Reklama

Reklama

Láska je láska

  • Švédsko Fucking Åmål (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elin a její dospívající kamarádi vyrůstají v malém městě jménem Åmål. Vše tu plyne podle zaběhnutých pravidel až do chvíle, kdy Elin udělá nečekaný krok – jde na nesprávný večírek – a její život nabere nový směr. Najednou se musí rozhodovat mezi dvěma láskami a hlavně se vypořádat s vlastním já. Láska je láska nabízí příběh o touze, radostech i bolestech lásky, komických i dojemných stránkách dospívání – a odvaze vyčnívat z davu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Překvapivě milý a nepodbízivý snímek. Vynikající výkony obou mladých představitelek zamilovaných děvčat. Doslova a do písmene je tohle "ze života", přestože až tak často se podobné příběhy asi nestávají, ale docela klidně se mohou udát i ve vašem okolí. Z chování spolužáků obou dívek je vidět, že jejich vztah neberou, ale přesto mám dojem, jakoby v některých očích občas zableskla jiskérka touhy zkusit nepoznané... ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Něžný film o lásce mezi náctiletými a hlavně ještě tak trochu dětmi. Při rozhovorech kluků s holkama ve filmu a při poslechu snů a tužeb krásné Elin jsem se neubránila úsměvu. Takhle má vypadat správnej teenager, vyvádět, rozčilovat se, nesouhlasit, ale přitom si věřit, chtít všechno zkusit, do všeho se vrhat po hlavě, přehánět. U tohodle filmu jsem úplně ucítila, jak mě pohladil u srdce, jak mě zahřál. Je to svým způsobem návrat do mladých let, kdy jsem také tajně sháněla fotky vyšších ročníků, abych si mohla vystřihnout svého oblíbence. Tyhle úlovky jsem už dávno ztratila, ale fotky bez hlav mých "lásek" doma v šuplíku pořád mám :). Báječný film na navození té správné nostalgické a přitom hřejivé nálady. ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, přímočará, nenásilně vtipná a sympaticky upřímná skica světa teenagerských problémů a "problémů", samozřejmě s důrazem na pokusy o vyřešení vlastní sexuality. Dospíval jsem ve stejné době a teď už jsem ve fotrovském věku, takže jsem si za a) hezky připomněl několik důvěrně známých situací a za b) dospěl k závěru, že být můj vlastní rodič, asi bych se fackoval každý druhý den. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Takhle kdyby vypadala alespoň polovina epizod Beverly Hills 902 10, tak bych byl fanouškem seriálu. Čtrnáctky jsou skutečné čtrnáctky (možná starší, ale castingově dobře vybrané) a jejich chování (dialogy, herecké výkony) jsou věkově odpovídající. Díky mobilománii, která ve Švédsku vypukla dříve než u nás (rok výroby 1998) je zcela zřejmé, kdy se příběh odehrává. Film vypovídá nejen o problémech homosexuality, ale i o tom, že se málo kdy podaří ukořistit vyvoleného idola (i heterusexuálního samozřejmě), že? ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pred desiatimi rokmi sa mi dostalo do uší, že tento film je niečím zaujímavý, ale vtedy som ešte nemal možnosť si filmy stiahnuť z internetu. Až teraz bola moja zvedavosť odmenená poldruhahodinovým filmom, s ktorým som sa minul o svetelné roky. Nielen, že ma teenagerská tematika už dávno nezaujíma, ale ona bola na môj vkus zobrazená aj dosť hlúpo. Jednoducho som rozhovorom a dianiu na obrazovke neveril, a ak by to náhodou bolo pravdou, tak už som, naozaj dosť starý, lebo nič také si nepamätám. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (25)

  • Český názov bol odvodený od hitu Lucie Bílej "Láska je láska", ktorý odkazuje na homosexualitu. V iných jazykoch sa tiež pri tvorení názvu filmu inšpirovali voľne: nemecky Raus aus Åmål (Preč z Åmålu), francúzsky Qui Aimes-Tu? (Koho miluješ?), španielsky Descubriendo el Amor (Objavovanie lásky), portugalsky Amigas de Colégio (Priateľky zo školy). (Arsenal83)
  • Speváčka Lena Katina uviedla, že producent Ivan Šapovalov sa rozhodol pre vytvorenia speváckeho dua tAtU, ktorého bola súčasťou, práve po pozretí tohto filmu. (Arsenal83)
  • Ačkoli se film odehrává ve švédském městě Amal, nebyla tam natočena ani jediná scéna. Vše bylo natočeno v 150 kilometrů vzdáleném městě Trollhättan. (Kulmon)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama