Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Konečně se jí splnil dávný sen. Ale místo získávání drahocenných lékařských zkušeností se vydává po stopách temného doktorského spolku. Paula Henningová získá místo na exkluzivní Heidelbergské škole. Když objeví tělo kluka, kterého potkala na zastávce, znetvořeno. Začne pátrat po tajném spolku, působícím na její škole... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Toto je taká znesiteľná jedno-hubka, ktorú trošku poznačila hlúpota a predvídavosť, ale tak čo čakať od snímku, ktorý scenáristicky trošku zadrháva. Nie, zlé to nie je, dokonca by som povedal, že je to z pohľadu sledovanosti - znesiteľná záležitosť, no treba do toho vhupnúť s maximálnou skromnosťou bez akéhokoľvek očakávania v podobe hororových zázrakov na počkanie. Pokračovanie by som už ale nedal, to mi príde príliš odvážne. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Aaaach jo. Já se z těch Němců jednou zblázním. Velice zajímavý a originální námět, ale to zpracování je jako vždy úděsné. Kamera a hudba dejme tomu dobrý, ale chování postav trapné a ty obrovské díry v logičnosti kazí dojem z celého horůrku. Nezájem policie, že by žádný z mrtvých neměl příbuzné??? Nechápu. No a ten konec??? Typicky Německy trapný. Dlouhá honička, pak dostane ránu elektřinou a pak se ještě probudí. Co to má být? Takže závěrem můžu říct, že tenhle horůrek má velký potenciál, ale na své zpracování a doladění celého děje by potřeboval určitě americkou, francouzskou či japonskou produkci! Němci to neumí. ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že při odběru krve musím předem upozornit sestřičku na mé "odběrové nevolnosti"... a že jehlu mi může píchnout až po mých slovech: "Tak už teda můžete.", jsem byl v lehce neklidném očekávání, co se mnou tato "anatomická exkurze" udělá. Dokonce jsem uvažoval i o kýblu, který by při nenadálých stavech posloužil jako "kápézetka". Lenost naštěstí zvítězila, kýbl zůstal v koupelně... a já si po shlédnutí vítězoslavně řekl, že jsem si aspoň ušetřil cestu. Snímek mě totiž nechal chladným jako mrtvolu v márnici. Nebyla tam snad jediná výrazná scéna, která by se mnou pohla... a tak jsem si lehce znuděně chroustal chipsy a dumal na tím, jak nepovedeně může být zpracován vcelku zajímavý námět. Shrnuto a podtrženo: klasické béčko, které obsahuje všechny možné "tradiční postupy" a béčkovské fígle a lekačky... ale kterému chybí to podstatné a nejdůležitější - napětí. Poznámka: Při scéně z policejní stanice jsem měl pocit, že se do ANATOMIE přimíchal sample ze seriálu "Malý pitaval z velkého města". A alespoň jeden klad závěrem: Konečně někdo, kdo se nebojí říct, co jsou to ti lidé z AAA Auto ve skutečnosti zač. ;o) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Paula Henningová (Franka Potente) se navzdory přání svého otce, praktického lékaře, vydává v šlépějích svého děda, vědeckého pracovníka na patologický seminář na univerzitě, kde dříve působil i její děda, a jeho jméno zde má svůj zvuk. Bohužel po příjezdu zjišťuje, že ne všechno je úplně v pořádku, zvlášť když se jí na pitevním stole objeví její spolucestující z cesty na univerzitu. Paula se svým kamarádem Casparem zjišťuje, že na koleji působí sekta Antihippokratů, pro něž není pár mrtvých obětí ve jménu vědy žádným problémem. Nakonec mají oba dva dost práce se záchranou vlastních životů ... Stefan Ruzowitzky chtěl šokovat, a to se mu i částečně povedlo. Pohled do zákulisí patologického semináře, kde většina děje se odehrává v nablýštěných pitevnách je někdy docela mrazivý. Oproti očekávání Ruzowitsky s krví docela šetřil, a spíš vkládal hororové tajemno do neviděného. Jde o docela příjemnou změnu, proti bezduchým a bezmyšlenkovitým teenagerovských vyvražďovačkám. A jako bonus je v hlavní roli Franka Potente, na kterou se minimálně dobře dívá ... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ide síce sotva o priemer, ale návrat o dvadsať rokov dozadu ma akýmsi nostalgickým spôsobom zaujal. Príbeh o vraždiacom maniakovi na akademickej pôde má predvídateľný dej, zbytočné milostné linky, trápne milostné scény a najotrepanejšie klišé typu totálne blbej polície. Jeden prekvapivý zvrat, ktorý ale pre dej nebol zase skoro vôbec dôležitý, nakoniec obsahuje. Ak by to vzniklo dnes, schytala by to Anatómia od kritikov ešte viac. No a ak by postavu Franky Potente hrala menej sympatická herečka, asi by som film takto nenadhodnocoval. 50% ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama