Reklama

Reklama

Pronásledování právě začíná. Ethan Hawk se jako bývalý automobilový závodník Brent Magna snaží najít svou unesenou manželku. Společně se Selenou Gomezovou následuje v jejím nadupaném autě, Fordu Shelby GT500 Super Snake, záhadný hlas Johna Voighta a snaží se vyhrát napínavý boj s časem. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (234)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Akční film, který má jednu velkou vadu - je až moc akční. Více klidných scén a pasáží by rozhodně nevadilo. Divák v podstatě 82 minut sleduje jen automobilové honičky, které však časem omrzí. Také mi občas vadily rychlé prostřihy kamer přímo z kabiny auta. Ale tak...nehaňme jen a oceňme snahu Amíků a Bulharů o film o rychlých autech. V poslední 10-ti minutovce mě navíc potěšil dlouhý nepřerušovaný záběr stíhající jízdy z kamery umístěné těsně nad zemí. 60% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem rád bych se aspoň na pár minut chtěl podívat do hlavy Ethana Hawke, abych konečně pochopil, podle čeho si sakra vybírá své nadcházející projekty. Nějak mi totiž nejde do hlavy, jak člověk, který hraje ve skoro bezchybném Před půlnocí, může ještě ten samý rok hrát v hororové břečce Očista a ještě více odpadovém Getaway. Dyť tady se jenom celou dobu jezdí po hnusným Bulharsku s ještě ošklivější (a v ději naprosto zbytečnou) Selenou Gomez do pr...!! Příběh nepřekvapivě dementní až na půdu, akce i přes její obrovské množství naprosto nevýrazná a ničím nápaditá a celé to navíc vypadá jako nějaký direct-to-dvd shit. Jen aby v nich chudák Ethan podobným výběrem rolí opravdu neskončil. 30% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas dostanu chuť na pořádný akční výplach a únosové filmy málokdy zklamou. "Selena Gomez," říkal jsem si, "když už nic, tak aspoň bude na co koukat." Co si budeme povídat, Selena je opravdu lepší herečka jak zpěvačka, ale pochvalou bych to vyloženě nenazýval. Celej film vesměs jenom ječí, heká, fuckuje a občas přihodí nějaký "superchytrý komentář" - asi aby ukázala, jak je průměrnej americkej teenager inteligentní (resp. vzdělaný). Nebo bulharskej teenager? Nah, těžko říct. Všichni tam prostě mluvěj plynně anglicky a je jedno, že se film odehrává kdesi v Evropě. Ethan Hawke by taky radši mohl zůstat u toho, co mu jde nejlépe a to jest upřímné hraní v romantických dramatech. Getaway je blboučkej film s hromadami logických chyb, nedotaženým scénářem a místy otravně nekvalitní rádoby dokumentární kamerou. Na druhou stranu je však celej film jedná velká automobilová honička (Semir Gerkhan pochvalně přikyvuje) a nutno podotknout, že docela dobře nasnímaná. Dívá se na to dobře, ale pochybuju, že si zítra vzpomenu, že jsem nějaký Getaway vůbec viděl. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Spíše zbytečný akčňák, kde si přijdou na své pouze fanoušci Seleny nebo fanoušci automobilových honiček. Já patřím do té první skupiny, jinak bych popravdě na tenhle film ani nekoukala. Selena nebyla jako herečka špatná (myslím že se stále pomalu zlepšuje), ale její postava byla hodně nedůvěryhodná - upřímně, jak by holka jejího věku mohla být tak schopná hackerka a ještě i znalkyně aut? - a chvílemi byla i trošku otravná, takže její roli je těžké si nějak zamilovat. Ethan Hawk byl takový nemastný neslaný. A celý film nedával moc smysl a byl dokonce i dost nudný. Na to, že tam šlo o dost, nebyl v podstatě vůbec napínavý. Zaujala mě snad jen jedna scéna téměř na konci filmu, kde byl dlouhý záběr z honičky aut bez jediného sestřihu. Takže podtrženo a sečteno - Selena a jedna lepší scéna bohužel na skvělý filmový zážitek rozhodně nestačily. ~(2,2)~ ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Courtney Solomon /Americka Kletba - 50%/ sa asi prilis inspiroval filmami, v ktorych zaznieva hlas v telefone /Phone Box, Die Hard3/ a jednak seriou Rychle a Zbesile a jednak aj zblizovanie sa dvoch roznych jedincov pocas hodne krusnej noci /Terminator/: Ovsem Ethan Hawke /Dead Poets Society, trilogia before Sunset ..../ je sice dobry herec, ale tuna prehraval, Selena Gomez je sice krasna, ale prehravala aj ona a tie bezduche a az samoucelne nahanacky na utakoch : tak ako diky, ale ne, na mna to nefungovalo : 20 % ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Film se začal natáčet v květnu 2012 v hlavním městě Bulharska v Sofii. V září 2012 bylo natáčení zahájeno v Atlantě v americkém státě Georgia. (Neffy)
  • VIOS sú malé kamery, ktoré predstavovali väčšinu kamier namontovaných na autách a dostali prezývku "crash cams". Tím mal uprostred ulice namontovaných asi 70 VIOS kamier, aby získal dynamické zábery, keď po nich autá doslova prechádzali. Niekedy vydržali, no niekedy nie. (Tony DiNozzo)
  • Během natáčení se používalo přibližně 28 7D kamer, které byly umístěny na místa na autech, odkud pořizovali panoramatické 360° záběry toho, co se dělo v interiérech aut a venku kolem nich. (Cheeker)

Reklama

Reklama