Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Uprostřed krize víry, důvěry a moci povstanou bratři proti sobě, věrní mění svůj plášť a objevují se nová spojenectví. (Netflix)

Recenze (50)

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem přišel na chuť i znělce, bitvy jsou pořád epické, ale nadále čekám na nějaký vydařený osobní duel, jaký byl například v epizodě Burial of the Dead, ale netrpělivost zatím ani zdaleka nepřevládá, na to ani není čas. S postavami jsem se sžil už dávno, ale stejně mě dokáží překvapit. To platí i o příběhu, jelikož si nejsem úplně jistý, kam povede jeho příští krok. A takhle mi to vyhovuje, a proto doufám, že to tak zůstane i nadále. (Netflix) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trvalo mi dlouho, než jsem se po vlastně nevysvětlitelné pauze k Vikingům zase vrátil a dneska vím, že to byl ten nejsprávnější krok. Ve šlépějích Game of Thrones tady máme totiž další věrohodný historický seriálový epos, který si s ničím nezadá a množství jeho obsahu není zrovna pro slabé povahy. A když z nejrůznějších zdrojů na internetu vídám a slýchám, k jakému masakru seriál dospívá v současné 5. sérii, mám o to větší chuť se k ní konečně probojovat. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco první série byla taková lehoulince rozporuplná, tak ta druhá je totální nářez. Seriál se v mém pomyslném žebříčku oblíbenosti dotáhl snad lehoulince za Hru o trůny. Nádherná vikingská mentalita. Snad v každém dílu jsou obrovské zrady, které vedou ke kolosálním dějovým převratům. Nádherně natočené jsou i veškeré souboje a ke všemu je jich hromada. Neexistuje díl bez nich. Ten malý a nesympatický kokot s divným účesem konečně dospěje a přestane tolik kokotit. Na každý díl jsem se moc těšíval a už teď se nemůžu dočkat třetí série. Doufám, že bude neméně skvělá. Hodnocení zvedám na 4* a nechávám si minimální rezervu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to kdy a v jakém prostředí se Vikingové odehrávají mi to občas přišlo trochu moc jako červená knihovna, ale v prospěch druhé řady mluví lepší příběh, viditelně větší rozpočet a celkově životnější postavy. Přitom to stále neopustilo relativně komorní měřítko ve kterém jsou bitvy záležitostí maximálně několika desítek mužů. Tam celkem věřím že to tak v rámci lokálních půtek bylo i v reálu. Jen ten Ragnar pro mě i nadále má minimum charismatu a spousta vedlejších postav ho strčí do kapsy i se zbrojí…80% ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po opětovném zhlédnutí 1.série, tentokráte v necenzurované verzi na Netflixu, jsem se odhodlal k sérii druhé a rozhodně nelituju. Scénáristicky o level vejš než první série a i postavy tu jsou zajímavější, hlavně jarl Borg je skvělej. Pěkné 4 hvězdy a tentokrát další série bude bez váhání. (Netflix HD, orig.) ()

Galerie (257)

Zajímavosti (8)

  • 2. série se nejspíše odehrává v roce 796 n. l. V tomto roce totiž zemřela skutečná postava mercijského krále Offa. (ricky4)
  • Ve 2. sérii má být jedna postava ukřižována ve Wessexu na rozkaz tamějšího biskupa. Ukřižování však zakázal císař Konstantin I., význačný propagátor křesťanství, již ve 4. století a od té doby neexistují žádné zprávy o ukřižování v Evropě. (Merenre)
  • Ve 2. sérii se objevuje reálná historická postava krále Egberta (Sean Tracy), který je v seriálu viděn velmi často v lázni, a to i při řešení státních záležitostí. To je i historicky potvrzený fakt, Egbert přijímal v lázni i důležité návštěvy. Byl také vynikající plavec. (Merenre)

Reklama

Reklama