Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

Rousse 

všechny recenze uživatele

Tak jako ale hodnotíme PŮVODNÍ, ČESKÝ, NOVÝ A hlavně NOVÁCKÝ seriál. Tudíž jsou měřítky nejrůznější Ordinace a Pojišťovny, co stojí někde v nejmenované Ulici... Bohužel herecké výkony většiny dětských "herců" a scénář tomu hodně odpovídají.... To je u mě největší problém - některé dětské (ne)výkony (ne všechny - některé naopak klobouček) a to, co musí herci plácat za nesmysly (jsem učitelka, takže tak trochu vím, jak to na školách chodí v reálu a tahle utopie? haha:-). Mimochodem - ten odkaz na Posledního skauta "nebe modrý, voda mokrá, ženská má tajemství" ??? WTF??? To mělo být jako co? Ale právě jinak, když to srovnám s tou šílenou břečkou a bahnem Ordinací a spol... mě tohle nepříjde zase tak shitozní a sračkoidní. Jasně...telenovelácká zápletka...svině zástupkyně ředitele a tak... Žádný hluboký umění to samozřejmě není - to by to jinak nevysílala Nova v primetimu... takže pokud od toho člověk nic nečeká, nemůže být zklamán... Prostě čistý průměr - nenadchne, neurazí, ale v porovnání s jinými novodobými hrůzami české televizní produkce je tohle opravdu "dobré" - za 3. ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Takže další nekonečná sračka.Skupina sračkovitejch herců pendluje mezi dvěma televizema,obšťastňuje nás svym neumětelstvím,a do toho montujou ještě různý zpěváky,z kterejch je normálnímu člověku blivno.Ze začátku seriál docela v poho,na horší průměr to dosáhlo,ale postupně to klouzalo do žumpy,a teď už to nesleduju,ztráta času.Jakej divák nutí televize točit pořád jedno a to samý hovno zamotaný v hovně pořád dokola.0%. ()

Reklama

Korbitch odpad!

všechny recenze uživatele

Jacinda zjevně ráda hovna alias svíčkovou, Zecku http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/380983_440007012717081_382586809_n.jpg A to i přesto, že dala Heleně odpad a komentovala to slovy, že neviděla ani jeden díl a hodnotí na základě minutových ukázek. A tady bude poučovat o hodnocení den před premiérou??! Hmmm, tak ty si vyper hubu v savu, káčo. Přesně, jak již bylo zmíněno, český divák je již tak pohodlný, tlustý kokot, že je mu milejší čumět na sračkosračky typu Helena či Gympl místo toho, aby zvedl prdel a jel do kina. Ne, radši bude ležet na gauči a bude předstírat, že se mu to líbí, až mu mozek z těch hoven zdegeneruje a ono se mu to začne líbit doopravdy, viđ, Jacindo. Jsme seriáloví lůzři č.1!!!!! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co pořád všichni máte s tím odpadem? Si objednejte fekální vůz :-) Například mojí ženě se to líbí! Dokonce kvůli tomu po deseti letech přestávky zase začala sledovat něco v bedně pravidelně... A "díky" tomu jsem o pár dílů tohoto svěžího dílka nechtěně zakopnul i já. Například i o to rozviklané lešení - abych ukázal, že mám taky nakoukáno :-) Myslíte si, že si s tou manželkou, jak se jí to líbí, dělám kozy, co ? Bohužel ne :-( Takže aspoň jednoho nadšeného diváka to má - dávám jednu hvězdu... ()

Attta

všechny recenze uživatele

Komentuju asi po 10 dílěch a musím uznat a za tím si stojím, že tohle jeden z těch nadprůměrnějších seriálů, které TV nova vysílá nebo vysílala. Co se týče scénáře, na tom je seriál dost "novácky", ale na druhou stranu oceňuju příjemný výběr herců (oproti Ulici zde alespoň něco hrajou). Dialogy se dají poslouchat a divák si u toho nepřipadá jako u porna. Postavy mají obyčejné charaktery a režisér se z toho nepokouší udělat drbárnu pro duchodkyně. Každopádně plusové body přidávám za příjemný výběr písniček, které se v seriálu objevily (Pink Floyd, Queeni atd.). PS: Jediná herečka, která mě tam vyloženě štve je Lucie Benešová, která mi jak svým hereckým výkonem tak i její seriálovou postavou (postavu fyzickou má jinak pěknou :) ) připomíná každý ostatní debilní Novácký seriál - škoda. Dodatek: Hodnotit nechci, protože jsem neviděl spoustu dílů. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (28)

  • V seriálu se objevilo celkem 74 herců a na celém projektu pracovalo 81 členů štábu, včetně kameramanů a techniků. [Zdroj: mediar.cz] (hippyman)
  • „Na roli v Gymplu mám úžasné vzpomínky. Bylo krásné si vyzkoušet seriálové herectví, ale nedokázala bych se mu věnovat. Děkovala jsem, že moje role neměla větší prostor. Smekám před herci, kteří vydrží v takovém tempu točit i několik let,“  prohlásila o svém působení v seriálu Marta Jandová. (Duoscop)
  • V 78. epizodě, kdy se Adam (Ondřej Brzobohatý) vrací domů po noci strávené s Kristýnou (Taťána Kuchařová), je možné si všimnouT, že si právě sundavá tašku z ramene a chce si sednout k Denise (Kristýna Leichtová), ale v dalším záběru si ji sundavá podruhé a teprve k ní usedá. (willy1)

Reklama

Reklama