Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Česká filmová komedie o obyčejných dnech jedné obyčejné rodiny Novákových, o zmatcích kolem shánění a klikaté cestě zmoudření... (oficiální text distributora)

Recenze (104)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Otakar Fuka sice upekl obyčejnou satiru, nicméně její zkonzumování je až překvapivě hutné a diváka může zcela nasytit. Tempo doby, všudypřítomná, drobná korupce, hromadění majetku a to vše v kontrastu s mladou a naivně idealistickou láskou. Výborně sehrané. Nataša Gollová skoro k nepoznání, velmi úsměvná milenecká dvojice Krampol-Hadrbolcová a velmi sympatické, sesterské duo Reifová - Bičíková, která si ráda čte o anglické, buržoazní revoluci. Společnost, jenž sama sebe žene do jasného cíle, jednoduše - ready for capitalism ! I když scénář občas ztrácí tempo na laciném humoru, v celku se jedná o skvělou záležitost s klasicky přesnou hudbou P. Hapky. ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

Anketová otázka: boli ľudia v socializme šťastnejší? Mysleli menej na materiálne statky, ako v modernej dobe kvázikapitalizmu? Tento nedocenený film ponúka presné odpovede, je to čosi ako historický dokument o živote v režime, kde včera znamenalo až zajtra, pri ktorom až tak nevadí, že je zabalený do komediálnej podoby. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pátek není svátek. Nebo teda nebyl. Pokud jste prchali z práce a chtěli jste jet na chatu. Dneska je to stejné. V pátek odpoledne všichni pospíchají domů, auta poskakují v kolonách. Lidé jsou nervózní. Opravdu film s nadčasovou platností. Stačí se podvat okolo sebe. Petr Kostka a Jorga Kotrbová se hledali až se našli. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Zábavná nadčasová komedie o obyčejné Pražské rodině na počátku osmdesátých let. Sice se při ní nebudete válet smíchy, ale příjemný úsměv a náladu na víkendové odpoledne vám určitě přichystá. O rok později vzniklo pokračování s názvem "V podstatě jsme normální". P.S.: Jorga Kotrbová byla v těch letech opravdu kus. ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Vynikající český film. Celý děj plynul svižně a zábavně. Atmosféra byla humorná a zajímavá. Nejlepší scénka byla úpně na začátku s hudbou Branek bodů vteřin i celková hudba byla kvalitní. Výkony herců, obzvláště Kostky, jež doopravdy umí hrát, jsou dobré. Film se mi líbil a zasmál se u něho. Je to jeden z povedenějších českých filmů 4*. 77% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • V roce 1979, kdy byl film natočen, byl skutečně 18. května pátek. (artcha)
  • Název filmu vyplývá z tehdejší kampaně proti pracovníkům, kteří v pátek práci lajdali nebo dokonce z ní mizeli dříve, než měli. (sator)
  • Eva (Jorga Kotrbová) řídila na konci filmu motocykl československé výroby Jawa 20 tzv. „pionýr“. Karel (Petr Kostka) pak jezdí vozem Škoda 100, vyráběný československu automobilkou AZNP v letech 1969–1977. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama