Reklama

Reklama

Metallica: Through the Never

  • USA Metallica: Through the Never (více)
Trailer 1

Legendární americká kapela Metallica přináší na plátna kin zcela nový filmový zážitek. Film s názvem, odkazujícím na stejnojmennou píseň z Black Album, sleduje mladíka Tripa (Dane DeHaan), který na živém koncertě skupiny musí splnit nebezpečnou tajnou misi. Kulisami jeho příběhu je jeden z nejlepších koncertů Metallicy ve vyprodané aréně. Tento jedinečný projekt v sobě spojuje filmový příběh a velkolepé živé záběry z koncertu jedné z nejpopulárnějších a nejvlivnějších rockových kapel v historii. Filmovému divákovi přináší neopakovatelný  a vzrušující 3D zážitek, který díky oslňující pyrotechnice, propracovaným jevištním scénám a obrazem snímaným najednou 24 kamerami, nemá na plátně obdoby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (169)

Jordan 

všechny recenze uživatele

Pomaly ale isto odrastajúcim rockerom z Metallicy to stále hrá, energiu na javisku majú dobrú a divácku a fanúšikovskú základňu v hľadisku ešte väčšiu, no snaha o ozvláštnenie záznamu koncertu aplikovaním akéhosi deja, akejsi ďalšej umelej príbehovej línie, fabuly dopĺňajúcej a rozširujúcej dianie na pódiu nefunguje, nie je to vôbec konzistentné, nepovyšuje to samotný záznam iba degraduje zmätený, nedotiahnutý a zvláštny príbeh bez začiatku, konca a vývoja. Je to napokon len akési hudobné video, VJing, ktorý by mohol bežať na plátne počas koncertu, no nemá žiadnu ďalšiu, než matne ilustračnú hodnotu. Ak však patríte k fanúšikom Metallicy a ich hudby (ja k nim nepatrím, napriek tomu, že mám niektoré skladby veľmi rád a bolo obdobie, kedy som ich celkom počúval) a film si pozriete v kvalitnom kine, dokonca možno s luxusným bonusom 3D a hlavne v plnom, priestorovom a technicky dokonalom zvuku, zážitok sa môže vyšplhať až na 4 hviezdičky, pre skalných dokonca na koncertnú udalosť roka. Pre nefanúšikov a ľudí, ktorí by sa snažili nájsť v tomto pokuse o niečo nové akúsi skutočnú objektívnu hodnotu a dopracovať sa k filmárskemu jadru je to len akýsi žánrovo nevydarený experiment. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ku*evský nářez!:) Úžasné propojení dokonalého vizuálu příběhu, který se odehrává na pozadí koncertu, a samotného strhujícího koncertu, který má zároveň perfektně vymyšlenou a vytvořenou show s efekty, které doplňují songy skupiny. Už při scéně, kdy Dane vchází do koncertní haly za doprovodu skladby The Ecstasy of Gold od hudebního mága Morriconeho mně mrazilo a poté při koncertu ještě mnohokrát. Velkolepý zážitek. A samozřejmě klasika Nothing Else Matters nezůstala bez slz:) ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Zcela a absolutně zbytečná sračka. Je to peklo. Vlasy řídnou (někomu hladce přecházejí v chlupy na zádech). Nápady též. Hudební invence se zastavila v roce 88. Spravedlnost pro všechny. No, a poté se jako koncern METALLICA zaměříme na výrobu rádiových hoven. Černé album na obalu s hadem smotaným jako 20dkg stočeného lejna? Nabít a Přebít? Umagntetizovat se k smrti? A po třiceti járech si hrát na metal? Kdysi jsem to miloval, dneska je mi z toho smutno. A Sandman to nezpraví. ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Metallica je sama o sobě kapelou, kterou není nutno nijak zvlášť představovat, takže už jen samotné působení kapely je natolik uchvacující, že zpracování tohoto muzikantského počinu s lehkou dějovou vsuvkou dělá z koncertního záznamu hudební dílo na velmi vysoké úrovni. Rád se na to podívám znova a zas. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

To bola teda racha! Wau! Skoro som z toho padol na zadok. Čo to malo byť? Koncert počas filmu? Film behom koncertu? Filmový koncert, či koncertný film? Ohromujúce. No a že to nemá takmer žiaden logický dej? No a čo?! Má to nesmierne silnú atmoféru. Miestami som mal pocit ako keď som čítal tretiu knihu (Pustiny) z horrorového fantasy románu Stephena Kinga Temná Veža. Postapokaliptické veľkomesto, kde súperia dve znepriatelené frakcie. Takmer ako v Lude. A do toho duní orgasmatronická hudba kapely Metallica. Nádhera. Je to vysoko originálne, dravo progresívne, hudobne geniálne, vizuálne dokonalé. ***** ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Všetky skladby okrem poslednej sú živými nahrávkami z koncertu, ktorý sa uskutočnil v auguste 2012 v Kanade. Skladba "Orion" bola nahratá počas zvukovej skúšky. (Gothar)
  • Ačkoli úvodní scéna a pár dalších poukazuje na to, že se koncert odehrává v BC Place areně, samotný koncert se uskutečnil v Rogers Areně ve Vancouveru, která se nachází jen pár metrů od BC Place. (Punisher)

Reklama

Reklama