Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osudy Boda, nezaměstnaného bývalého vojáka a Sissi, sestřičky na psychiatrii, se jednoho dne protnou díky dopravní nehodě na ulici Wuppertalu. Pak se potkají znovu: v bance, a to zrovna během loupeže... Jinými slovy by se dal film popsat jako příběh lidí, kteří si museli nejprve vzájemně zachránit život, aby se mohli do sebe zamilovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Životní příběh dvou ztracených, kteří žijí zadušeným životem. Dusí je minulost i jejich okolí. Ti dva se potkají jednou pod autem a vnikne pouto, které chce více ona než on. Ona, i když je nesmělá, má větší odvahu. Žijí stále v nějakém dramatu a není čas na lásku. Jednou si ale čas najdou. Přesladká Franka Potente. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý dej - vynikajúca kamera - mystická jemná hudba - skvele vykreslené a zahrané charaktery .... To sú základné ingrediencie potrebné na prípravu tohoto chef-de-oevre de Monsieur Tykwer ... Keby nebolo Tykwera, tak nemecké by boli len Kobry 111, rôzni komisári a vyšetrovatelia a presladené a plytké Pilcherové ... Gott sei Dank Deutschland, že máte Toma Tykwera .....!!! ()

Reklama

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Franka Potente mi znovu dokazuje, že mezi herečkami je velkou paní. Tenhle film ale nestojí jen na ní, má toho v sobě víc - sílu, eleganci, se kterou se hlavní hrdina postaví svému stínu, tempo rozhodně ne pomalé, ale ani uspěchané, nenásilně uvedené prostředí blázince v kontrastu se světem, který je jiný...a hlavně tu hudbu. Tykwerovy nápady co se týče muziky jsou nápadné - a přesto ne rušivé, což nechápu, ale prostě je to tak. Zajímalo by mě, jak to ten chlap dělá... 80%!! ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Takhle vypada Tykwer, kdyz se uklidni a dostane do ruky originalni scenar. Jako vzdy povedena hudba, zajimave zabery a nekolik scen "chutovek". Za vsechny muzu nalakat na zrani skla, nebo vrazeni trubicky do krku. Kupodivu me zde nijak vyrazne nerusila ani nemcina, coz je jev nevidany, naopak co me nesedlo vubec byli herci, kteri jsou bez vyjimky tezce nesympaticti a clenove psychiatricke lecebny dokonce vrcholove odpudivi. 7/10 ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tom Tykwer si vybírá kuriózní příběhy. Hned prvním filmem, který jsem od něj viděla, mě dostal. Lola běží o život byl od počátku velký hit filmových klubů. Smrtelnou Marií mírně šokoval, u 3 jsem hodně zpozorněla, Parfém mi vyrazil dech. Princezna a bojovník zůstává někde mezi Marií a Atlasem mraků. Byť nejsem milovnicí romantických mysteriózních kusů, Der Krieger und die Kaiserin pro mě zůstane pojmem. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • V době natáčení filmu byla herečka v hlavní roli Franka Potente přítelkyní režiséra Toma Tykwera. (pUnck)
  • Ve filmu byla využita visutá dráha Schwebebahn, která je symbolem německého města Wuppertalu. To je rodištěm režiséra Toma Tykwera. (Namaste)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno