Reklama

Reklama

Blbec k večeři

  • Francie Le Dîner de cons (více)
Trailer 1

Nikdy se neptej, kdo je tu větší blb! Nakladatel Pierre Brochant má zvláštní druh zábavy. Jednou týdně se schází se svými přáteli na tzv. „Večeři blbců“. Každý má za úkol sehnat na večeři jednoho blbce. Čím větší blb, tím líp – o to větší bude zábava. Tentokrát se Pierrovi podařilo získat jakéhosi Francoise Pignona, který pracuje na berním úřadě. Jeho životní vášní je stavění různých objektů ze sirek. Má dokonce svůj katalog. Je nesnesitelně otravný a nekonečně přihlouplý. Jenže tentokrát to Pierrovi tak snadno neprojde. Při golfu mu vypoví záda, nemůže se ani hýbat a v tom přichází Pignon na večeři. Pierre si jen potřebuje pustit záznamník…, aby si společně s Pignonem vyslechl vzkaz o tom, že ho opouští žena. A tím začínají Pignonovy eskapády, které Pierra psychicky i fyzicky téměř zruinují... Vynikající situační komedii, jejíž divadelní verze byla uvedena i na našich jevištích, natočil „odborník na komedie“ režisér Francis Veber (Hračka, Kopyto, Otec a otec, Uprchlíci), který do hlavních rolí obsadil Jacquese Villereta, Thierryho Lhermitta a Daniela Prévosta. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (624)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Každý je tak trochu blbec, a v tomhle snímku to platí dvojnásob. Blbec k večeři dělá čest francouzským komediím, i když takových chytrých jako je tento se zrovna moc nenajde, tak Francie je země slušného a inteligentního humoru. Blbec k večeři je originální a postačí si s pár herci a jednou kulisou, což oceňuji ze všeho nejvíce. Inteligentní podívaná. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Opäť jedna parádna francúzska komédia. Je vidieť, že táto európska krajina stále patrí ku vladárom tohto filmového žánru. "Le Diner de cons" ma skvele pobavil. Predovšetkým úžastný výkon J.Villereta, ktorý si zahral Francoisa Pignona. Právom si vyslúžil titul "Kráľ blbcov". I ten náznak Veľkého človeka v závere filmu ihneď prebil ďalšou nehoráznou blbosťou. A ja som vtedy znova vyprskol smiechom. Toto je naozaj komédia! **** ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Blbec k večeři jde ve šlépějích klasických francouzských veseloher, ale tato není naštěstí tak trapná jak by se mohlo na první pohled zdát. Slušně propracovaný scénář dává dost místa i hereckým výkonům. Proto kdo si chce zpříjemnit večer po náročném dni odpočinkovou komedií, tak mu ji můžu doporučit. A je z ní patrné, že blbec není to nejhorší co Vás může potkat ;-) [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

sud 

všechny recenze uživatele

Skvělá zpráva, Francouzská komedie je stále kvalitní a zábavná. A velikou zásluhu na tom má Francis Veber, který točí stále skvělé komedie (ne-li lepší) jako za časů své největší slávy (např. s Pierrem Richardem). A stačí mu k tomu jeden barák, telefon, čtyři chlapi, dvě kočky (dvounohé, samozřejmě :-)), necelých osmdesát minut a hlavně perfektní scénář. Thierry Lhermitte a Jacques Villeret jenom dokázali jací jsou znamenití herci a jaký mají komediální potenciál. A jako třešínka na dortu je výtečný český dabing (Viktor Preiss s Václavem Postráneckým) a úvodní chanson George Brassense přeložený a přezpívaný Jiřím Dědečkem. Znamenité. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Jacques Villeret, na němž film stojí, hraje svého blbce naprosto famózně. Je to typický smutný klaun - smějete se, ale je vám ho líto. Nejlepší na tomto filmu je, že se tvůrci nedali zlákat smířlivým happy endem, ale osolili to pěkně až do konce. Tahle komedie je vážně špičková a lze ji jen doporučit. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • V čase 21:21 zprvu leží Pierre Brochant (Thierry Lhermitte) hlavou mimo koberec, v čase 21:28 však leží hlava na koberci. (Pepy)
  • V čase 19:30 leží na pohovce za vstávajícím Pignonem (Jacques Villeret) pytel s ledem, v čase 23:14 však pytel již na místě není. (Pepy)

Reklama

Reklama