Reklama

Reklama

Láska je láska

  • Švédsko Fucking Åmål (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elin a její dospívající kamarádi vyrůstají v malém městě jménem Åmål. Vše tu plyne podle zaběhnutých pravidel až do chvíle, kdy Elin udělá nečekaný krok – jde na nesprávný večírek – a její život nabere nový směr. Najednou se musí rozhodovat mezi dvěma láskami a hlavně se vypořádat s vlastním já. Láska je láska nabízí příběh o touze, radostech i bolestech lásky, komických i dojemných stránkách dospívání – a odvaze vyčnívat z davu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

sonnak 

všechny recenze uživatele

Pure emo. Moc jsem to poselství nepochopil a popravdě, kdyby to nebylo o dvou nezletilých lesbičkách, asi bych to ani nedokoukal. Největší škoda je ten slabý scénář, protože mezi hlavními herečkami to chvílemi moc dobře fungovalo a mohlo to dopadnout opravdu mnohem lépe - ale zůstalo u náznaků. Kontroverzní téma neodvede všechnu práci. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Silně neamerické drama s prvky komedie těžící z tématiky, kterou mají severské státy vcelku v oblibě. Přestože byly obě holky sympatické, samotný film se místy až moc táhl, herecké výkony byly na dost kolísavé úrovni a tedy krom těch dvou hlavních rolí to byla vesměs bída. I to přílišné zoomování kamery se mi moc nelíbilo a působilo to dost amatérsky. Naopak konec překvapil, vyzařovala z něj radost a měl vtip. Být o pár let mladší a ještě k tomu opačného pohlaví, byl bych nejspíš i nadšen, ale takhle mi Fucking Amal přišel jen jako lehce nadprůměrná dramedy. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ten Åmål bude asi fakt pěkně podělaný město, když tam absentujiu normální mužský charaktery. To je ovšem jenom dobře, alespoň může člověk holkám fandit o to víc a nezajímat se o jiné podlinky (třeba postavy Elin a jejího kluka jsem bytostně nesnášel, zato třebas postava Agnesina otce je až podezřele sympatická). Obě dívčiny v hlavní roli zahráli skvěle a hlavně u rebecky Liljeberg mě mrzí, že s herectvím sekla, protože jak ona, tak její postava mi byla navýsost sympatická. Škoda jen, že v první polovině filmu (aneb do scény v autě a předcházejícímu rozhovoru) snímek trošku nudí a po naznačení základní kostry příběhu zbytečně běží na volnoběh (ale třeba to pomohlo nepodbízivé, podmanivé atmosféře, čert ví). Zázrakem jest, že je to celé tak příjemné, krásně plynoucí a... A prostě výborný s pár chybkama a nedokonalostma, ovšem naštěstí ne v závažnosti plastových vidliček. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Jedna z vyjjímek, kdy český název nesouvisející s původním je skvěle vybrán. I když nevím, co bylo dřív, jestli písnička Lucie Bílé, nebo název filmu. Velmi zajímavé nahlédnutí do zmatků v životě -náctiletelých ve Švédsku, které jsou patrně dost universální. Trošku z mého pohledu je nevěrohodné, že by holky, které samy ještě nemají ve svém vztahu jasno a prakticky spolu ještě ani nezačaly "chodit" a ještě v tomto věku byly donuceny k veřejnému "coming out-u". ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Něžný film o lásce mezi náctiletými a hlavně ještě tak trochu dětmi. Při rozhovorech kluků s holkama ve filmu a při poslechu snů a tužeb krásné Elin jsem se neubránila úsměvu. Takhle má vypadat správnej teenager, vyvádět, rozčilovat se, nesouhlasit, ale přitom si věřit, chtít všechno zkusit, do všeho se vrhat po hlavě, přehánět. U tohodle filmu jsem úplně ucítila, jak mě pohladil u srdce, jak mě zahřál. Je to svým způsobem návrat do mladých let, kdy jsem také tajně sháněla fotky vyšších ročníků, abych si mohla vystřihnout svého oblíbence. Tyhle úlovky jsem už dávno ztratila, ale fotky bez hlav mých "lásek" doma v šuplíku pořád mám :). Báječný film na navození té správné nostalgické a přitom hřejivé nálady. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (25)

  • Ačkoli se film odehrává ve švédském městě Amal, nebyla tam natočena ani jediná scéna. Vše bylo natočeno v 150 kilometrů vzdáleném městě Trollhättan. (Kulmon)
  • Název filmu vznikl z fráze, kterou si poznamenal režisér Lukas Moodysson na první stránku scénáře. Někdo si všiml, že jako název nezní špatně a nakonec byla použita jako oficiální název. (IQ Tiqe)
  • Když Agnes (Rebecka Liljeberg) leží na posteli a brečí a je vedle ní její otec, její vlasy v jednotlivých záběrech mění polohu. (ICTS)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama