Reklama

Reklama

Blbec k večeři

  • Francie Le Dîner de cons (více)
Trailer 2

Nikdy se neptej, kdo je tu větší blb! Nakladatel Pierre Brochant má zvláštní druh zábavy. Jednou týdně se schází se svými přáteli na tzv. „Večeři blbců“. Každý má za úkol sehnat na večeři jednoho blbce. Čím větší blb, tím líp – o to větší bude zábava. Tentokrát se Pierrovi podařilo získat jakéhosi Francoise Pignona, který pracuje na berním úřadě. Jeho životní vášní je stavění různých objektů ze sirek. Má dokonce svůj katalog. Je nesnesitelně otravný a nekonečně přihlouplý. Jenže tentokrát to Pierrovi tak snadno neprojde. Při golfu mu vypoví záda, nemůže se ani hýbat a v tom přichází Pignon na večeři. Pierre si jen potřebuje pustit záznamník…, aby si společně s Pignonem vyslechl vzkaz o tom, že ho opouští žena. A tím začínají Pignonovy eskapády, které Pierra psychicky i fyzicky téměř zruinují... Vynikající situační komedii, jejíž divadelní verze byla uvedena i na našich jevištích, natočil „odborník na komedie“ režisér Francis Veber (Hračka, Kopyto, Otec a otec, Uprchlíci), který do hlavních rolí obsadil Jacquese Villereta, Thierryho Lhermitta a Daniela Prévosta. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (624)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo fakt brutalni. Sice zacatek byl takovej prumer, sem tam nakej vtipek a nic extra a nechapal jsem zdejsi hodnoceni, ale po nakejch 10 minutach, v momente, kdy prijde blbec do bytu, tak se rozjede asi hodina naprosto ultra krutejch dialogu. Celej dej se prakticky odehrava jen v byte s minimem hercu a furt se jen mluvi, ani na tu veceri zminenou v nazvu se nejde, ale Jacques Villeret je tak naprosto hardcore blbec, ze sem se fakt smal skoro nepretrzite. Konec nejdriv vypadal jako ta klasika, kdy se ukaze, kdo je ten spravnej a bude usmirovani a podobne, ale nastesti tvurci jeste na zaver prihodili forek a tim si to vse vyzehlili. Jasnejch 5*, takle dobrou francouzskou komedii jsem uz dlouho nevidel. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vyborna komedie! zacatek takovej rozjezdovej ale jak se dotycny blbec objevi na scene vybuchuje gejzir neuveritelnych hlasek a situaci dobrosrdecnej chudak postupne i kdyz nechtene toho parchanta co si zve nic netusici jedince na vecere blbcu doslava usmazi ve vlastni stave film je demonstraci jednoduchosti par hercu jeden byt a zaplava genialnich dialogu zaslouzene za 4* Francouzi opet zabodovali ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco ve stylu Drž hubu! a také se mně něčeho takového dostalo. Film má ze začátku trochu pomalejší tempo, ale v okamžiku, kdy "blbec" pan Pignon vstoupí do bytu "chytráka" pana Brochanta, rozjede se opravdová a nefalšovaná komedie. Jacques Villeret je skutečně skvělý a pod taktovkou režiséra Vebera rozehrává výbornou podívanou (navíc se mi líbí i ten úkol pro diváka; zamyšlení se, kdo je vlastně blbcem). Zatím dávám 4*, ale třeba po další projekci ještě 1* přihodím. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Obávala jsem se, že to bude Funesovsky potrhlé a celou dobu budu nadávat na žabožroutsky nekoukatelnou grotesku. Z Pignona jsem měla sice osypky, protože tohle mít doma, tak mám do týdne žaludeční vřed, ale léčebný endorfinový pocit zábavy a smíchu se nečekaně dostavil v míře víc než uspokojivé. Zajímavé je, že už v prvních pěti minutách filmu mě napadlo, koho bych na večeři pozvala já. Garantuju vám, že by trumfl i Pignona. Pro případné zájemce přepošlu kontakt. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Blbec k večeři není komedie pro diváka s poněkud silnějším cítěním k slaboduchým našim bližním. Člověk, který bere život příliš úzkoprse a vážně v tomto díle komedii také nezaznamená. Dělat si srandu před jinými z poněkud méně chápavého člověka dovede jen bezcharakterní blbec. Tedy, není právě tím Blbcem k večeři ten, který se snaží udělat blbce z toho druhého? Posuďte sami. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Doktor Sorbier (Christian Pereira) podá Pierru Brochantovi (Thierry Lhermitte) telefon, načež Pierre volá Pignona (Jacques Villeret). Telefon vyzvání, Pignon nezvedá a Pierre mezi tím mluví na doktora. Protože hovor nebere, zapne se záznamník s básničkou. Pierra to rozesměje, položí a vytočí číslo znova, aby si mohl básničku poslechnout i Sorbier. Tentokrát ale telefon u Pignona nezačne vůbec vyzvánět a přeskočí na záznamník rovnou. (Pepy)

Reklama

Reklama