèsovi nabídl. Funès měl sice o námět zájem, film ale začal realizovat osvědčený tvůrce komediálního žánru Claude Zidi. Mocky se nevzdával a kvůli autorství námětu podal žalobu k soudu, probíhající proces pak ohrožoval celé natáčení. Mockymu se sice nepodařilo dosáhnout stažení filmu z distribuce, u pařížského odvolacího soudu nakonec ale dosáhl finančního odškodnění ve výši 350.000 franků. (argenson)
  • V roce 1979 získal snímek cenu Zlaté plátno na stejnojmenném německém festivalu. (dydy79)
  • Slova „hot“ a „čehý“ jsou hlasové povely pro koně. „Hot“ znamená „vpravo“ a „čehý“ znamená „vlevo“. (SONY_)

Reklama

Reklama