Reklama

Reklama

Láska je láska

  • Švédsko Fucking Åmål (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elin a její dospívající kamarádi vyrůstají v malém městě jménem Åmål. Vše tu plyne podle zaběhnutých pravidel až do chvíle, kdy Elin udělá nečekaný krok – jde na nesprávný večírek – a její život nabere nový směr. Najednou se musí rozhodovat mezi dvěma láskami a hlavně se vypořádat s vlastním já. Láska je láska nabízí příběh o touze, radostech i bolestech lásky, komických i dojemných stránkách dospívání – a odvaze vyčnívat z davu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

Brandon 

všechny recenze uživatele

Krom velmi pěkně zpracovaného námětu o dospívání, bloudění a hledání sama sebe, skvělých hereckých výkonů, musím navíc ocenit a vypíchnout tři scény. Líbilo se mi sebevědomé představení přítelkyně ustrnulým spolužákům ála klidně se z toho všichni po****, je mi to fuk. Zajímavá byla i oslava narozek Agnes, kdy se sešla celá rodina, maminka nachystala bohatě prostřený stůl, tatínek si oblékl čistou košili s knoflíky zapnutými až ke krku a společně netrpělivě čekali v obývacím pokoji na chybějící hosty. Moc hezká sociální sonda do Švédska na konci devadesátých let. A samozřejmě spontánní stopování do Stockholmu "Co to sakra děláme? Jsme úplně šílené!...Já vím...Ale jsme zatraceně cool." :-) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ten Åmål bude asi fakt pěkně podělaný město, když tam absentujiu normální mužský charaktery. To je ovšem jenom dobře, alespoň může člověk holkám fandit o to víc a nezajímat se o jiné podlinky (třeba postavy Elin a jejího kluka jsem bytostně nesnášel, zato třebas postava Agnesina otce je až podezřele sympatická). Obě dívčiny v hlavní roli zahráli skvěle a hlavně u rebecky Liljeberg mě mrzí, že s herectvím sekla, protože jak ona, tak její postava mi byla navýsost sympatická. Škoda jen, že v první polovině filmu (aneb do scény v autě a předcházejícímu rozhovoru) snímek trošku nudí a po naznačení základní kostry příběhu zbytečně běží na volnoběh (ale třeba to pomohlo nepodbízivé, podmanivé atmosféře, čert ví). Zázrakem jest, že je to celé tak příjemné, krásně plynoucí a... A prostě výborný s pár chybkama a nedokonalostma, ovšem naštěstí ne v závažnosti plastových vidliček. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

O Svedsku je mi znamo ze to je evropska homosexualni mekka, a tak jsem cekal neco "queer oslavneho", ale neni to tak hrozne. Sice je i z tohoto snimku citit jakysi nadech homo-propagandy, dokonce i svedsti pubertaci tu jsou vykresleni jako omezenci zajimajici se jen o auta a vytahujici se jeden na druhecho, kdo ma mensi mobil a povazujici sminky za jedinou vec, kterym zenska rozumi. Ale je to cele neskutecne citlive natoceno, s originalnim a hlavne uveritelnym pribehem a s uzasnymi hereckymi vykony obou mladych herecek. A ta depresivni, sklicujici atmosfera bezvychodnosti, odlehcena zaverecnym happy-endem... Opravdu dobra podivana. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Pomalu začínám zjišťovat, že mezi evropským filmem nevynikají například Francouzi či Italové, ale s přehledem severské země. Na teenagerský film jsem díky americké produkci zanevřela, ale Lukas Moodysson mě přesvědčil, že i v tomto subžánru se dá stvořit malý zázrak. Přesně obsazené, přesně zahrané, scénář vypilovaný. Možná bych měla drobnou výtku k závěru, ale přesto jsou to zasloužené 4*. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (25)

  • Speváčka Lena Katina uviedla, že producent Ivan Šapovalov sa rozhodol pre vytvorenia speváckeho dua tAtU, ktorého bola súčasťou, práve po pozretí tohto filmu. (Arsenal83)
  • Koupelna, ve které se Johan (Mathias Rust) a Elin (Alexandra Dahlström) setkají během party, je tak malá, že bylo nutné vyndat vanu, aby vzniklo másto pro kameramana a režiséra. (IQ Tiqe)
  • Lukas Moodysson sa vyjadril, že problém s názvom sa objavil, keď sa film stal jedným zo švédskych kandidátov pre nomináciu na Oscara, aj keď nakoniec vybraný nebol. Časopis Variety mu odmietol spustiť reklamu a americký distribútor Strand Releasing si vypýtal nový titul - vtedy Moodysson zvolil Show Me Love, ktorý je prebratý z piesne na konci filmu od Robyn. (Arsenal83)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama