Reklama

Reklama

Pan Guillaume je nesmlouvavý muž, geniální podnikatel a tvrdohlavý manžel. Paní Bernadette je energická žena, neméně tvrdohlavá manželka a náruživá zahradnice. Jejich manželství je věčný souboj technického talentu a podnikatelských schopností a lásky k přírodě. Stačí jedna výhodná zakázka od Japonců a život paní Bernadette se obrátí naruby. První to "odnese" její zimní zahrada - co se dá dělat, přece svého muže miluje, ale když se obráběcí stroje dostanou i do její ložnice a ona má spánek vyměřený na minutu přesně, vyrazí do protiútoku. A pomsta zklamané manželky stojí rozhodně za to. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (213)

pravo 

všechny recenze uživatele

Skvelá komédia čerpajúca inšpiráciu v rozdielnosti pohľadu na svet partnerov v manželstve, kde pán Guillaume (Loius de Funés) je energický muž túžiaci sa s celého srdca presadiť v podnikaní bez ohľadu na životné prostredie a pani Bernadette (Annie Girardot) je žena nadovšetko milujúca svoju záhradku a skleník. Film je hereckým koncertom oboch zmienených hercov, obsahuje potrebnú dávku humoru a aj pohľad (hoci nadnesený) ako to môže vypadať ak sa budeme pachtiť za materiálnom a nebudeme si chrániť prírodné a duševné bohatstvo. Na záver si neodpustím spomenúť „ Môj program v troch bodoch, po prvé plná zamestnanosť, po druhé plná zamestnanosť a po tretie plná zamestnanosť.“ A pred spánkom si počítajte robotníkov. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Určitě jedna z nejlepších francouzských komedií s geniální dvojící Louis de Funés a Annie Girardot. Vždycky se mi líbila scéna s kulečníkem a s opilýma japoncema a vypisováním šeku. Zároveň jsem ale musela obdivovat Annie v roli trpělivé manželky, že to s ním vydržela. Vždycky mi bylo líto skleníku a ryby Arthura. A líbilo se mi i počítání oveček nebo spíš dělníků. "Nemůžu spát." - "Tak počítej svoje dělníky." - "Jen dělník, druhý dělník,...". :) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech lepsich filmu s Funesem, kterymu pomohla ucast Annie Girardot, ktera je jako Funesuv protiklad fakt skvela. Krom toho je tu Funes docela za parchanta. Dej je vcelku originalni a zaver je vynikajici. Do toho tu je spousta skvelejch vtipu a slusna hudba. Filmu nedam 5* proto, ze se tvurci az moc spolehali na to, ze se divaci budou furt dokola bavit u sledovani stroju v dome a tak sem nacpali dost podobnejch scen. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Jedna z klasik Louise de Funese, ve které exceluje. Obrovská smršť scének kolem podnikatele, který se snaží splnit plán zakázek a zároveň si udržet manželku. Momentky s asijskou delegací nebo v domě plné dělníku jsou naprosto super. Možná trošku ke konci dochází tempo, ale i tak jsem se náramně bavil po celou dobu......8/10 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Louis de Funés a Annie Girardot opravdu vytvořili jedno z nejnezapomenutelnějších manželství v dějinách klasické francouzské komedie... Po prvním shlédnutí tohoto filmu jsem byl nadšen, nadšení vystřídalo pouze potěšení, ale pozor! i tak velmi nadprůměrné. Jenom si dovolím podotknout, že Louis tady ztvárnil jednu ze svých nejméně sympatických figur...ovšem v jeho podání... PÁNOVÉ...VŠICHNI TŘI: CHCETE POJMOUT TYTO SLEČNY ZA MANŽELKY.....I.....ODEVZDAT MI SVŮJ HLAS???!!! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo od listopadu 1977 do ledna 1978, pařížská premiéra se konala 22. března 1978. Jenom v Paříži za první týden promítání vidělo film více než 200.000 diváků, v celofrancouzském srovnání za rok 1978 se film dostal na třetí místo a v kinech jej zhlédly více než dva milióny diváků. (argenson)
  • Slova „hot“ a „čehý“ jsou hlasové povely pro koně. „Hot“ znamená „vpravo“ a „čehý“ znamená „vlevo“. (SONY_)
  • V roce 1979 získal snímek cenu Zlaté plátno na stejnojmenném německém festivalu. (dydy79)

Reklama

Reklama