Reklama

Reklama

Láska je láska

  • Švédsko Fucking Åmål (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elin a její dospívající kamarádi vyrůstají v malém městě jménem Åmål. Vše tu plyne podle zaběhnutých pravidel až do chvíle, kdy Elin udělá nečekaný krok – jde na nesprávný večírek – a její život nabere nový směr. Najednou se musí rozhodovat mezi dvěma láskami a hlavně se vypořádat s vlastním já. Láska je láska nabízí příběh o touze, radostech i bolestech lásky, komických i dojemných stránkách dospívání – a odvaze vyčnívat z davu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

sonnak 

všechny recenze uživatele

Pure emo. Moc jsem to poselství nepochopil a popravdě, kdyby to nebylo o dvou nezletilých lesbičkách, asi bych to ani nedokoukal. Největší škoda je ten slabý scénář, protože mezi hlavními herečkami to chvílemi moc dobře fungovalo a mohlo to dopadnout opravdu mnohem lépe - ale zůstalo u náznaků. Kontroverzní téma neodvede všechnu práci. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Silně neamerické drama s prvky komedie těžící z tématiky, kterou mají severské státy vcelku v oblibě. Přestože byly obě holky sympatické, samotný film se místy až moc táhl, herecké výkony byly na dost kolísavé úrovni a tedy krom těch dvou hlavních rolí to byla vesměs bída. I to přílišné zoomování kamery se mi moc nelíbilo a působilo to dost amatérsky. Naopak konec překvapil, vyzařovala z něj radost a měl vtip. Být o pár let mladší a ještě k tomu opačného pohlaví, byl bych nejspíš i nadšen, ale takhle mi Fucking Amal přišel jen jako lehce nadprůměrná dramedy. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Suverénní rebelka Elin, outsiderská introvertka Agnes. Společně v tomhle ospalém městečku, do kterého se jedna přistěhovala a druhá se v něm permanentně nudí, našly svou první zakázanou lásku. Začalo to pusou z hecu, skončilo přešlapováním na toaletě, před kterou se shlukuje půlka školy, která se raduje, že se v tomhle Fucking Åmålu zase konečně něco děje. Dospívání je otravná fuška i podle pánů ze Švédska, kteří toho času poměrně nesměle upozorňovali na problémy homosexuálů a jejich opovržení ze strany společnosti. Divák nebude zase tolik donucený se nad tématem zamyslet, určitě si ovšem užije poměrně sympatickou atmosféru, otázky křehkého dospívání bez přikrášlování a hlavně herecké výkony v čele od Alexandry Dahlstöm a Rebecky Liljeberg. Upřímné, severské, jiné.. ()

Mytologie 

všechny recenze uživatele

Film ze školního prostředí hraje do not mýmu uvažování o ideálním filmu. Pohádka jak k sobě dvě na první pohled protikladný středoškolačky Elin a Agnes najdou cestu posazený do reality pocitů a jednání ostatních (spolužáci, přátelé, rodiče). Začíná to pěkně nechtěnou oslavou narozenin a končí to odvážným gestem vůči světu. Úžasná realistická kamera, dobře zvolená hudba, příběh, dialogy, vývoj postav vztahů, úžasný herecký výkony. Do tohoto filmu sem se zamiloval. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Takhle kdyby vypadala alespoň polovina epizod Beverly Hills 902 10, tak bych byl fanouškem seriálu. Čtrnáctky jsou skutečné čtrnáctky (možná starší, ale castingově dobře vybrané) a jejich chování (dialogy, herecké výkony) jsou věkově odpovídající. Díky mobilománii, která ve Švédsku vypukla dříve než u nás (rok výroby 1998) je zcela zřejmé, kdy se příběh odehrává. Film vypovídá nejen o problémech homosexuality, ale i o tom, že se málo kdy podaří ukořistit vyvoleného idola (i heterusexuálního samozřejmě), že? ()

Galerie (17)

Zajímavosti (25)

  • Elino příjmení je Olsson. (Kulmon)
  • Lukas Moodysson sa vyjadril, že problém s názvom sa objavil, keď sa film stal jedným zo švédskych kandidátov pre nomináciu na Oscara, aj keď nakoniec vybraný nebol. Časopis Variety mu odmietol spustiť reklamu a americký distribútor Strand Releasing si vypýtal nový titul - vtedy Moodysson zvolil Show Me Love, ktorý je prebratý z piesne na konci filmu od Robyn. (Arsenal83)
  • Pôvodný názov filmu, Fucking Åmål, odkazuje na pocity dievčat z ich malého mesta. V kľúčovej scéne Elin (Alexandra Dahlström) zúfalo kričí "Varför måste vi bo i fucking jävla kuk-Åmål?", teda niečo ako: "Prečo musíme žiť v zasranej, sk*rvenej riti ako je Åmål?" (Arsenal83)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama